I to jest super sprawa. Ja się pospieszyłem, zamówiłem sekwencyjne światła z USA i teraz mam tylko takie i zawsze stres jak jadą niebiescy obok.. a przełącznik by się przydał.Jake pisze:... (wraz z przełączniczkiem na wersję sekwencyjną oraz wersję "w razie kontroli") ...
Profesjonalne przerabianie świateł
Moderatorzy: caniggia, caniggia
-
- Forumowicz
- Model: GT Convertible
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
Re: Profesjonalne przerabianie świateł
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
Ale Ty masz czerwone, więc chyba Ci to rybka, bo i tak dowód do zabrania.
Te też można przerobić na pojedynczy na włączniku.
Swoją drogą w tym modelu można zrobić również sekwencyjne żółte bardzo fajnie wyglądające.
Może się wkrótce pokuszę na taką przeróbkę znowu, z ostatniej nie zrobiłem filmu.
Swoją drogą w tym modelu można zrobić również sekwencyjne żółte bardzo fajnie wyglądające.
Może się wkrótce pokuszę na taką przeróbkę znowu, z ostatniej nie zrobiłem filmu.
- AdamSz
- Forumowicz
- Model: 2006 Deluxe Copue
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Black
czekam z niecierpliwością na wyniki! bardzo by mnie taka przeróbka interesowała 

caniggia pisze:Ale Ty masz czerwone, więc chyba Ci to rybka, bo i tak dowód do zabrania.
Dreams Come True ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam,
Adam
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam,
Adam
-
- Stowarzyszenie MKP
Udało mi się kupić hurtowo taniej diody, tak więc na dzień dzisiejszy aktualna cena 3000/750eur dla 2013/2014 roku. Minus 10% dla członków.
-
- Stowarzyszenie MKP
Moduł do sekwencji do 2005 do sekwencji już zaprojektowany, teraz tylko programik na procesor i może za 2 tygodnie będzie sekwencja jak w 2013 z opcją przełączania na jeszcze inną wersję:)
-
- Stowarzyszenie MKP
Zmieniłem całkowicie technologię przeróbki, światła świeca jeszcze lepiej niż wcześniej, wkrótce cena 2700/650eur dla 2013/2014 roku. Minus 10% dla członków.
Będę w stanie przerobić światła na poczekaniu, od poniedziałku będę miał przygotowany zestaw gotowych płytek do podmiany, zawsze jeden taki set będę miał na stanie. Jak przetestuję, dam znać.
W zasadzie doszedłem tez do wniosku, że wyłącznik sekwencji w std jest bez sensu, moje lampy przechodzą przeglądy bez problemu, również w DE. Skoro R8 może mieć, znaczy my też.
Znacznie tez uprościłem montaż lamp, także wysyłkowa modyfikacja jest jeszcze łatwiejsza, każdy co potrafi choć trochę lutownicą operować, zrobi to bez problemu.
Będę w stanie przerobić światła na poczekaniu, od poniedziałku będę miał przygotowany zestaw gotowych płytek do podmiany, zawsze jeden taki set będę miał na stanie. Jak przetestuję, dam znać.
W zasadzie doszedłem tez do wniosku, że wyłącznik sekwencji w std jest bez sensu, moje lampy przechodzą przeglądy bez problemu, również w DE. Skoro R8 może mieć, znaczy my też.
Znacznie tez uprościłem montaż lamp, także wysyłkowa modyfikacja jest jeszcze łatwiejsza, każdy co potrafi choć trochę lutownicą operować, zrobi to bez problemu.
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Kontakt:
super:) bedzies zmogl wysylac same plytki do montazu czy nie obedzie sie bez rozcinania lamp?
http://www.latemodelrestoration.com/ite ... ht-Harness" onclick="window.open(this.href);return false; ,

