Groźby, bany i inne przeboje

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

Talent
Forumowicz
Model: GT Convertible
Silnik: V8 4.6
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Groźby, bany i inne przeboje

Post autor: Talent » 2013-05-29, 01:08

Drodzy Koledzy, Administratorzy i Moderatorzy forum MKP,

W dniu dzisiejszym zostałem poproszony przez moderatora stang232 o usuniecie z podpisu adresu mojej strony. Strony mojej marki, która jest jednocześnie moją pasją (która swoją drogą organizowała event klubowy w Bank Club gdzie mieliśmy okazję zobaczyć premierę filmu MR) a nie źródłem dochodów. Rzeczywiście nie zwróciłem uwagi na zmianę regulaminu, który po części mógłby dotyczyć również mojego podpisu z moim adresem www.

Wstawiłem zamiast tej niesamowitej reklamy podpis mówiący o tym, co sądzę na temat takich posunięć czyli odgórnego zakazu wstawiania w podpisach linków czy logotypów do tego co jest naszą pasją czy czym się zajmujemy na co dzień. Wiadomość, którą macie okazje czytać pojawiła się w wyniku zastraszania mnie oraz grożenia iż, jeśli nie usunę mojej opinii to sprawdzę "darmową usługę czasowy ban".

W związku z powyższym rozpoczynam dyskusję (którą mam nadzieję będzie okazja dokończyć na żywo na jednym ze zlotów MKP) dotyczącą takich zachowań osób, które są zaangażowanie w tworzenie i kierunek w jakim idzie MKP. Jestem uczestnikiem wielu dyskusji na różnych forach. Często zdarzają się jakiejś nieporozumienia czy różniące opinie ale moim zdaniem takie zachowanie jest zwykłym brakiem szacunku do użytkowników.

Nie będę teraz rozwodził się na temat tego, czy takie zakazy są rzeczywiście wskazane (moim zdaniem jest to przerost formy nad treścią) a chcę skupić się na sposobie prowadzenia forum. Oczywiście można powiedzieć, że jeśli mi się nie podoba to mogę tu nie zaglądać ale w związku z tym, że MKP ma w pewnym sensie monopol jeśli chodzi o nasze konie i wymianę opinii w sieci, takie rozwiązanie z mojej strony po prostu nie jest możliwe.

Podsumowując, chce tylko zauważyć, że takie zachowania i wykorzystywanie swojej pozycji nie przyczyniają się do dobrych opinii prowadzenia tego wszystkiego co wspólnie tutaj tworzymy. Myślę, że tego typu sytuację stwarzają niepotrzebną dyskusję, która może w przyszłości skutkować zmianą odbioru forum z ogólnodostępnego miejsca wspólnej pomocy i wymiany doświadczeń na wąskie grono osób tworzące kółko wspólnej adoracji.

ps. Podpis oczywiście wkrótce usunę.. i to nie ze względu na groźby czasowego zablokowania mi konta.

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Re: Groźby, bany i inne przeboje

Post autor: stang232 » 2013-05-29, 07:58

Jak sam zauważyłeś zostałeś uprzejmie poproszony o dostosowanie się do regulaminu, który obowiązuje od pół roku.
Tak jak każdy inny użytkownik przy założeniu konta na tym forum zgodziłeś się dostosować do regulaminu.
Jako moderator mam obowiązek pilnować czy regulamin jest przestrzegany. Za nie usunięcie reklamy w podpisie zgodnie z regulaminem grozi ban.
Nie rozróżniam użytkowników na kolegów i nie kolegów oraz co zrobili lub nie zrobili.

Nie ma zamykamy przed nikim możliwości złożenia propozycji zmian działania forum i klubu. Chętnie bym zobaczył ciebie zaangażowanego w klub.

Tylko wiesz jaka jest rzeczywistość, na ostatnie zebranie przyjechało 5 użytkowników tego klubu - reszta w zeszłą sobotę była niestety bardzo zajęta, musieli akurat obejrzeć reklamy na TVNnie, w sobotę 99% tego klubu akurat pracuje, no wiesz Mustang dużo pali więc ciężko przyjechać na co dzień nie jeżdżą przecież mustangiem, ktoś inny musiał wyprowadzić kota sąsiadki na spacer, itp bardzo ważne powody.

Jak sądzisz ile osób podejmie dyskusje w tym temacie 10 czy 100? Bo ja się obawiam że nawet 10 nie będzie chciało poważnie o tym pogadać, bo mają to głęboko w dupie. aktywność reszty forum kończy się wystąpieniu w filmach Bielka, bo fajnie się tam pokazać

Piszesz o braku szacunku do użytkowników - to może dodaj że na innych forach sypią się bany z byle pierdoły i nikt nie dyskutuje. Może dodaj ile osób dostaje u Nas bany lub ostrzeżenia choć często powinny.

