Tych firm Unikamy / Polecamy ! Import z USA !

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Tych firm Unikamy / Polecamy ! Import z USA !

Post autor: AluStar » 2008-10-14, 19:38

[color=darkblue:aa1621978c]Mamy wazne porady odnosnie jakich aut uniknac przy zakupie w Pl, ale nie mamy nazw Firm posredniczacych w sprowadzaniu aut z USA.
Napiszmy jakie firmy sa [b:aa1621978c]godne polecenia w sprowadzaniu aut[/b:aa1621978c] i godne uwagi. Piszmy takze Jakie firmy sa [b:aa1621978c]oszustami[/b:aa1621978c] i nie dbają o nasze już przecież auta podczas transportu z USA.[/color:aa1621978c]

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-10-16, 09:15

Jak na razie kupuję na:

http://www.usautopark.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.czesci-usa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

To ta sama firma.

Jak na razie mam mieszane troszkę uczucia. Kupiłem: Żarówki, świece i kable WN. Ceny dobre, ale kable WN przyszły złe... Czekam na 3 tydzień na odpowiednie. Podobno mieli awarie systemu i nie mieli do mnie kontaktu :) Mają już odpowiednie ale chcą żebym im dopłacił bo cena inna. Niby z jakiej racji? Dostałem ofertę na daną cenę za dany produkt i zgodnie z ofertą chcę dostać to co zamówiłem za tyle za ile zamówiłem... :wstyd:

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

egonw3
Forumowicz
Model: Mustang GT Bullitt '08
Silnik: V6 4.0
Kolor: highland green

Post autor: egonw3 » 2008-10-17, 21:52

http://www.autoxportusa.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupiłem u nich mojego konika i byłem bardzo zadowolony z jakości obsługi. Strona raczej może zniechęcać, ale warto z nimi gadać, jeśli myślicie o kupnie nowego autka - bardzo zaangażowani w to, co robią, nawet po wysłaniu pieniędzy. Polecam z czystym sumieniem.

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2008-11-09, 17:32

Lesniewski Shiping
http://www.lesniewski.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odradzam .
---------------------------------------------
Odnosnie czesci :

[ [i:2c1d25060b][b:2c1d25060b]Dodano[/b:2c1d25060b]: 2008-11-09, 16:36[/i:2c1d25060b] ][/size:2c1d25060b]
[quote:2c1d25060b="Radek"]Jak na razie kupuję na:

http://www.usautopark.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.czesci-usa.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

To ta sama firma.

Jak na razie mam mieszane troszkę uczucia. Kupiłem: Żarówki, świece i kable WN. Ceny dobre, ale kable WN przyszły złe... Czekam na 3 tydzień na odpowiednie. Podobno mieli awarie systemu i nie mieli do mnie kontaktu :) Mają już odpowiednie ale chcą żebym im dopłacił bo cena inna. Niby z jakiej racji? Dostałem ofertę na daną cenę za dany produkt i zgodnie z ofertą chcę dostać to co zamówiłem za tyle za ile zamówiłem... :wstyd:[/quote:2c1d25060b]

Ja u nich zamowilem OLEJ 5w50 motorcrafta - DOSTALEM NIE TEN I W DODATKU 5w40.
Uwazam ze wysylaja co maja na stanie i nie jestm z nich zadowolony bo na 5 pozycji zgadzaly sie tylko 2 .. Moze inni biora co leci - jak cos sie zamawia to powinno sie zgadzac z zamowieniem !!! Tym Bardziej ze potwierdzili zamowienie i wycenili a dostalem zupelnie co innego niz zamawialem ..

