Panowie sprawa jest tego typu,że już dwukrotnie zdarzyło mi się,że w ogóle biegi nie wchodzą.skrzynia C4 po kapitalce,przejechane 870mil i nie sprawiała problemów.
Dzisiaj z racji pogody mówie pojeżdżę i bieg wszedł,wyjechałem z garażu i nagle wypadł na luz i żadnego już biegu nie było:(
Olej w skrzyni ok, shifter też nie poluzowany, przerzucał biegi na sucho.
załamany po pól godziny mówie sprawdzę, i znowu wrzucił Drive i jedzie.
W takim razie jaka część odpowiada za wrzucanie biegu??(NIE LICZĄC MOJEJ PRAWEJ RĘKI,SHIFTERA ITD).
Czy jest to Neutral safety switch??czy cóz takiego??
POMOCY!!!
biegi potrafią nie wchodzić???
Moderatorzy: Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc, Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc
- conver67
- Forumowicz
- Model: convertible '67
- Silnik: inny V8
- Kolor: Acapulco blue
Re: biegi potrafią nie wchodzić???
i co sie okazało??własnie to,że wyjeżdżając z garażu podziemnego o nachyleniu 15stopni olej w skrzyni cofa się i pompa nie podaje:)wjedzie na górę i stoi,a po 20sekundach dalej jedzie(bo olej wrócił do michy) i jade dalej:))Wiooooo 

- stang67
- Forumowicz
- Model: 1967 Mustang A-code
- Kolor: Candy Apple Red
- Kontakt:
O kurde
Ja nie zauważyłem problemów u siebie, a często staję pod górę przy ulicy pochylonej tak dość mocno...

Ja nie zauważyłem problemów u siebie, a często staję pod górę przy ulicy pochylonej tak dość mocno...
_______F___U___C___K_________T___H___E_________F___U___E___L_________E___C___O___N___O___M___Y_______

1.1967 Mustang 289-4v V8
2.1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M

1.1967 Mustang 289-4v V8
2.1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M
- conver67
- Forumowicz
- Model: convertible '67
- Kolor: Acapulco blue
Stang,to nie wiem.:)do dojazdu mam jakieś 30metrów,podjeżdżam i odwieram bramę,nachylony podjazd na min 15 stopni,stoje,czekam ze 5 sekund i jadę do góry,jade,jadę i podjeżdżam,wyjeżdżam jakieś 4 metry i na D(drive) stoję,dodaje gazu-nadal stoję(wiem,że brak oleju ATF w konwenterze z racji,iz odpłynał w siną dal gdzies na tyły;)Po6 sekundach dodaje gaz i jade dalej,juz na ulicy przed domem;))beka,ale cóż,ten typ tak ma;))
na wskażniku-bagnecie stan oleju był w przedziale(wskażnik Chińszczyzna:()okazało się,że ma przekłamany przedział i wcześniej w oleju same bable powietrza były(nadmiar ATF).Odciagnąłem strzykawką z apteki i wężykiem z OBI,jakieś 150mil i teraz ma kopa,przyspieszenie,nie buczy nic,nie ma bąbelków powietrza.jedzie jak należy i daje radę;))) Wowwwwwwwwwwwwwwwww.oby tak dalej,teraz wiem,że mam Mustanga!!!!!
na wskażniku-bagnecie stan oleju był w przedziale(wskażnik Chińszczyzna:()okazało się,że ma przekłamany przedział i wcześniej w oleju same bable powietrza były(nadmiar ATF).Odciagnąłem strzykawką z apteki i wężykiem z OBI,jakieś 150mil i teraz ma kopa,przyspieszenie,nie buczy nic,nie ma bąbelków powietrza.jedzie jak należy i daje radę;))) Wowwwwwwwwwwwwwwwww.oby tak dalej,teraz wiem,że mam Mustanga!!!!!