Bardzo bym chciał aby użytkownicy aktywnie pisali i uczestniczyli w życiu forum, bardzo...

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2013-05-29, 08:15

stang232 pisze:Jak sam zauważyłeś zostałeś uprzejmie poproszony o dostosowanie się do regulaminu, który obowiązuje od pół roku.
Tak jak każdy inny użytkownik przy założeniu konta na tym forum zgodziłeś się dostosować do regulaminu.
Jako moderator mam obowiązek pilnować czy regulamin jest przestrzegany. Za nie usunięcie reklamy w podpisie zgodnie z regulaminem grozi ban.
Nie rozróżniam użytkowników na kolegów i nie kolegów oraz co zrobili lub nie zrobili.

Nie ma zamykamy przed nikim możliwości złożenia propozycji zmian działania forum i klubu. Chętnie bym zobaczył ciebie zaangażowanego w klub.

Tylko wiesz jaka jest rzeczywistość, na ostatnie zebranie przyjechało 5 użytkowników tego klubu - reszta w zeszłą sobotę była niestety bardzo zajęta, musieli akurat obejrzeć reklamy na TVNnie, w sobotę 99% tego klubu akurat pracuje, no wiesz Mustang dużo pali więc ciężko przyjechać na co dzień nie jeżdżą przecież mustangiem, ktoś inny musiał wyprowadzić kota sąsiadki na spacer, itp bardzo ważne powody.

Jak sądzisz ile osób podejmie dyskusje w tym temacie 10 czy 100? Bo ja się obawiam że nawet 10 nie będzie chciało poważnie o tym pogadać, bo mają to głęboko w dupie. aktywność reszty forum kończy się wystąpieniu w filmach Bielka, bo fajnie się tam pokazać

Piszesz o braku szacunku do użytkowników - to może dodaj że na innych forach sypią się bany z byle pierdoły i nikt nie dyskutuje. Może dodaj ile osób dostaje u Nas bany lub ostrzeżenia choć często powinny.

Bardzo bym chciał aby użytkownicy aktywnie pisali i uczestniczyli w życiu forum, bardzo...
Do spotkania nie byli dopuszczeni użytkownicy forum tylko członkowie stowarzyszenia!(więc o co chodzi?)
A co do tego gdzie to mam to przez nie jeden już nummer "władzy" przestałem się angażować.
Już nawet zdjęć swojego auta lub modyfikacji nie wklejam tak bardzo zostałem zniechęcony (a chciałem coś więcej robić) i mam na to dowody na tym forum :P

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
rafal_04
Forumowicz
Model: GT390
Kontakt:

Post autor: rafal_04 » 2013-05-29, 10:40

Nie bardzo rozumiem w czym przeszkadza komuś podpis własnej strony www. Jeżeli jest jego i może się okazać pomocna to dlaczego tego zakazujecie?

to tak jakby zakazać przy profilu wpisania własnego www.

https://www.facebook.com/FordMustang1968" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2013-05-29, 12:21

Nasz obecny ustrój jaki mamy na tym forum nie podoba mi się. Trudno go nazwać demokracją. Jest to bardziej oligarchia. Platońska odmiana demokracji, albo oligarchia, monarchia stanowa nie bylaby zła gdyby zwykli członkowie forum też mogli piastować jakieś funkcje. Można by długo gdybać ale to i tak nic nie zmieni także podporządkować się i nie marudzić...

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2013-05-29, 15:15

PUDEL- jeżeli chodzi o jakieś zakazy lub nakazy to zawsze masz najwięcej do powiedzenia cala ta rozmowa nawet nie tyczyła się ciebie. "Do spotkania nie byli dopuszczeni użytkownicy forum tylko członkowie stowarzyszenia!(więc o co chodzi?)" walne zgromadzenie było ogłoszone na stronie mustngklub.pl - mogłeś przyjechać nigdzie nie było napisane że tylko członkowie stow.

talent - regulamin forum o zakazie umieszczania reklam w podpisach stworzyliśmy w styczniu i od tamtej pory go respektujemy , w swoich podpisach reklamy umieszczały osoby które z tego czerpią korzyści nie wkładając do forum nic pisali bzdety żeby mieć najwięcej napisanych postów
w swoim profilu możesz mieć wpisaną stronę www swojej firmy i wtedy pod twoim profilem pojawia się inonka strony każdy może tam zaglądnąć i zobaczyć czym się zajmujesz,
możesz również wykupić sobie reklamę na forum

