Za co lubicie tylny napęd?

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2009-02-27, 15:03

Tylko w jakiej kategorii? Porady techniczne może!
;)

Obrazek

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-02-27, 15:04

albo Z(a)loty i spoty :)

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Anonymous

Post autor: Anonymous » 2009-04-03, 08:48

RWD i już:) na tym zostałam wychowana ( no pierwszy był malczan no :rotfl: :P ) - i jak by nie patrzeć tł napęd jest? jest:) silnik z tyłu,a nawet przy gabarytach gabloty,niemalże centralnie? jest:) no normalnie powerDriftMachine Porsche 126p :)
no i tak mi zostało:) Dzisiaj sierrka (3cia-tym razem całkiem rajdowa:)),ale mam już bardzo mocne i całkiem zakotwiczone plany na Europejskiego konika-Capri i Hamerykańskie bydlaki- Mercurego Cougara (MK I-MK IV/1967-1979) i w podobnym czasie Bullita z 68r. do odrestaurowania (nie podaję silnikó,bo z rzadka do moich rąk trafiają jezdne fury na silnikach i z rzadka w serii z moich rak uciekają ;))

Dla czego RWD?- bo poza AWD w autach na teren,czy typowych do rajdów,ściganek na 1/4, to w zasadzie jedyne przeniesienie napędu i koniec. Klasyka rules:) no i co prawda znam takich co machają piekne bączki FWD, ale...nie ma to jak w zasadzie nieprzerwalny ślizg RWD po wyznaczonym torze-miód,cud i orzeszki:)

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-04-03, 14:01

Jakby nie mówić -Dorota konkretna jest.

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2009-04-04, 00:45

Wiesz dobrze, jak trudno znaleźć Stanga w wiarygodnym stanie - zżymamy się z większości ofert, jakie się pojawiają na rynku. A w wątku powitań coraz to nowe duszyczki poszukują godnej (nie)ziemskiej powłoki na swoje ambicje :)

No to się boję, bo kryzys nie kryzys, a Mustang musi być :)

Awatar użytkownika
krupex
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang 2006r

Post autor: krupex » 2009-06-28, 16:27

Światowy kryzys to bzdura!

RWD: najlepszy moment: zatłoczona miejscowość nad morzem- turyści, miejscowi, laseczki a ja se spokojnie wjeżdzam na rondo i wyjeżdzam z niego ślizgiem. Czarny błyszczący mustang, dodac do tego dźwięk silnika i kontrolowany poślizg opon i jest git!!!

Psycholog by powiedział, że tym samochodem sobie cos chce podbudować- ale mam to gdzieś!!!

Musze zgrać fotki i wrzucić.

Allways look on the brights side of life... Come on, Brian!

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2009-06-28, 23:13

krupex pisze:Światowy kryzys to bzdura!

RWD: najlepszy moment: zatłoczona miejscowość nad morzem- turyści, miejscowi, laseczki a ja se spokojnie wjeżdzam na rondo i wyjeżdzam z niego ślizgiem. Czarny błyszczący mustang, dodac do tego dźwięk silnika i kontrolowany poślizg opon i jest git!!!

Psycholog by powiedział, że tym samochodem sobie cos chce podbudować- ale mam to gdzieś!!!

Musze zgrać fotki i wrzucić.
krupex i tu się mylisz bo ja nie jestem psychologiem ale mam takie samo zdanie
Niestety ale raczej taka prawda jest.
Miałem lub też mam auta z najróżniejszymi silnikami, najróżniejsze modele od Fordowskich Windsorów, poprzez Cobra Jety, Fbody TPI,TBI,LT1,LS1 a kończąc na Moparowych Hemi to jakoś nigdy przez myśl mi nie przeszło żeby używac lub użyć jakiegokolwiek z tych aut żeby zaimponować jakimś laskom...
Jak dla mnie to lekka żenada tym bardziej, że pewnie z 80% pseudo znawców pomysli że to była Toyota...
Akurat nie odżegnuje się od spalenia gumy bo sam pewnie nie jeden komplet gum wykończyłem ale nigdy nie użyłem Amcara żeby imponować jakimś laskom lub tubylcom.
Wybacz ale niestety forum jest po to skonstruowane żeby wypowiadać własne zdanie.

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

Awatar użytkownika
krupex
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang 2006r

Post autor: krupex » 2009-06-29, 00:19

Nie bardzo widze sensu tej wypowiedzi, ale luzik.
Auto mam od jakiegoś tygodnia, więc cieszę sie nim jak dziecko (które ma już 30 lat)
Pewnie za czas jakiś Mustang mi troche spowszednieje (nie powiem że znudzi- to jest niemożliwe!).

Gdybym chciał przemieszczać się niezuważony, kupiłbym zwykły samochód. Ale kupiłem Mustanga! I napewno nie żeby poruszać się nim niezauważonym... Trochę za szpanera mi zostało...

Allways look on the brights side of life... Come on, Brian!

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2009-06-29, 00:56

No to jest własnie czytanie ze zrozumieniem...
Nie chce mi się tłumaczyć ale sądząc po Twojej wypowiedzi to możesz wymienić Mustanga na np BMW na to najlepiej (podobno) lecą laski albo VW B5...

A pytanie "za co lubisz tylny napęd" do Twojej odp "Gdybym chciał przemieszczać się niezuważony, kupiłbym zwykły samochód. Ale kupiłem Mustanga! I napewno nie żeby poruszać się nim niezauważonym... Trochę za szpanera mi zostało..." to na pewno pasuje do tego pytania, myślę że te sikające blachary na tym rondzie na pewno wiedzą co to jest FWD,RWD i AWD :D
Tutaj nie potrzeba żadnego psychologa wszystko jest jasne po Twoich wypowiedziach:

Dla mnie to jest żenujące, za 2 dni wyjeżdżamy po raz "n"ty na jeden z największych na świecie zlotów amcarów gdzie są auta od tych na drewnianych felgach po najnowsze i przez poprzednie lata nie zauważłem żeby ktokolwiek z tych kilkudziesięciu tysięcy przybyłych ludzi potraktował amcara jako przedmiot służacy do wywoływania pisków lachonów.

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

Duch_gdansk
Kolor: 2x czarny
Kontakt:

Post autor: Duch_gdansk » 2009-06-29, 23:04

Za co lubić rwd ? Za to wszystko czego brak w fwd a daje radość, czasem i na takim rondzie ( dla własnej radochy, mam żonę a blachary do dresów a nie do ludzi pasują :P ). Za prawa fizyki przy starcie, za klasyczność i niestety już rzadkość.

Odrobina Ameryki.

expLOSIV
Młodszy Forumowicz
Model: GT'05 Premium
Kolor: Czarny + srebrne pasy
Kontakt:

Post autor: expLOSIV » 2009-06-30, 08:11

Albo nie doczytałem albo nikt nie wspomniał o większym promieniu skrętu :)

[img]http://explosiv.pl/gallery/mustang/lmx/mk_sig.jpg[/img]

Forest
Młodszy Forumowicz
Model: 1995 Mustang GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Czarny

Post autor: Forest » 2009-06-30, 08:57

expLOSIV pisze:Albo nie doczytałem albo nikt nie wspomniał o większym promieniu skrętu :)
Promień skrętu regulowany gazem ;)

expLOSIV
Młodszy Forumowicz
Model: GT'05 Premium
Kolor: Czarny + srebrne pasy
Kontakt:

Post autor: expLOSIV » 2009-06-30, 17:56

Hehe, toż to miałem na myśli xD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”