interesuje mnie tez przerobka sekwencji w modelu 2010-12, mam kilka takich,wazna jest cena,tak zeby sie nie kusic na wstawianie zarowek ledowych w miejsce wstecznuych ,bo ladnie to wyglada tylko w przypadku tych lamp z AM http://www.americanmuscle.com/smoked-ae ... -1012.html" onclick="window.open(this.href);return false; ,ale nei chce inwestowac w kazdego 2011 tych lamp i zalozylem je tylko do tego viewtopic.php?f=120&t=7242" onclick="window.open(this.href);return false;

wstawilem ledowe zarowki i pieknei mrugaja,ale sekwencji nei odlaczylem wiec mrugaja i te i te
i nawet sie to zgrywa i ladnie wygladaja,lampy na zywo bomba,zdecydowanie ladniejsze od fabrycznych ,no ale o ile prawie wkazdym z przodu zakladam xenony , to z tylu mam dylemat,bo fabryczne tez sa ladne ,a ja patrze ciagle na koszty,dolozenie 3tys do kazdego auta daje 30tys na 10,a to jzu spory wydatek..
moge zrobic sekwencje wylaczana na przycisk w razi ekontroli ale raczej sie nie czepiaja,brat nim ciagle jezdzi i mysle ze jesli widza dolne zółte ledy to jzu nei zwracaja uwagi na czerwona sekwencje.. tak czy inaczej interesuje mnei przerobka sekwencji w fabrycznych 2010-12 z czerwonych na żółte w dobrej cenie,zeby nei inwestpowac w te lampyz AM za250$ do kazdego auta,bo mimo ze sa ladne nie mam zmaiaru zmeiniac wizualnei kazdego mustanga,tzn lubie to robic ale to oczywiscie sa koszty
no i na polkach przybywa mi fabrycznych lamp,najwiecej mam przednich bo przewaznie decyduje si ena xenony 
to bedzie taka instalacja-modul do wysylki tylko z zółtymi ledami przebijajacymi przez czerwone swiatlo ?caniggia pisze:Moduł do sekwencji do 2005 do sekwencji już zaprojektowany, teraz tylko programik na procesor i może za 2 tygodnie będzie sekwencja jak w 2013 z opcją przełączania na jeszcze inną wersję:)

interesuje mnie tez przerobka sekwencji w modelu 2010-12, mam kilka takich,wazna jest cena,tak zeby sie nie kusic na wstawianie zarowek ledowych w miejsce wstecznuych ,bo ladnie to wyglada tylko w przypadku tych lamp z AM http://www.americanmuscle.com/smoked-ae ... -1012.html" onclick="window.open(this.href);return false; ,ale nei chce inwestowac w kazdego 2011 tych lamp i zalozylem je tylko do tego viewtopic.php?f=120&t=7242" onclick="window.open(this.href);return false;

wstawilem ledowe zarowki i pieknei mrugaja,ale sekwencji nei odlaczylem wiec mrugaja i te i te

moge zrobic sekwencje wylaczana na przycisk w razi ekontroli ale raczej sie nie czepiaja,brat nim ciagle jezdzi i mysle ze jesli widza dolne zółte ledy to jzu nei zwracaja uwagi na czerwona sekwencje.. tak czy inaczej interesuje mnei przerobka sekwencji w fabrycznych 2010-12 z czerwonych na żółte w dobrej cenie,zeby nei inwestpowac w te lampyz AM za250$ do kazdego auta,bo mimo ze sa ladne nie mam zmaiaru zmeiniac wizualnei kazdego mustanga,tzn lubie to robic ale to oczywiscie sa koszty