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2013-05-29, 15:34

RAFAŁ pisze:PUDEL- jeżeli chodzi o jakieś zakazy lub nakazy to zawsze masz najwięcej do powiedzenia cala ta rozmowa nawet nie tyczyła się ciebie. "Do spotkania nie byli dopuszczeni użytkownicy forum tylko członkowie stowarzyszenia!(więc o co chodzi?)" walne zgromadzenie było ogłoszone na stronie mustngklub.pl - mogłeś przyjechać nigdzie nie było napisane że tylko członkowie stow.
Oj było :P

Zarząd Mustang Klub Polska zawiadamia członków Stowarzyszenia Mustang Klub Polska,
że w dniu 25.05.2013r. o godzinie 11:00 w:
Trasa krajowa nr 1, Tuszyn, wjazd przez bazar firmy Wenta-Box

Odbędzie się Walne Zebranie z następującym porządkiem obrad:

1. Otwarcie Zebrania.

2. Wybór prezydium Zebrania (przewodniczącego oraz sekretarza).

3. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Zebrania oraz zdolności do podejmowania ważnych uchwał.

4. Rozpatrzenie sprawozdania Zarządu z działalności Stowarzyszenia za rok 2012 oraz sprawozdania finansowego za 2012r.

5. Powzięcie następujących uchwał:

• uchwała w sprawie zatwierdzenia sprawozdania Zarządu z działalności Mustang Klub Polska za rok 2012,

• uchwała w sprawie zatwierdzenia sprawozdania finansowego za rok 2012,

• uchwała w sprawie udzielenia absolutorium Członkom Zarządu, którzy złożyli rezygnację,
- uchwały w sprawie odwołania Członków Komisji Rewizyjnej,
- uchwały w sprawie wyboru nowych członków Zarządu,
- uchwały w sprawie wyboru nowych Członków Komisji Rewizyjnej

6. Zmiana statutu – związana ze zmianą adresu siedziby Stowarzyszenia (z Kołobrzegu na Gorzyce)

7. Wybór projektu karty członkowskiej

8. Wolne głosy i wnioski

9. Zamknięcie obrad Walnego Zebrania.

Z poważaniem

Zarząd Stowarzyszenia Mustang Klub Polska

W zebraniu mogą wziąć udział wyłącznie członkowie Stowarzyszenia. Nie mylić z osobami posiadającymi jedynie konto na forum http://www.mustangklub.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2013-05-29, 15:40

jak zwykle się czepiasz , gdybyś chciał brać uwział ogólnie w prowadzeniu i działalności MKP to nic by nie stało na przeszkodzie ale ty tylko dużo piszesz nawet nie próbowałeś zostać członkiem stow. MKP

Awatar użytkownika
rafal_04
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: rafal_04 » 2013-05-29, 17:12

Rafał przepraszam że pytam ale jak oficjalnie zostać członkiem MKP skoro muszą dwie osoby kogoś polecić? Ja nikogo nie znam i ten zapis całkowicie wstrzymuje mnie do złożenia deklaracji aby zostać pełnoprawnym członkiem MKP. Zagłebiając się dalej bycie tylko członkiem i płacić składke a co oferujecie w zamian? Zniżke na zloty i imprezy ale ile tego jest w roku? 1 zlot ogólnopolski i tak to bieda. Pisze to bez żadnej spiny, poprostu chce aby ktoś to wyjaśnił z grupy trzymającej władze :) Wolałbym płacić do MKP niż teraz jak zapłaciłem do Capri ale tylko przez to że u nich jest zniżka na OC. Jeżeli to nie jest oczywiście tajemnica możecie podać ilu jest pełnoprawnych członków MKP skoro Stang napisał że tylko 5 osób się zjawiło na walnym?

https://www.facebook.com/FordMustang1968" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Sławek
Forumowicz
Model: GT 2009
Kolor: Ebony

Post autor: Sławek » 2013-05-29, 17:32

Pozwolę sobie wtrącić 5 groszy.

To jest bardzo fajny klub i forum miłośników Mustanga. Koledzy, których na oczy nigdy nie widziałem pomogli rozwiązać mi moje problemy, a i ja jeśli tylko coś wiem to staram się podpowiedzieć (niewiele tego, ale zawsze :-)
Z przyjemnością oglądam fotki i opisy modyfikacji, filmiki i czytam newsy.
Rozumiem, że porządek musi być wszędzie, ale nie przesadzajmy i nie róbmy z klubu przedsiębiorstwa bo się zrobi kwas, bany, rozłam, grupa lepszych itp --- życie.
Jeśli ktoś bawił się MMO-RPG, wie jak wyglądają losy topowych gildii, zamiast fanu zgrzyt.

Ja naprawdę bardzo lubię to forum i nie chciałbym go stracić.

Pozdrawiam

May the Horse be with you!

