Niezwykła wyprawa do USA
Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse
Re: Niezwykła wyprawa do USA
Witam Was bardzo serdecznie,
mam pytanie odnośnie kosztów uczestnictwa dla dzieci, czy są już znane?
Zastanawiam się nad uczestnictwem 6 letniej córki.
Pozdrawiam
Adrian
mam pytanie odnośnie kosztów uczestnictwa dla dzieci, czy są już znane?
Zastanawiam się nad uczestnictwem 6 letniej córki.
Pozdrawiam
Adrian
- Bielek
- Forumowicz
- Model: Mustang 1965 conv
- Kolor: niebieski
- Kontakt:
kolego muszę Cię poinformować o tym, że niestety nie polecisz z nami. W wyprawie będą brać udział wyłącznie Klubowicze należący formalnie do Stowarzyszenia Mustang Klub Polska.
masz jeden wpis i trudno tu mówić o Twoich szansach na dołączenie do stowarzyszenia w tym roku.
masz jeden wpis i trudno tu mówić o Twoich szansach na dołączenie do stowarzyszenia w tym roku.
[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
do Pavulona 'dodatek":
- i błagam nie przychodzcie do ambasady w (przepoconych oczywiście i starganych) kurtkach skórzanych !!! dlaczego? bo cała bida w nich przychodzi bo nic innego nie ma (i konsul od razu widzi kogo odrzucić bo jedze tam do pracy na budowie na nielegalu).
Coś w tym jest : przychodzę do ambasady a tam na 200 osób 150 ma czarne kurtki skórzane (w tym kobitki tyż). Normalnie jarmark!
a z pozostałych 50 to z 10 ma kurtki skórzane brązowe ; )) a kolejne 10 kurtki "jeansowe" - takie z lat 80-tych ; ))) ... jeszcze 20 "dresików" i jest pełen obraz polskiej emigracji...
- i błagam nie przychodzcie do ambasady w (przepoconych oczywiście i starganych) kurtkach skórzanych !!! dlaczego? bo cała bida w nich przychodzi bo nic innego nie ma (i konsul od razu widzi kogo odrzucić bo jedze tam do pracy na budowie na nielegalu).
Coś w tym jest : przychodzę do ambasady a tam na 200 osób 150 ma czarne kurtki skórzane (w tym kobitki tyż). Normalnie jarmark!

-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Kolor: czerwony
Kuba, Bielek NIE MA ODWROTU
K A S A W Y S Ł A N A

Ja i Agnieszka lecimy

K A S A W Y S Ł A N A

Ja i Agnieszka lecimy

- Sylwester66
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT
- Kolor: czarny
... ponownie BARDZO dziękuję za odzew w sprawie Wizy ...
Reasumując lepiej wystąpić wcześniej o wizę aby na koniec listopada OBY już mieć
A propo's Dzieci. Nasz Dziecko będzie miało około 2 lat w momencie wylotu, więc doyślam się ( popraw mnie Bielek jeśli się mylę ) płacimy wpisowe za dwie Osoby czyli 2000 zł ponieważ prawdopodbnie Dziecko będzie płaciło tylko ewentualnie za bilet lotniczy. Reszta kosztów takich jak hotele, bilety wstępów itp będą dla malucha "za free" więc chyba nie musimy płacić za 3 Osoby. W Hotelach ewentualnie indywiddualnie będziemy dopłacać jeśli trzeba będzie dokupić jakąś dostawkę.
Dotychczas jak lataliśmy z Kają + bilety które już wykupilismy na kolejne loty, to płaci się tylko symboliczne opłaty różne w różnych liniach lotniczych, nawet tych międzykontynentalnych ... fajnie jest latać z Dzieckiem jak jest jeszcze małe
- ale po skończeniu dwóch lat właściwie wszystkie linie liczą pełną stawkę
więc tu też zakładamy tę pesymistyczną wersję.
Reasumując lepiej wystąpić wcześniej o wizę aby na koniec listopada OBY już mieć

A propo's Dzieci. Nasz Dziecko będzie miało około 2 lat w momencie wylotu, więc doyślam się ( popraw mnie Bielek jeśli się mylę ) płacimy wpisowe za dwie Osoby czyli 2000 zł ponieważ prawdopodbnie Dziecko będzie płaciło tylko ewentualnie za bilet lotniczy. Reszta kosztów takich jak hotele, bilety wstępów itp będą dla malucha "za free" więc chyba nie musimy płacić za 3 Osoby. W Hotelach ewentualnie indywiddualnie będziemy dopłacać jeśli trzeba będzie dokupić jakąś dostawkę.
Dotychczas jak lataliśmy z Kają + bilety które już wykupilismy na kolejne loty, to płaci się tylko symboliczne opłaty różne w różnych liniach lotniczych, nawet tych międzykontynentalnych ... fajnie jest latać z Dzieckiem jak jest jeszcze małe

