Dział sprzedam/ kupię - dyskusja
- lamina
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT390 1968
- Silnik: inny V8
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
sugeruję zanim się da ogłosznie.. ładnie się przywitać w odpowiednim dziale... to takie traktowanie forum jako portal ogłoszeniowy ostatnio... już któryś z rzędu
- Michaś
- Forumowicz
- Model: Y 2006 VB style
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Vatican Bordo
zgadzam się z laminą - sprzedaż auta niewiadomego pochodzenia 'z pierwszego postu' może strasznie obniżyć poziom działu 'Sprzedam' na którym są auta klubowiczów lub forumowiczów o których coś wiadomo (o autach) - nie są kradzione lub nie są zrobione 'pod sprzedaż' przez jakiegoś garażowego handlarza.
Nie róbmy z forum allegro czy otomoto, bo się passaty i golfy typu 'Niemiec płakał jak sprzedawał' zaczną pojawiać.
Nie róbmy z forum allegro czy otomoto, bo się passaty i golfy typu 'Niemiec płakał jak sprzedawał' zaczną pojawiać.
.kapo an śoc mesazc ymbórZ
- marcinp
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 66 Coupe, 72 Mach1
- Kolor: Silver Blue, Bright Blue Metallic
a jakby wprowadzić zasadę, że w dziale Sprzedam można umieszczać ogłoszenia, jak się ma więcej niż np. 10 postów wpisanych?
Pozdrawiam,
marcinp
marcinp
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
W związku z pojawiającymi sie ogłoszeniami, które są jednocześnie pierwszymi postami tych użytkowników.
Proszę o opinie czy należy to pozostawić czy zmienić.
Proszę o opinie czy należy to pozostawić czy zmienić.

- mike83
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2008 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Vista blue / black mat
To nic nie da oprócz tego że się pojawi 10 postów ze spamem by tylko napisać w ogłoszeniach , najlepiej dograć skrypt do forum że dopiero po 2-3 tygodniach od rejestracji można napisać w dziale sprzedam . To da czas użytkownikowi poczytać regulamin i wypowiedzieć się w innych tematach a nie tylko napisać by coś sprzedać .marcinp pisze:a jakby wprowadzić zasadę, że w dziale Sprzedam można umieszczać ogłoszenia, jak się ma więcej niż np. 10 postów wpisanych?
- bart
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Kolor: windveil blue
Re: Dział sprzedam/ kupię - dyskusja
ja to z checia bym wprowadzil zasade 20-40 postow, panowie jestesmy grupa hobbystow ktorzy pieszcza swoje konie, jak by to nie brzmialo, ihaaaaaaaa
wchodza na nasze forum rozni ludzie ktorzy tez szukaja auta, poprostu nie zanizajmy jakosci.
takie ogloszenie nic nie wnosi do naszego forum, NIC, a moze przyniesc szkode.

wchodza na nasze forum rozni ludzie ktorzy tez szukaja auta, poprostu nie zanizajmy jakosci.
takie ogloszenie nic nie wnosi do naszego forum, NIC, a moze przyniesc szkode.
http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gabriel
- Forumowicz
- Model: GT Premium
- Kolor: Bordowy z biołymi paskami
My na innym forum mamy zasade przyjmowania ludzi z zewnatrz. Trzeba ich po prostu znac i wtedy mozna rekomendowac. Tu oczywiscie to nie wchodzi w gre, ale tam mozemy rekomendowac osoby tylko jesli sami mamy wlasnie iles postow (i to w konkretnych dzialach, a nie offtopic itd) oraz jakis staz. Moze wlasnie ten wymog w postaci ilosci postow w odpowiednich dzialach + staz warto rozwazyc.
- lamina
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT390 1968
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
trzeba pamiętać tworząc takie ograniczenie o moderatorach.... nie może to być grzebanie w historii i postach...
myślę że prosto samymi filtrami można ustawić np 10 postów i minimum 30 dni od zarejestrowania..
tak naprawdę ograniczyć trzeba tylko takich jednostrzałowców..
myślę że prosto samymi filtrami można ustawić np 10 postów i minimum 30 dni od zarejestrowania..
tak naprawdę ograniczyć trzeba tylko takich jednostrzałowców..
Ostatnio zmieniony 2013-11-29, 15:11 przez lamina, łącznie zmieniany 1 raz.
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
ja jestem za pełną otwartością działu sprzedam/ kupię.
Rażący spam staram się usuwać na bieżąco, nie zamykajmy sobie okna przed okazjami.
nasze opinie pod ogłoszeniem handlarza lub trefnego egzemplarza - może kogoś uchronią przed kosztownym błędem.
Ale to jest moja opinia.
Demokratyczna większość zadecyduje jak to będzie wyglądać.
Rażący spam staram się usuwać na bieżąco, nie zamykajmy sobie okna przed okazjami.
nasze opinie pod ogłoszeniem handlarza lub trefnego egzemplarza - może kogoś uchronią przed kosztownym błędem.
Ale to jest moja opinia.
Demokratyczna większość zadecyduje jak to będzie wyglądać.