-
- Stowarzyszenie MKP
Mniej więcej tak jak na filmie będzie to wyglądać, z tym, że będzie przełącznik i można będzie mieć 3 rodzaje kierunkowskazu.
-
- Stowarzyszenie MKP
Potwierdzam, jestem w stanie zrobić przeróbkę 2013 w jeden dzień, około 8-12h.
-
- Stowarzyszenie MKP
Po najniższej lini oporu, pomalowane szkło na pomarańczowo, czerwone ledy zostały, nawet nie patrzyłem jak to świeci.
-
- Stowarzyszenie MKP
Aktualnie jest możliwość wykonania przeróbki w Warszawie przez warsztat współpracujący że mną.
Kolega demontuje, wysyła, ja przerabiam, odsyłam przerobione na montaż. Szczegóły na pw.
Taka ciekawostka, opowiedział mi klient.
Zatrzymała go Policja za czerwone światła, zabrali dowód, na drugi dzień wezwanie na komendę z samochodem. Po wizycie samochód odprowadzony na parking policyjny. Oględziny, zdjęcia, nagrywanie filmów z działania świateł. Wstrzęte dochodzenie, również przeciw diagnoście. Auto finalnie zostało wydane na przeróbkę świateł.
Kolega przerobił światła, stawił się z autem na komendzie, a tu znowu oględziny, nagrywanie filmów. Nawet został wezwany gość który przerabiał światła i go pytali co i jak przerabiał.
Przeróbka choć badziewna, została zaakceptowana.
Tak więc finalnie sprawa toczy się dalej przeciw diagnoście, a auto już na legalu wydane.
Oprócz tylnych świateł czepili się ksenonów, głównie braku spryskiwaczy, nie czepiali się że są symetryczne ani braku autoregulacji wysokości świecenia.
Kolega demontuje, wysyła, ja przerabiam, odsyłam przerobione na montaż. Szczegóły na pw.
Zatrzymała go Policja za czerwone światła, zabrali dowód, na drugi dzień wezwanie na komendę z samochodem. Po wizycie samochód odprowadzony na parking policyjny. Oględziny, zdjęcia, nagrywanie filmów z działania świateł. Wstrzęte dochodzenie, również przeciw diagnoście. Auto finalnie zostało wydane na przeróbkę świateł.
Kolega przerobił światła, stawił się z autem na komendzie, a tu znowu oględziny, nagrywanie filmów. Nawet został wezwany gość który przerabiał światła i go pytali co i jak przerabiał.
Tak więc finalnie sprawa toczy się dalej przeciw diagnoście, a auto już na legalu wydane.
Oprócz tylnych świateł czepili się ksenonów, głównie braku spryskiwaczy, nie czepiali się że są symetryczne ani braku autoregulacji wysokości świecenia.
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
ksenony są asymetryczne , a co do braku spryskiwaczy to w nowych Europejczykach też już niema spryskiwaczy dlatego że została obniżona moc
-
- Stowarzyszenie MKP
Jak się okazuje, są asymetryczne, ale nie tak jak powinny, widać to na przyrządzie, byłem specjalnie sprawdzić. Ale ważne że są.
Wiesz może do jakiej mocy obniżyli?
Wiesz może do jakiej mocy obniżyli?
- witekz
- Forumowicz
- Model: Mustang 98 Vortech
- Kolor: Rio Red
- Kontakt:
Ta opowieść jest lekko dziwna, a na jakiej podstawie policja zatrzymała pojazd na parkingu policyjnym?rozumiem, że wcześniej zabrali mu dowód i kazali mu przyjechać na drugi dzień? jak zabiorą dowód to trzeba usunąć usterkę i odebrać dowód, ale nie na policji. Jak zakazali mu dalszej jazdy to nie znaczy, że mogli sobie odholować lub "zatrzymać" pojazd.caniggia pisze:Aktualnie jest możliwość wykonania przeróbki w Warszawie przez warsztat współpracujący że mną.
- bart
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Kolor: windveil blue
teoretycznie moga to zrobic, jesli wg nich samochod nie spelnia norm, tyle teoria, w praktyce nigdy czegos takiego nie slyszalem.
koledze chciali motor odholować, jechal bez prawka ale przeglad i ubezpieczenie mial wiec ich wysmial ale co z autem nie sprawnym, no moze???
ale nigdy nie wiadomo co sie moze stac............
koledze chciali motor odholować, jechal bez prawka ale przeglad i ubezpieczenie mial wiec ich wysmial ale co z autem nie sprawnym, no moze???
ale nigdy nie wiadomo co sie moze stac............
http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;