Jesteś tu nowy, przywitaj się!

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Re: Jesteś tu nowy, przywitaj się!

Post autor: stang232 » 2013-05-15, 23:48

Kabat pisze:
stang232 pisze:takie ogłoszenia jak te to już na allegro jakaś plaga, strasznie mnie to wkurza - jeden z drugim nawrzucają zdjęć z jakiś aukcji, kwoty jakie podają sa w dodatku z kosmosu (bardzo zaniżone) powinna byc normalnie zakładka - wirtualnego mustanga sprzedam. I jak chce się faktycznie znaleźć jakieś ogłoszenie to trzeba się przebijać przez 100 takich śmieciowych ofert.

Mustang co jest na tych zdjęciach to pewnie 65tys ale raczej dolarów.
Aha rozumiem czyli ile za takie GT500 trzeba dać żeby było w średnim stanie sprowadzić ???
tu masz GT500 w idealnym stanie http://www.cars-on-line.com/64731.html" onclick="window.open(this.href);return false;
taki do kompltnego remontu to jakieś 1/3 ceny tego
przejrzyj te ogłoszenia http://www.cars-on-line.com/shelby.html" onclick="window.open(this.href);return false; to uświadomisz sobie ile za takiego w średnim stanie trzeba dać
Jak bys miał min ze 150tys zł to jest szansa na zakup clona lub zrobienie repliki na bazie jakiegoś GT

Zresztą poczytaj to viewtopic.php?f=26&t=3934&p=74676&hilit=gt500#p74676" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek

rick
Członek Honorowy MKP
Model: 67 fastback
Silnik: V8 4.6
Kolor: primer,czarny,bialy

Post autor: rick » 2013-05-16, 05:34

Kabat pisze:domyślałem się ze to nie będzie tanie ale nie myślałem że tyle teraz mnie uświadomiliście bardziej a powiedzcie mi panowie jeśli bym gt500 znalazł w gorszym stanie a na chodzie za jakieś 40k to ile ile by mnie wszystkie opłaty mniej więcej kosztowały i czy to się opłaca ???
nie znajdzie się taki tanio. Jeśli znajdziesz, można spędzić kolejne $ 100 000, aby zrobić poprawnie. Prawdziwe oryginalne części Shelby są bardzo drogie

MusV8
Model: GT
Kolor: Bordowy

Post autor: MusV8 » 2013-05-16, 09:29

Pod nickiem umieściłem już moje chciejstwo. Oczywiście kolor, to już sprawa prawie drugorzędna. Widzę, że trochę staruchów.. wróóóćććć!!! znaczy rówieśników jest na forum. Pozdrawiam

MusV8
Model: GT
Kolor: Bordowy

Post autor: MusV8 » 2013-05-16, 10:21

Aha, Panowie jak zmienić emila na tym forum. Czekałem kilka dni na odpowiedź z forum i udało mi się dopiero zarejestrować na emila żony.

Awatar użytkownika
Brano
Stowarzyszenie MKP
Silnik: inny V8
Kolor: Czarny

Post autor: Brano » 2013-05-16, 12:30

Kabat pisze:domyślałem się ze to nie będzie tanie ale nie myślałem że tyle teraz mnie uświadomiliście bardziej a powiedzcie mi panowie jeśli bym gt500 znalazł w gorszym stanie a na chodzie za jakieś 40k to ile ile by mnie wszystkie opłaty mniej więcej kosztowały i czy to się opłaca ???
Sorry, ale Twoje wypowiedzi/pytania to masakra... Nie jestem żadnym znawcą mustangów (przynajmniej na tym forum, bo ogólnie to trochę się znam:)), ale jak ktoś mówi, że marzy mu się mustang, wkleja linka z eleanor i pyta, czy to shelby gt500, a następnie mówi, że ma do wydania 50k i chce shelby gt500, to słabo się robi... tyle w temacie

Awatar użytkownika
yoozeq
Stowarzyszenie MKP
Model: 68,69,69, ..?
Kolor: ładny
Kontakt:

Post autor: yoozeq » 2013-05-16, 12:59

Brano pisze:
Sorry, ale Twoje wypowiedzi/pytania to masakra... Nie jestem żadnym znawcą mustangów (przynajmniej na tym forum, bo ogólnie to trochę się znam:)), ale jak ktoś mówi, że marzy mu się mustang, wkleja linka z eleanor i pyta, czy to shelby gt500, a następnie mówi, że ma do wydania 50k i chce shelby gt500, to słabo się robi... tyle w temacie
Myślę, że to forum również jest po to aby uświadamiać..., więc uświadomiliśmy kolegę ;) Easy, każdy kiedyś zaczynał :D

pozdrawiam, yoozeq
-------------
Mustang 1968 fastback JCode - projekt
Mustang 1969 coupe 200 c.i. I6
Mustang 1969 sportsroof 331 stroker
Mustang 1973 MACH 25%
Mustang 2017 GT S550 - dzienny
http://www.facebook.com/My.Mustang.69

Awatar użytkownika
Piotrek86skc
Forumowicz
Model: coupe 1966
Kolor: signal flare red
Kontakt:

Post autor: Piotrek86skc » 2013-05-16, 15:54

Cechy zewnętrzne:
alufelgi

Bezpieczeństwo:
ABS, autoalarm

Komfort:
el. szyby, klimatyzacja, centralny zamek, radio

Ale za to każdy klasyk w full opcji:P

To już wiecie dlaczego tak drogo... Nie każdy klasyk ma abs :rotfl:

Kabat
Młodszy Forumowicz
Model: Nie Posiadam
Kolor: -

Post autor: Kabat » 2013-05-16, 21:29

Brano pisze:
Nie wiedziałem spytałem i zostałem uświadomiony a jak koledze słabo się robi to niech wyjdzie zaczerpnąć świeżego powietrza żeby nam nie zemdlał jeszcze .

