Olej w skrzyni automatycznej V8 GT 2005
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- escalar
- Forumowicz
- Model: GT Premium Bullitt
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: czarny metalik
- Kontakt:
daj znac co zalatwiles... ja robie u niego wszelkie naprawy i tuning... gosc jest profesjonalistaBolek pisze:OK dzięki.Jutro tam zadzwonie

Uwaga uwaga daje znać co załatwiłem.Otóż załatwiłem gówno.Czyli pan sekretarka w ASO Partner przyjął zgłoszenie i powiedział że skontaktuje się do 18
Oczywiście nie zadzwoniła menda bo pewnie kierownik powiedział: Dajże mi spokój z Mustangiem ja tu mam nawał z fiestami i focusami a nie tam jakieś amerykańskie sztrucle 

- escalar
- Forumowicz
- Model: GT Premium Bullitt
- Kolor: czarny metalik
- Kontakt:
kurde, kolego.... ASO Ford Jasnogorska nie robi oficjalnie Mustangow!!Bolek pisze:Jutro do nich zadzwonie raz jeszcze,co mi tam
jesli dzwonisz to prosisz grzecznie z serwisem, potem z Januszem... przedstawiasz sie, ze masz namiar z forum mustanga od Staszka... a potem przedstawiasz problem...
...jesli jestes zadowolony to oprocz zaplaty za rachunek w dowod wdziecznosci daj Januszowi 0,5l dobrego whiskacza...
...takiego goscia jak on ze swieca szukac w okolicy i nie chcialbym aby sobie odpuscil amerykanskie auta... robi to tylko z czystej hobbystycznej zachcianki, nic nie chce na lewo, dlatego ta odrobina alkoholu powinna go motywowac

Jest info z ASO.Rano zadzwoniłem się przypomniec ale chyba wiem co jest na rzeczy,nie bylo wczoraj pana Sawickiego dlatego nikt nie dzwonił
.Dzisiaj już miałem info po godzinie.Wymiana mozliwa jak najbardziej wymieniają metodą dynamiczną i mają urządzenie poniewaz serwisują tez Nissany o tam też tak wygląda wymiana po 90 tyś.km.Koszt 350zł sama robocizna.Myśle że to bardzo dobra cena.Olej i filtry trzeba samemu przywieźć gdyz nie mają Mercon V.Do wymiany dynamicznej potrzebne jest 11.2l oleju
Escalar dzięki za namiar ,zapewne skorzystam z ich usług w najbliższym czasie.Pozdrawiam.

Escalar dzięki za namiar ,zapewne skorzystam z ich usług w najbliższym czasie.Pozdrawiam.
- Moris
- Forumowicz
- Model: teraz 911
- Kolor: Byl, satin silver, teraz kto wie
W Poznaniu polecam dobry i sprawdzony osobiście warsztat naprawy automatycznych skrzyń biegów i wymian oleju .
http://teomotors.pl/11,o-nas
http://teomotors.pl/11,o-nas
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
http://allegro.pl/olej-przekladniowy-ro ... 46572.html Na forach w Usa rozpisują się że na tym oleju skrzynia pracuje dużo lepiej.Jak Rafał napisał TYLKO MERCON V.
- Air Lord
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 06
- Kolor: srebrny
- Kontakt:
Re: Olej w skrzyni automatycznej V8 GT 2005
Poczytałem wszystko o olejach na forum, a teraz potrzebuje tylko się dowiedzieć jak dolać i sprawdzić poziom oleju ?
Niestety dolny wąż od skrzyni do chłodnicy był rozcięty i trochę sie wylało i nie wiem jak to zrobić.
Uzywałem wyszukiwarki na forum , ale nic nie znalazłem...
Niestety dolny wąż od skrzyni do chłodnicy był rozcięty i trochę sie wylało i nie wiem jak to zrobić.
Uzywałem wyszukiwarki na forum , ale nic nie znalazłem...
MUSTANG GT, X5 V8 ...
- simontlc
- Forumowicz
- Model: 289 coupe 1965
- Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
- Kontakt:
nie wiem jak w nowych ale w staruszkach na cieplym silnku i pozycja neutral

"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"
- Sunny
- Forumowicz
- Model: 99' V6
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Czarny
Ją wymieniłem na oddalonym w neutralu jak już wlałem około 80 procent, musi pracować aby wszędzie doszedł, sprawdzaj poziom co chwile aby nie przelać bo to też źle 
Sprawdzaj bagnetem, poczytaj Manual od Mustanga
przydaje się w takich sytuacjach

Sprawdzaj bagnetem, poczytaj Manual od Mustanga

- Air Lord
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 06
- Kolor: srebrny
- Kontakt:
No właśnie od 2005 nie ma bagnetów, i w tym problem....
MUSTANG GT, X5 V8 ...
- romanus1970
- Forumowicz
- Model: GT V gen.
- Kolor: grabber orange
- Stajnia: Stajnia Łódzka
też mnie ten temat ciekawiAir Lord pisze:No właśnie od 2005 nie ma bagnetów, i w tym problem....

romanus1970(pozdrawiam) ---- tel.503 978 210