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2008-11-09, 18:25

[quote:7c3db9a129="AluStar"] Ja u nich zamowilem OLEJ 5w50 motorcrafta - DOSTALEM NIE TEN I W DODATKU 5w40.
Uwazam ze wysylaja co maja na stanie i nie jestm z nich zadowolony bo na 5 pozycji zgadzaly sie tylko 2 .. Moze inni biora co leci - jak cos sie zamawia to powinno sie zgadzac z zamowieniem !!![/quote:7c3db9a129]
Oooo, następni, którzy uważają, że poza nimi cała reszta to wyłącznie debile [url=http://www.freesmileys.org:186fnust][img:7c3db9a129]http://www.freesmileys.org/smileys/whacky084.gif[/img:7c3db9a129][/url:186fnust]

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2008-11-09, 18:29

[quote:892fd3a2f2="egonw3"]http://www.autoxportusa.com/
Kupiłem u nich mojego konika i byłem bardzo zadowolony z jakości obsługi. Strona raczej może zniechęcać, ale warto z nimi gadać, jeśli myślicie o kupnie nowego autka - bardzo zaangażowani w to, co robią, nawet po wysłaniu pieniędzy. Polecam z czystym sumieniem.[/quote:892fd3a2f2]

Odwiedziłem stronke i rzeczywiście zniechęcająca. Oferte mają online bo się nie doszukałem? i czy oferują także używane samochody

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

egonw3
Forumowicz
Model: Mustang GT Bullitt '08
Silnik: V6 4.0
Kolor: highland green

Post autor: egonw3 » 2008-11-11, 14:22

Nie wiem, czy oferują również używane samochody. Ja napisałem jakiego autka szukam, oni szukali takiego po USA (było to ca 3 tygodnie po deadline na zamawianie furek z konkretnym wyposażeniem u producenta, a chciałem mieć Bullitta, więc wersję limitowaną, trzeba więc było znaleźć w salonach w USA egzemplarz spełniający moje oczekiwania) i gościu przez 3 tygodnie przesyłał mi różne oferty, wyjaśniał wątpliwości, szukał kolejnych (zmieniałem specyfikację oczekiwań) i w końcu znalazł w pełni satysfakcjonujący mnie egzemplarz. Pełna profeska.

Awatar użytkownika
Pawellos
Forumowicz
Model: 2009 Mustang GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Candy Apple Red

Post autor: Pawellos » 2008-11-19, 16:45

Ja tam sam szukałem, sam ustalałem mailowo z dealerem cenę i później firmie tylko dałem namiary na dealera i podąłem VIN samochodu który mnie interesuje, wyszoło sprawnie, bez przesyłania w koło ofert, pozatym firma sprowadzająca kupuje przeważnie po MSRP i nie interesuje ich że można coś urwać, albo urywają i biorą dla siebie :P

Anonymous

Post autor: Anonymous » 2008-11-21, 22:14

OK Panie [b:2a3e31cc7e]Radek[/b:2a3e31cc7e] - dodaj Pan jeszcze, że dostałeś Pan nowe kable a starych (niepasujących) jakoś Pan nie zwróciłeś!!!!!!!!!!!
Pan [b:2a3e31cc7e]AluStar[/b:2a3e31cc7e] - jakoś innym użytkownikom/posiadaczom mustanga płyn do chłodnic Yellow Motorcrafta odpowiada a Panu jakoś nie (mimo zgodnej specyfikacji) - "bo butelka ma inną etykietę" niż ta znaleziona przez Pana w internecie... zgoda - co do oleju silnikowego - pomyliłem się, olej do mostu również według życzenia był Motorcrafta o zgodnych parametrach, jednakże etykietka j/w
PANOWIE - JEDNYM SŁOWEM - POPIERD*LIŁO SIĘ WAM W GŁOWACH - zastanówcie się najpierw zanim skrobniecie coś na forum!

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2008-11-21, 23:35

[quote:81e79b7a63="artijeleniagora"]OK Panie [b:81e79b7a63]Radek[/b:81e79b7a63] - dodaj Pan jeszcze, że dostałeś Pan nowe kable a starych (niepasujących) jakoś Pan nie zwróciłeś!!!!!!!!!!!
Pan [b:81e79b7a63]AluStar[/b:81e79b7a63] - jakoś innym użytkownikom/posiadaczom mustanga płyn do chłodnic Yellow Motorcrafta odpowiada a Panu jakoś nie (mimo zgodnej specyfikacji) - "bo butelka ma inną etykietę" niż ta znaleziona przez Pana w internecie... zgoda - co do oleju silnikowego - pomyliłem się, olej do mostu również według życzenia był Motorcrafta o zgodnych parametrach, jednakże etykietka j/w
PANOWIE - JEDNYM SŁOWEM - POPIERD*LIŁO SIĘ WAM W GŁOWACH - zastanówcie się najpierw zanim skrobniecie coś na forum![/quote:81e79b7a63]
Szanowny Panie [b:81e79b7a63]artijeleniagora[/b:81e79b7a63], z ostrożności procesowej spróbuję napisać w odpowiedzi na Pana post najgrzeczniej jak potrafię.