Awatar użytkownika
Piotrek86skc
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Piotrek86skc » 2013-05-16, 22:09

Słuchajcie każdy z nas złapał bakcyla w jakiś sposób. Teraz my jeździmy i zarażamy tą pasją innych. Potem oni tu trafiają mając różny poziom wiedzy. Zresztą wszyscy się ciągle uczymy;)
Jeśli chodzi o Shelby to nawet taki model do całkowitej renowacji może kosztować coś koło 100 tys $. Za te pieniądze co masz terazmożesz kupić fajnie zrobione coupe. Zobaczysz jak wygląda eksploatacja i zabawa takim autem i zobaczysz czy cię to bawi;D
http://otomoto.pl/ford-mustang-stan-kol ... 25240.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeśli koniecznie musi to być fastback, którego przerobisz na clone gt500, eleonor itd to może kupisz coś za te 50k pln, ale to będzie kompletny kurnik do renowacji. W związku z zainteresowaniem sporo lipnych ogłoszeń się pojawia do aut, które jeszcze są w USA. Wprowadza to w błąd niestety;/

http://otomoto.pl/ford-mustang-cabrio-r ... 09128.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Masz tu w PL fajne cabrio;)

Kabat
Młodszy Forumowicz

Post autor: Kabat » 2013-05-16, 22:41

No i właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem teraz to już wiem że muszę szukać coś innego po prostu.A powiedzcie mi panowie jakie auto bym nie sprowadził do polski z usa to i tak te 60% procent ceny muszę jeszcze doliczyć na te wszystkie opłaty tak

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2013-05-16, 23:38

kolego Kabat ten dział to powitalnia, nie obraź się ale twoje pytania padały już tu wielokrotnie, dlatego proszę użyj opcji szukaj u góry po prawej stronie.
Jeśli mimo wszystko nie znajdziesz odpowiedzi to załóż nowy temat. lub użyj google - np. Koszty sprowadzenia auta z usa kalkulator.
Będzie szybciej i konkretnie.

Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrek86skc
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Piotrek86skc » 2013-05-17, 08:16

viewforum.php?f=138" onclick="window.open(this.href);return false;
W dziale tematy prawne w I gen masz kilka wątków. Jeśli cliłbyś jako zabytek to wtedy płaci się tylko 8% Vatu. Tylko, że różnie z celnikami bywa i czasami mogą ci powiedzieć, że takich samochodów jak twój to jest pełno na ebay i dlatego nie jest to pojazd kolekcjonerski. Sprawa szerzej opisywana w magazynie classic auto. Potrafili nawet zakwestionować corvetty wyprodukowane jedynie w 100 szt egzeplarzy. Mi pomagał pośrednik.

Awatar użytkownika
Brano
Stowarzyszenie MKP
Silnik: inny V8
Kolor: Czarny

Post autor: Brano » 2013-05-17, 16:38

Przepraszam wszystkich za wypowiedź, szczególnie Kabata, trochę się zagalopowałem :) Ale ja tak mam, południowa gorąca krew :P

Jeśli będzie potrzebna pomoc, to służę - czy to w poszukiwaniu (sam szukałem kilka lat i parę kontaktów mam), czy w kwestiach prawnych, czy w rejestracji (no bo właśnie przerabiam etap końcowy i wszystko na świeżo wiem). Generalnie to mnie denerwują ogłoszenia aut w polskich portalach, których nie ma, i które są za 50% ceny. I nadal uważam, że jak ktoś chce Shelby, to sprawdzić, ile kosztuje, trwa krócej, niż napisać post na forum :P

Jednak fakt faktem, kolega dawniej sprzedawał fastbacka, i 2/3 dzwoniących pytali, czy to gt500. I nie wiem, skąd to się bierze... :/

Kabat
Młodszy Forumowicz

Post autor: Kabat » 2013-05-17, 20:57

spox sory za zaśmiecenie nie właściwego tematu

Awatar użytkownika
PARTYBOY
Model: PROBE GT 94'
Silnik: inny V6
Kolor: granatowy
Kontakt:

Post autor: PARTYBOY » 2013-05-19, 14:16

Witajcie
Wracam po kilku latach nieobecności.
W końcu doczekałem się momentu, kiedy mogę sobie pozwolić na mustanga i chcę Wam zadać kilka pytań zanim podejmę decyzję :)
Zatem jeszcze raz witam Was i pozdrawiam, traktujcie mnie jako początkującego z wyrozumiałością :)

[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Krav_maga]Chocbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę.[/url]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”