akumulator + zimowanie
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
Re: akumulator + zimowanie
No tak ale co to za przyjemnosc :-)
Nie wiedzialem ze jest cos takiego...
Nie wiedzialem ze jest cos takiego...
odpalil z kabli bez problemu... tyle, ze podczas jazdy troche szapral przy niskich obrotach, a to mu sie wczesniej nie zdarzalo... moze kwestia "przetarcia"
- mrowcio
- Forumowicz
- Model: 1967 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: V-Burnt Amber
A paliwo wlales czy ma oparach jezdzisz, to moze byc przyczyna szarpania, a nie chcesz zainwestowac w nowy akumulator.
tak, wlalem 10l z karnisterka, na wszelki wypadek 
wydaje mi sie, ze nawet zdrowy aku by padl po staniu 3 tygodnie pod chmurka, nie?

wydaje mi sie, ze nawet zdrowy aku by padl po staniu 3 tygodnie pod chmurka, nie?
- Sunny
- Forumowicz
- Model: 99' V6
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Czarny
zalezy, niekoniecznie jesli byłby dobrze doładowany i instalacja ok to raczej nie powinien 

acha, no dobrze. dzieki. pewnie wymienie
ale to raczej za szapranko odpowiadac nie powinnno, tak?
ale to raczej za szapranko odpowiadac nie powinnno, tak?
- stang67
- Forumowicz
- Model: 1967 Mustang A-code
- Kolor: Candy Apple Red
- Kontakt:
Może odpowiadać za szarpanie, zależy co masz na myśli... mi kiedyś zakładali instalację pod bass i samą skrzynię bassową do bmw i tak rozładowali akumulator (jeździłem po mieście) że w ogóle samochód nie miał wolnych obrotów, tzn jak wcisnąłeś sprzęgło to silnik poszarpał, poszarpał i gasł (chyba że dawałeś do dechy). Nie wiem natomiast czemu odpalał bez problemu, to jest zagadka dla mnie do dzisiaj... Ale wyjechałem 10km za miasto, naładował się i już było ok.
_______F___U___C___K_________T___H___E_________F___U___E___L_________E___C___O___N___O___M___Y_______

1.1967 Mustang 289-4v V8
2.1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M

1.1967 Mustang 289-4v V8
2.1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M
urwac! w drodze powrotnej (20km po autostradzie) szarpania juz nie bylo. Ale jak mocniej pocisnalem to mi sie wlaczyla ikonka silnika 
pozostaje mekanik zdaje sie

pozostaje mekanik zdaje sie
(czujesietakimfakenlaikiem) rozumiem , ze u mechanika? czy da sie jakos samemu zdobyc soft i podlaczyc lapa ?
- mrowcio
- Forumowicz
- Model: 1967 Convertible
- Kolor: V-Burnt Amber
jezeli masz jakiegos mechanika z dobrym oprogramowaniem to polecam bardziej mechanika, a samemu jak chcesz to jedynie co mozesz zrobic kupic czytnik bledow z podlaczeniem na OBD2, takie powinno byc gniazdo, ale takim najtanszym to tez za wiele nie pokaze. tylko ze blad ci pokaze tylko i wylacznie jezeli komputer cos zapisac, czasami nie wychwyci mechanicznych uszkodzen.
- Sunny
- Forumowicz
- Model: 99' V6
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Czarny
ale w sobotni wieczór można się podłączyć i czegoś się nauczyć 
co do zdobycia softu to banał, PCMSCAN i interfejs usb na obd2 i można samemu skasować błąd
koszt 40zł i to tyle
jeśli to nie pomoże to do mechanika
lub też czujesz się nie pewny to też do mechanika
koszt około 100zł za każdym razem 

co do zdobycia softu to banał, PCMSCAN i interfejs usb na obd2 i można samemu skasować błąd

jeśli to nie pomoże to do mechanika

-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Powiedz małżonce, że moja śmiga 4-tą zimę kuniem.foo pisze:dzieki Panowie
ok, odpale pewnie jutro
tak, smigalbym... nie kupilem zimowek bo Malzonka uwaza, ze nawet z zimowkami Mustangi sie nie nadaja na zime... prosze o dowody, ze jest inaczej
plyn w chlodnicy - dobry punkt, nie wymienialem go jeszcze... jakis konkretny polecacie?
Płyn co 5 lat tylko, tylko jeden w polsce jest dostępny który pasuje, dostępny w salonie forda, motorcraft super x4, można też kupić tu:
http://czesci-usa.com.pl/pl,product,256 ... ed4b659761" onclick="window.open(this.href);return false;
Często należy pozostawić samochód na wolnych obrotach na 15 min bez klimatyzacji, świateł i następne 15 min na światłach, klimie.foo pisze:ej no... nie straszyc mnie prosze!
cos ktos moze na sucho doradzic?
Ale check nie powinien się zapalić.
Skoro już się pali, napisz na pw, dam Ci tel do kolegi z hamowni z Krakowa, ma przyrząd typowo serwisowy forda, drogo nie skasuje myślę.
Chyba, że do Opola Ci nie daleko:)