Ogólnopolski zlot z okazji 45 lecie - pogaduchy

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
kaser1
Forumowicz
Model: 1969 Mach 1 , 351W
Silnik: inny V8
Kolor: blu
Stajnia: Stajnia Bydgoszcz

Post autor: kaser1 » 2009-03-21, 16:35

Radek pisze:
kaser pisze:byle szkapy nie odmówiły posłuszeństwa
No nasze to może szkapy, ale Twój to akurat mój ulubinony rocznik, mistrz nad mistrzami :ok:
Dzięki, szukałem go dlugo i namietnie i żeby był jeszcze w stanie nadającym sie do odrestaurowania, i spełniał moje kryteria.

KASER

GGGrzegorz
Model: 67

Post autor: GGGrzegorz » 2009-03-21, 22:25

celibad pisze:poza tym , studentki w sobote ? w akademiku ? od piątku popołudnia juz ich tam nie ma :)
mieszkałeś kiedykolwiek w akademiku:)???
To jest weekend po Świętach więc raczej ludzi ( w tym studentek ) powinno być wiele na osiedlu. A wiecie jak szybko się to się rozchodzi, chyba chodzi nam o to aby było jak najwięcej widzów na zlocie czyż nie???

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2009-03-21, 22:28

Na pewno będzie tyle ludzi że jeszcze będziecie ich mieli dość :D :wstyd:

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2009-03-22, 00:28

Radek pisze:Elo, poproszę o PW kto WYJEŻDŻA w sobotę ok.21 z MANU. POstaram się wysłać w Poniedziałek PW do wszystkich z listy z takim pytaniem. Ale może jest za wcześnie? Bo jeszcze nie każdy wie... no ale wyślę i tak.

Co do myjni.

Najlepiej jakby ktoś z łodzi wrzucił na forum takie zestawienie:

Myjnie automatyczne na:
orlen
BP
Shell

Myjnie samoobsługowe typu:
Karcher, Słoń, itp.:

Myjnie ręczne ale myją tam pracownicy tu:
i lista.

I na te proponuję się zapisać osobiście na daną godzinę.

Pamiętajcie że myjka ręczna to 45minut (tam gdzie pracownicy myją).
Jeżeli 5 dni w tyg będzie padać a w sobote wyjdzie słońce, do każdej myjki będzie w sobote rano kolejka... 5-10 aut :(

Nie umawiajmy się na mycie w jednym miejscu. 40 aut po 15min na Karcher.. to 600min... na 4 stanowiska wyjdzie 150min... 2,5 godziny + Poślizg...

Ja będę miał czyste auto już w Wawie, i jeżeli będzie sucho, to pewnie tylko przetrę je na miejscu, lub za 2zł spłuczę kurz i wytrę na Karcherze.

Pozdrawiam

Co do miejsca spotkania, to jakiś SELGROS może ? JEst taki na obrzeżach... Pood centrami handl w soboty jest full... No chyba że WIELKIE centrum ii WIELKI parking - to zawsze jest miejsce.
Oczywiście że za wcześnie ja jeszcze nawet nie wiem czy przyjadę bo pogodynka tak daleko nie sięga jeszcze na razie ogólnie mówią że kwiecień ma być mokry a w maju upały i susza - ale możne się mylą przynajmniej na dni zlotu.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2009-03-22, 00:35

Kwiecień ciepły i nadal wilgotny

Początek wiosny będzie nam przynosić ciepłe dni, ale również sporą dawkę deszczu. W tym miesiącu możemy liczyć na pojawienie się pierwszych burz. Najcieplejszym okresem będzie druga połowa miesiąca, wówczas też zacznie się robić pogodniej i bardziej sucho. Najmniej opadów będzie się wtedy pojawiać szczególnie w północnej połowie kraju. Temperatura przeważnie będzie osiągać 15-20 stopni, ale niewykluczone, że zdarzy się dzień podczas którego lokalnie będzie w cieniu do nawet 25 stopni. Tym samym średnia temperatura w kraju powinna oscylować na poziomie lekko powyżej normy wieloletniej.

Maj bardzo ciepły i suchy

W tym roku będziemy mogli liczyć na pogodę w maju, która przyniesie nam wiele bardzo ciepłych, suchych i słonecznych dni. Niestety nie wszyscy będą tak zadowoleni, ponieważ w północnej połowie Polski niedobór opadów może opóźnić wegetację roślin na polach uprawnych. Temperatura wszędzie będzie nieco wyższa niż zwykle w tym miesiącu, szczególnie na wschodzie kraju, gdzie odstępstwo od normy temperaturowej będzie największe. Przeważnie możemy liczyć na 20-25 stopni, ale miejscami temperatura może sięgnąć 30 stopni.