Otóż, jak zrozumiałem z treści postu jest Pan osobą odpowiedzialną za przygotowanie produktów dla co najmniej dwóch osób, które Pan był łaskaw przywołać w swojej korespondencji. W związku z tym, będąc osobą zajmująca się sprowadzaniem asortymentu zamawianego do samochodów typowo amerykańskich i nie posiadających tzw. odpowiedników europejskich, powinien Pan posiadać wiedzę, iż właściciele takowych to hobbyści inaczej podchodzący do kwestii ogólnie rzecz ujmując, motoryzacyjnych.

Hobbyści bowiem, bez względu na temat hobby, zwracają uwagę na najdrobniejsze szczegóły czegokolwiek co ma związek z ich pojazdami. W swoim poście zarzuca Pan, tak zrozumiałem, odmowę zakupu zamówionego towaru dlatego, że opakowania posiadały inne etykietki, ale spełniały w/g Pana warunki tzw. specyfikacji, a zatem były "nietypowe" i odbiegały w odniesieniu do powszechnie znanych właśnie z internetu, wizerunków tych produktów. Z tego powodu, właśnie na Panu ciążył obowiązek poinformowania zamawiającego o takiej dyferencji i uzyskanie jego akceptacji na realizację zamówienia.

Z drugiej zaś strony, sam Pan był uprzejmy przyznać, że w obu wspomnianych przypadkach realizowane zamówienia nosiły wady merytoryczne, czytaj- były niezgodne z zamówieniami, zatem można z pewnością sięgającą 100% stwierdzić, że realizacja zamówień w Pana firmie pozostawia wiele do życzenia.

W tym miejscu pragnę zwrócić Szanownemu Panu uwagę, aby determinacja z jaką Pan był uprzejmy użyć niecenzuralnych słów wymierzonych w moich kolegów, nad czym ubolewam, była skierowana na czynienie wszelkich starań przez Pana, aby "burdel" w którym ma Pan przyjemność pracować, czy też być właścicielem, mógł ponownie i dumnie z podniesionym czołem nosić miano godnego polecenia miejsca, w którym maniacy amerykańskiej motoryzacji będą mogli spełniać podstawowe żądania swoich samochodów.

Jeśli nadal będzie miał Pan ochotę niezasadnie i w jakikolwiek inny sposób obrażać, a w szczególności za pomocą niecenzuralnych i uznawanych za takie określeń, uczestników forum, zanim Szanowny Pan to uczyni uprzejmie proszę popatrzeć prosto w lustro.
Z poważaniem...

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2008-11-22, 00:20

Witam pragne dodac jaką rzetelnosc i uczciwosc reprezentuje [b:bd50ecada9]artijeleniagora [/b:bd50ecada9].
Oto lista zamawianych czesci :

Cytuje moja odpowiedz z meila :
[b:bd50ecada9]1) MOTORCRAFT - 12 litrow oleju do silnika 5W50 pelny syntetyk - tylk ten
> w zalaczniku fotka jego
> 2) Motorcraft rear axle lubricant XY-75w140-QL (quart) takze nie ten - 1
> litr
> 3) Motorcraft premium gold engine coolant yellow - tez nie ten
> -- zostal mi filtr oleju i paliwa
> wszystko w zalacznikach[/b:bd50ecada9]

Wiec z zamowienia zostaly mi tylko filtr oleju i paliwa dostepny tu w Polsce .
A moze kupujecie w Intercars Badz innej podobnej hurtowni i dlatego macie takie problemy z realizacja szczegolowego zamowienia. Macie tez duze problemy ze zwrotem pieniazkow ktore klient placi z gory i czekac juz musi ponad trzy tygodnie.