- Michaś
- Forumowicz
- Model: Y 2006 VB style
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Vatican Bordo
opinie to podstawa, ale ciężko o opinię skoro auta i sprzedawcy nikt na oczy nie widział. A różni ludkowie (bez urazy dla ostatnich 'jednopostowców') mogą korzystać z renomy forum, aby wcisnąć jakiegoś lewusa czy składaka.
Ale i tak ostateczna decyzja zależy do kupującego - jak ktoś lubi ryzyko to nie można mu go zabronić, ale warto aby wiedział iż sprzedawane auto to tak naprawdę dla nas 'noname'.
Ale i tak ostateczna decyzja zależy do kupującego - jak ktoś lubi ryzyko to nie można mu go zabronić, ale warto aby wiedział iż sprzedawane auto to tak naprawdę dla nas 'noname'.
.kapo an śoc mesazc ymbórZ
- MaciekW
- Stowarzyszenie MKP
- Model: MY 2014 GT
- Kolor: black
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Ja też popieram zdanie Stanga. Nie ma co komplikować, ale z drugiej strony osoba w ten sposób "objawiająca" się na forum powinna się liczyć ze zdrową dawką szyderstwa
- którego raczej nie powinniśmy przesadnie hamować. W ogłoszeniach ludzi znanych z forum nie ma mowy o takiej sytuacji i to nie przypadek.

- ERTE
- Forumowicz
- Model: Coupe 289 66
- Kolor: podkład:)
To może ustawić dostępność działu giełda po wpisaniu posta do działu jesteś tu nowy - przywitaj sie? poprawi się kultura ale nie wyeliminuje to nieuczciwych handlarzy
większym problemem jest według mnie dostęp do przeglądania forum z poziomu wyszukiwarki bez zalogowania się - czyli idealna baza danych dla złodziejaszków
większym problemem jest według mnie dostęp do przeglądania forum z poziomu wyszukiwarki bez zalogowania się - czyli idealna baza danych dla złodziejaszków
- Bielek
- Forumowicz
- Model: Mustang 1965 conv
- Kolor: niebieski
- Kontakt:
MaciekW pisze:Ja też popieram zdanie Stanga. Nie ma co komplikować, ale z drugiej strony osoba w ten sposób "objawiająca" się na forum powinna się liczyć ze zdrową dawką szyderstwa- którego raczej nie powinniśmy przesadnie hamować. W ogłoszeniach ludzi znanych z forum nie ma mowy o takiej sytuacji i to nie przypadek.
własnie tym charakteryzują się inne fora. Masz pewność, że na dzień dobry pojadą po Tobie... Do niedawna tutaj bylo inaczej Panowie...
[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
mogę tak ustawić aby nowa osoba po zarejestrowaniu co ma kolor czerwony mogła czytać kup/sprzedam a nie mogła tam nic napisać i dopiero jak stuknie licznik 3 postów będzie tam mogła napisać i dać ogłoszenie to by wtedy dało czas do przywitania się
- Rafaello GT
- Forumowicz
- Model: 06 GT - CABRIO
- Kolor: Tungsten Grey
tak jest bez rejestracji nie ma informacjiERTE pisze:To może ustawić dostępność działu giełda po wpisaniu posta do działu jesteś tu nowy - przywitaj sie? poprawi się kultura ale nie wyeliminuje to nieuczciwych handlarzy