Ot co ja wyczytałem

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

kuczko
Forumowicz
Model: V6 2005
Silnik: V6 4.0
Kolor: Srebrny
Kontakt:

Post autor: kuczko » 2009-03-22, 03:04

GGGrzegorz pisze:
celibad pisze:poza tym , studentki w sobote ? w akademiku ? od piątku popołudnia juz ich tam nie ma :)
mieszkałeś kiedykolwiek w akademiku:)???
To jest weekend po Świętach więc raczej ludzi ( w tym studentek ) powinno być wiele na osiedlu. A wiecie jak szybko się to się rozchodzi, chyba chodzi nam o to aby było jak najwięcej widzów na zlocie czyż nie???
Ja mieszkałem w tych akademikach, na weekendy rzadko jeździłem do rodziców i było co robić w akademiku ;)

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2009-03-22, 11:06

Madasek pisze:Ja gdzies tam przeczytalem jeszcze :

"18 i 19 kwietnia bedzie pogoda jak w californi, piekne slonce, zero deszczu i nie ma bata zeby sie ciasteczkowy potwor wykrecil ze zlotu :) "

tylko nie pamietam w jakiej pogodynce :)
hehe ;)

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
kaser1
Forumowicz
Model: 1969 Mach 1 , 351W
Kolor: blu
Stajnia: Stajnia Bydgoszcz

Post autor: kaser1 » 2009-03-22, 13:08

SeaBiscuit pisze:
Madasek pisze:Ja gdzies tam przeczytalem jeszcze :

"18 i 19 kwietnia bedzie pogoda jak w californi, piekne slonce, zero deszczu i nie ma bata zeby sie ciasteczkowy potwor wykrecil ze zlotu :) "

tylko nie pamietam w jakiej pogodynce :)
hehe ;)

Prognoza pogody na wiosnę kalendarzową od 21 marca 2009 do 22 czerwca 2009. Marzec: koniec marca to przeplatanka słabej zimy z przedwiośniem, opadów dużo. Kwiecień: zmienny, pierwsza dekada kwietnia z prawdziwą wiosną i temperaturami do 20 stopni C na południu. Opadów niewiele. Druga dekada kwietnia to przejściowe znaczne ochłodzenie. Możliwe opady śniegu i deszczu ze śniegiem. Trzecia dekada kwietnia z prawdziwą wiosną. Opadów mało. Maj: zmienny, pierwsza dekada marca chłodna. Z przymrozkami przygruntowymi. Opadów dużo. Druga i trzecia dekada maja to już prawdziwe lato z temperaturami przekraczającymi 25 stopni C. Pojawiać się będą groźne burze. Czerwiec: pierwsza i druga dekada czerwca to normalne lato, bez jakiś wielkich upałów. Opadów i burz dużo.
To znalazłem w pogodzie długoterminowej.
Nie zbyt dobrze sie zapowiada

KASER

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2009-03-22, 13:34

kaser pisze: Trzecia dekada kwietnia z prawdziwą wiosną. Opadów mało.
Nie zbyt dobrze sie zapowiada
spoko przeciągniemy 18ty do trzeciej dekady :D no i opadów brak!

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2009-03-23, 00:04

Te prognozy długo i średnioterminowe są średnio wiarygodne, więc przesuwanie 18 do 3 dekady to i tak za duży poziom precyzji. Równie dobrze możemy sobie tarota postawić :)

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-03-23, 10:18

Najbardziej wiarygodna prognoza to o 8:00 rano w TV w której mówią o godzinie 12:00 tego samego dnia :) ,nie ma co się nastawiać "co bydzie to bydzie" i nie mamy żadnego wpływu na to :P

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
chmielu
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: chmielu » 2009-03-23, 10:39

Panowie i panie, spotkanie na lumumbowie oczywiście jest ok tylko jeden problem, po co się pakować w przeciwnym kierunku od manu skoro można się spotkać na obrzeżach miasta i spokojnie dojechać na miejsce w kilka aut? Wjazd od Warszawy przez Rawe i Brzeziny-zaraz na początku Łodzi jest duże centrum handlowe M1-Praktikier i jeszcze jakiś szajs, a na przeciwko jest duża stacja Orlen, spokojnie można zorganizować spotkanie na terenie parkingu centrum handlowego, jest masa miejsca nigdy nie zajętego. Jadąc od strony Katowic przez Rzgów można się zorganizować na terenie McDonalds tuż przed łodzią po prawej stronie, 500 metrów od dużego skrzyżowania Katowice-Łódź,Pabianice-Tomaszów Maz, spory parking wszyscy się zmieszczą. A stąd już prosta droga do manu. Gorzej z myjniami, w sobotę jak nie pada mają spory ruch, proponuje wypucować autka w domu, lub po drodze do łodzi a szczegóły dopieścimy na miejscu.

http://www.case-studio.pl/
https://www.facebook.com/internalquietfanpage
www.internalquiet.com

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-03-23, 16:04

AluStar pisze:Pokaz zlotu u sasiadow
za muzę - zastrzeliłbym kolesia :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-03-23, 16:15

Muza rzeczywiście psuje efekt. Piękny zlot a muza jak z festyniarskiej dyskoteki.

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-03-23, 17:01

Z innej beczki ale też pogaduchy - smycze są już w produkcji. 100 sztuk.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „2009”