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2013-05-29, 21:13

Ale sie spinacie.
Ja to odbieram tak: pojawia sie coraz wiecej firm, które są tutaj tylko dla reklamy. Chłopaki chcą to ukrócić, bo forum jest głownie dla pasjonatów.
Talent - chyba wiem najlepiej ile pracy musiałeś włożyć w zorganizowanie miejsca na premierę. Wyłącznie dzięki Tobie to sie udało. Zgadzam sie z Tobą, że trzeba rozmawiać na forum o nowych rozwiązaniach. Zaproponuje ci jednak mały eksperyment- znajdź jakiś poważny problem na forum i zaproponuj rozwiazanie, które niestety pewnie będzie uderzać w czyjeś interesy. Zgadnij kto pierwszy doda wpis negujacy Twoją propozycję?;););););) wybacz pudel;);););) ale musiałem;););) to tylko mała uszczypliwosc hehehe
Chłopaki nie boja sie podejmować decyzji mimo tego, ze są pewni poważnych zarzutów. Jestem absolutnie przekonany o dobrych intencjach chłopaków z tzw zarządu.

Rafał_o4... Jeden zlot i bida? A ostatni spot Mustang vs Mustang, a wspólna budowa race Cara, a za tydzień masz dwie imprezy jednego dnia - uleż i Wielkopolska z klubem z Niemiec, a Mustang race... No bida straszna;)

Jakby było mało to dla członków będzie przyszloroczny wylot do USA, oraz możliwość zostania kierowca rajdowym w naszym klubowym race Carze.
Jeśli nadal mało to zachęcam to zorganizowania jakiegoś zlotu u siebie.

Chloooopaaaakiiiiiiiii. I dziewczyny oczywiście;) wyluzujcie.
Ehhhh ja oczywiście wszystkich zachęcam do udziału w zdjęciach do najnowszego filmiku. Miłe widzę wszystkich, nawet tych, którzy pojawiają sie wyłącznie na planach zdjęciowych;) cieszę sie ze jest to dla wielu nadal atrakcyjna forma straty czasu.

Pudel mam nadzieje ze nie odbierzesz tego jako strasznie złośliwości;)

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2013-05-29, 22:03

rafal_04 pisze:Rafał przepraszam że pytam ale jak oficjalnie zostać członkiem MKP skoro muszą dwie osoby kogoś polecić? Ja nikogo nie znam i ten zapis całkowicie wstrzymuje mnie do złożenia deklaracji aby zostać pełnoprawnym członkiem MKP. Zagłebiając się dalej bycie tylko członkiem i płacić składke a co oferujecie w zamian? Zniżke na zloty i imprezy ale ile tego jest w roku? 1 zlot ogólnopolski i tak to bieda. Pisze to bez żadnej spiny, poprostu chce aby ktoś to wyjaśnił z grupy trzymającej władze :) Wolałbym płacić do MKP niż teraz jak zapłaciłem do Capri ale tylko przez to że u nich jest zniżka na OC. Jeżeli to nie jest oczywiście tajemnica możecie podać ilu jest pełnoprawnych członków MKP skoro Stang napisał że tylko 5 osób się zjawiło na walnym?
chcąc zostać członkiem MKP napisz do dwóch osób z listy memberlist.php?g=1266&mode=group" onclick="window.open(this.href);return false; z pytaniem o rekomendację i jeżeli byś do mnie napisał to bym ci jej udzielił ,

Awatar użytkownika
rafal_04
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: rafal_04 » 2013-05-29, 22:35

Rafal nie wiedziałem że to tak działa, dzięki za wyjasnienie ;)

Bielek Ułęż to widziałem że organizuje MKP ale to 400 km ode mnie, troche daleko aby pojeździć na torze jak można to samo zrobić na Tor Poznań, wkońcu jest kilku członków z WLKP. Co do spotkania z Niemcami byłem przekonany że to sam zorganizowałeś poza MKP. Tak jak pisałem bez żadnej spiny z mojej strony, lepiej zapytać niż żyć w błednym przekonaniu :) Bielek przy :piwo: sobie pogadamy 8 czerwca :)

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2013-05-30, 09:23

Bielek pisze: Zgadnij kto pierwszy doda wpis negujacy Twoją propozycję?;););););) wybacz pudel;);););) ale musiałem;););)

Pudel mam nadzieje ze nie odbierzesz tego jako strasznie złośliwości;)
Jasne że nie ;) ale mam nadzieję że też nie jesteście na mnie źli ja po prostu nie potrafię inaczej :wstyd:
Jak gdzieś jest niesprawiedliwość to zjawiam się ja :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: pudel » 2013-05-30, 09:26

Mam pytnie czy gdzieś mogę zobaczyć ile jest kont sponsorowanych na forum?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”