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Kontakt:

Post autor: Radek » 2008-11-22, 11:35

[b:e35761f34a]artijeleniagora[/b:e35761f34a], racja kabli WN nie oddałem leżą sobie zapakowane. Przypomnę że zamówiłem kable WN, które przyszły nie takie jak trzeba, oczywiście telefonicznie wyrażał Pan zgodę na wymianę, niemalże na następny dzień. Ile czekałem na kable? 3 tygodnie? Czy musiałem się upomnieć, bo macie bałagan? I jeszcze mi wmawiano że ja mam jakiś dziwny silnik, a przeiceż kable ewidentnie są do poprzedniego modelu (patrząc po foto Haynes )

Skoro otrzymałem OFERTĘ na kable WN do Mustanga z 99r na 105zł (+wysyłka 20zł) , a potem nagle Pan mi mówi że mam dopłacić 60% ( a właściwie ponad 100% bo koszt wysyłki i stracony czas, jazda do mechanika). To jak to się nazywa? Ja dostałem ofertę na kable WN do mojego samochodu i oczekuję wywiązania się z umowy, więc skoro dopłaciłem 80% wiecej (kurierem pobranie) to kupiłem je praktycznie [b:e35761f34a]DRUGI raz[/b:e35761f34a], to czemu mam coś odesłać? Tymniemniej że NAPISAŁEM Panu e-maila (mam to na piśmie), że się nie zgadzam na dopłaty.

Więc o co chodzi?

[b:e35761f34a]Zakupione żarówki , które miały świecić na BIAŁO, które kupiłem u was MOCNO przepłacając (bo takie niebieskie to na allegro za 30% tej ceny chodzą) , jak świecą? NA SMERFOWO NIEBIESKO i do niczego się nie nadają.[/b:e35761f34a]

Tak więc podsumowując http://www.usautopark.pl" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.czesci-usa.pl" onclick="window.open(this.href);return false; nie polecam.

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2009-02-27, 19:14

artijeleniagora pisze:OK Panie Radek - dodaj Pan jeszcze, że dostałeś Pan nowe kable a starych (niepasujących) jakoś Pan nie zwróciłeś!!!!!!!!!!!
Pan AluStar - jakoś innym użytkownikom/posiadaczom mustanga płyn do chłodnic Yellow Motorcrafta odpowiada a Panu jakoś nie (mimo zgodnej specyfikacji) - "bo butelka ma inną etykietę" niż ta znaleziona przez Pana w internecie... zgoda - co do oleju silnikowego - pomyliłem się, olej do mostu również według życzenia był Motorcrafta o zgodnych parametrach, jednakże etykietka j/w
PANOWIE - JEDNYM SŁOWEM - POPIERD*LIŁO SIĘ WAM W GŁOWACH - zastanówcie się najpierw zanim skrobniecie coś na forum!
Wlasciciel sie uniosl - a bedzie mial okazje bo nasz prawnik z firmy windykacyjnej wlasnei wniosl sprawe - ale dolozymy do tego troche ale pojdziemy na calosc i bedziemy zadac wg ustawy 3% za kazdy dzien zwloki . :padam:

Tak wiec USAAUTOPARTS to oszusci bez kasy w jakiejs dziurze siedzacy i obracajacy kasa klientow. ( zreszta czytalem komentarze z Allegro i to potwierdzaja )
- Wg przypomnienia nie moga biedni uzbierac 900 zl za zwrot towaru.
- A o tej firmie USAAUTOPARTS http://www.czesci-usa.pl nie mało na forach pochlebnych opini.

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2009-02-27, 22:13

AluStar pisze: - A o tej firmie USAAUTOPARTS http://www.czesci-usa.pl nie mało na forach pochlebnych opini.
Kupowałem tam ostatnio płyn chłodniczy wszystko odbyło się sprawnie.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2009-02-28, 00:50

TAK JAK WCZESNIEJ NAPISALEM - MOZE MAJA STANDARDY ALE JAK CHCIALEM OLEJ 5W50 TO DALI MI 5W20 i mowili ze taki powinien byc. . Zreszta co to za firma jak nie moze zwrocic nie swoich pieniedzy. Rada nie wplacac z gory im kasy . Zreszta tym juz sie zajol ktos inny w naszym imieniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”