Witam,
jak w temacie - nie załącza się sprężarka klimatyzacji. Czynnik został uzupełniony.
Sprawdziłam, że na elektromagnesie sprężarki jest napięcie, ale pod obciążeniem "siada" i w rezultacie sprężarka nie startuje.
Proszę o pomoc w zlokalizowaniu modułu CCRM. Pomimo, ze wiem jak on wygląda nie mogę go znaleźć
Problem z klimatyzacją - mustang 98'
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang Convertible 98'
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: laser red
Re: Problem z klimatyzacją - mustang 98'
Witam !
CCRM - namierzony. U mnie znajduje się po stronie pasażera ,między nadkolem a prawym błotnikiem. Jednak kazało się ,że uszkodzony mam presostat. Czy można go wymienić bez obawy,że ucieknie czynnik chłodzący ? Jakie jest jego zadanie. Ochrona przed nadmiernym czy też za małym cisnieniem w układzie ?
Pozdrawiamy:
AK
CCRM - namierzony. U mnie znajduje się po stronie pasażera ,między nadkolem a prawym błotnikiem. Jednak kazało się ,że uszkodzony mam presostat. Czy można go wymienić bez obawy,że ucieknie czynnik chłodzący ? Jakie jest jego zadanie. Ochrona przed nadmiernym czy też za małym cisnieniem w układzie ?
Pozdrawiamy:
AK
-
- Młodszy Forumowicz
Witam !
Pytanie do kolegów którzy wymieniali u siebie presostat. Czy do mojego Mustanga będzie pasował presostat od starszych Mondeo ? Na zdjęciach wyglądają identycznie jak ten od Mustanga .
Pozdrawiam !
A
Pytanie do kolegów którzy wymieniali u siebie presostat. Czy do mojego Mustanga będzie pasował presostat od starszych Mondeo ? Na zdjęciach wyglądają identycznie jak ten od Mustanga .
Pozdrawiam !
A
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
skoro sprężarka jest tak sama jak w mondeo 2.5 v6 to i presostat powinien zadziałać
-
- Młodszy Forumowicz
W takim razie chyba zaryzykuje i zainwestuje w presostat od Mondeo.