-
- Członek Honorowy MKP
- Model: S281 SC
- Silnik: inny V8
- Kolor: Wściekle czerwony
Jeśli chodzi o płatności za dzieci to za wcześnie o tym mówić. Przyjęte jest, że do któregoś roku dziecko wchodzi za free, a w USA mają fioła na punkcie "szkodników" więc nie zakładam problemów. Nad tematem pracujemy, trasa się klaruje, jak będa konkrety to wszystko powiemy. Podejrzewam, że najwcześniej za jakiś miesiąc będziemy mniej więcej wyjajeni z tematem. Prace trwają.
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: królewski błękit : )
tu tylko 2 uwagi (mam nadzieję jeszcze nie były):
a) w USA ceny biletów lotniczych na 2 mies. przed wylotem są w miarę normalne (np. tanie linie Blue Jet cyz jakos tam) ALE ostatnie 10 dni to rosną nawet o 300% : O (tak sępią na tych co muszą polecieć albo służbowe wyjazdy),
b) przejechać Stany Mustangiem przez 2 tyg. się spoko da - tam sa autostrady, to jest raczej "crusing" a nie jazda...
c) jak ktoś jest kumaty to "przy okazji" może sobie kupić np. używanego nierozwalonego Mustanga (w PL rzadkość) - to jest proste (ale gotówki powyżej 5000 $ nie przyjmują), ale miesiąc wcześniej (dlaczego miesiąc - żeby móc ew. zmienić bank ; ) musi pójść do swojego banku i b. dokładnie wypytać czy np. przez internet z USA może przewalutowac zł na USD (czasami tylko osobiście w placówce w PL) czy można mieć konto w USD (w Eurobanku nie można) i przesłać do USA (czasmi są głupie limity np. dzienny max w Millenium to 50 000zł) - w połowie banków "można niby wszystko" ale jak przychodzi co-do -czego to czasami wymagają podpisu na kartce! do przelewu do USA itp. (co innego przelew w UE - tu problemów nie ma). sam się mocno naciąłem, więc mówię.
a) w USA ceny biletów lotniczych na 2 mies. przed wylotem są w miarę normalne (np. tanie linie Blue Jet cyz jakos tam) ALE ostatnie 10 dni to rosną nawet o 300% : O (tak sępią na tych co muszą polecieć albo służbowe wyjazdy),
b) przejechać Stany Mustangiem przez 2 tyg. się spoko da - tam sa autostrady, to jest raczej "crusing" a nie jazda...
c) jak ktoś jest kumaty to "przy okazji" może sobie kupić np. używanego nierozwalonego Mustanga (w PL rzadkość) - to jest proste (ale gotówki powyżej 5000 $ nie przyjmują), ale miesiąc wcześniej (dlaczego miesiąc - żeby móc ew. zmienić bank ; ) musi pójść do swojego banku i b. dokładnie wypytać czy np. przez internet z USA może przewalutowac zł na USD (czasami tylko osobiście w placówce w PL) czy można mieć konto w USD (w Eurobanku nie można) i przesłać do USA (czasmi są głupie limity np. dzienny max w Millenium to 50 000zł) - w połowie banków "można niby wszystko" ale jak przychodzi co-do -czego to czasami wymagają podpisu na kartce! do przelewu do USA itp. (co innego przelew w UE - tu problemów nie ma). sam się mocno naciąłem, więc mówię.
- Brano
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 67 fastback
- Kolor: Czarny
Kurde BARDZO bym chcial jechac, czemu sie dopiero dowiaduje?
Tylko pewnie mi sie bedzie drugie dziecko rodzilo w tym czasie... Jak bym wiedzial, to bym przesunal 

- Brano
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 67 fastback
- Kolor: Czarny
No wlasnie juz nie zdaze
6 tydzien. A troche glupio zostawic zone z 2 dziecmi, z tego jednym malutkim, najchetniej to bym jechal z nia
Ale nadal mysle i wlasnie ja probuje przekonac. Druga kwestia to ze nie jestem jeszcze czlonkiem stowarzyszenia, i fajnie by was tez bylo poznac przed wyprawa 

- Dezo
- Forumowicz
- Model: BULLITT
- Kolor: HG
- Kontakt:
...
Ostatnio zmieniony 2013-09-28, 09:04 przez Dezo, łącznie zmieniany 1 raz.
Samotny Wilk
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
chyba Dezo niestety "dostaniesz rykoszetem":(
- astro71
- Stowarzyszenie MKP
- Model: convertible 69
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
Wize mam, czas się znajdzie, kasę zdążę uciułać
jestem na 3 x TAK tylko jak mówią rodowici amerykańscy aborygeni... please...
1 kiedy
2 gdzie
bo zaliczka parzy mi ręce
a termin jej wpłaty wczoraj minął.....
jestem na 3 x TAK tylko jak mówią rodowici amerykańscy aborygeni... please...
1 kiedy
2 gdzie
bo zaliczka parzy mi ręce

a termin jej wpłaty wczoraj minął.....

http://www.fordmustang69.pl" onclick="window.open(this.href);return false; ... i wszystko jasne...
- Bielek
- Forumowicz
- Kontakt:
Wszystkich zainteresowanych uspokajam. Na razie nie informujemy, ale postaramy się aby w styczniu padły konkrety.
Pojawiają się kolejne ciekawe opcje choćby dzięki spotkaniu chłopaków z kolegą z USA w Krakowie czy podczas dzisiejszej wizyty Kuby w Barcelonie.
Możecie być pewni, że wyprawę zapamiętacie na zawsze i że żadna agencja turystyczna nie przygotuje Wam czegoś podobnego. Cierpliwości moi drodzy
Pojawiają się kolejne ciekawe opcje choćby dzięki spotkaniu chłopaków z kolegą z USA w Krakowie czy podczas dzisiejszej wizyty Kuby w Barcelonie.
Możecie być pewni, że wyprawę zapamiętacie na zawsze i że żadna agencja turystyczna nie przygotuje Wam czegoś podobnego. Cierpliwości moi drodzy