TRASA i SPONSORZY

Sprawy organizacyjne. Dział widoczny dla organizatorów.
Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Re: TRASA i SPONSORZY

Post autor: Bielek » 2012-10-21, 19:36

dla mnie wszystko jest ok, z jedną uwagą

musimy zapowiedzieć wszędzie coś takiego:

"O wpisie na listę uczestników decyduje termin wpłaty zaliczki.
Wpłaty będzie można dokonywać od dnia 1 listopada 2012.
Przyjumujemy tylko 60 aut!!!
w dniu 1 grudnia podamy informację na jakie konto należy wpłacić zaliczkę."

musimy na dniach umieścić info o mr2013 na mustangrace.com.pl

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Silnik: V8 5.0
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: MAX » 2012-10-21, 20:20

Wygląda dobrze, z mojej strony możesz wrzucać na forum.
Koszt hoteli w Wieliczce jest jeszcze nie znany, ale spoko baza Hotelowa jest bogata . Wstępny zarys kosztów Będę miał za tydzień.
Tak jak wspomniał Bielek ja również proszę o aktualizację strony http://www.mustangrace.pl" onclick="window.open(this.href);return false; , jest dla naszych partnerów i potencjalnych sponsorów priorytetem.

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max

Awatar użytkownika
hominis
Stowarzyszenie MKP
Model: Ford Mustang GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: Czerwony

Post autor: hominis » 2012-10-21, 20:50

W kwestii informatora MR2013 - poniżej link do kolejnej odsłony.
Mamy już 12 stron publikacji. Nie dawałem informacji o filmie 2011 (txt+gfx) i o krzesinach. Jeżeli będzie taka wola - dorzucę po stronie (będzie już 14 stron...). Zostawiłem stronę na jakiś materiał zdjęciowy z kręcenia filmu MR2013 ... nie wiem czy Bielek mi coś udostępni, czy uchyli rąbka tajemnicy :D
Wszelkie uwagi bardzo mile widziane. Co do tekstów - o MKP zrobiłem lekką kompilację starszego tekstu i txt podesłanego przez Marcina. Myślę, że obecnie mamy trochę ascezę tekstową - ale może i to dobrze.
Ok., nie będę się tu zbędnie rozpisywał. Generalnie jak zawsze wszystko można poprawić, zmienić.
Jeżeli ktoś ma kładące na kolana zdjęcia, które mogłyby zastąpić jakieś w publikacji - będę wdzięczny za ich podesłanie (w max. jakości).
Ostatni dział - MKP w Mediach - taka nowość na tę chwilę. Myślę, że dobrze byłoby tak ew. podrzucić wstawki z prasy czy coś.
W ogóle nie wiem czy nie dorobć strony o profilu na facebooku, strona i forum - aby pokazać jak działamy w sieci. ... minusem jest to, że to będzie kolejna strona.
Ok., miałem nie pisać więcej... czekam na uwagi, sugestie,...
Aha, link:
http://www.photon.vot.pl/mr2013/oferta/ ... fer002.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2012-10-21, 21:09

Moim zdaniem strona mustangrace.com.pl leży całkowicie, brakuje wpisów, opisów, fajnej galerii, należy natychmiast zmienić jej styl i wygląd. Wygląd powinien być przemyślany, aby był spójny z informatorem, plakatem, stylem koszulek, itp.

Po jej odświeżeniu można dopiero umieścić info o zapisach na MR2013

na stronie 5 w opisie pod zdjęciem powinno być - Wzorcownia, a jest wozownia
nie wiem czy czarne litery na pomarańczowym tle to dobre rozwiązanie, strasznie się to zlewa i ciężko czyta, obawiam się że większość odpuści przez to czytanie i tylko poogląda obrazki pzdr

Obrazek

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2012-10-21, 22:48

zgadzam się, strona mustangrace.com.pl jest do totalnej przemiany.

dużo zdjęć, mało tekstu. Nasze fury robią wrażenie, mamy fajne fotki więc nie wywarzajmy otwratych drzwi. Mamy już foty, które zapierają dech w piersiach, wykorzystajmy to. Mogę przygotować jej ukłag.

w tym folderze coś jest nie tak z "L"

co do filmiku to możesz zrobić tak jak w trailerach - pierwze klatki tutaj " onclick="window.open(this.href);return false; z dużym info że premiera na wiosnę 2013:)

Awatar użytkownika
hominis
Stowarzyszenie MKP

Post autor: hominis » 2012-10-22, 08:22

Jak najbardziej będę wdzięczny za ew. extra zdjęcia wraz z informacją gdzie byłyby mile widziane).
Bielek, parę ujęć z filmu promocyjnego MR2013 + jakieś chwytliwe parę zdań co do scenariusza, efektu końcowego - będzie super.
Co myślicie o układzie? Czy dodawać zdjęcia z Krzesin i filmu promocyjnego MR2011? (zdjęć w max. jakości z filmu promocyjnego MR2011 nie mam...).
Każde zdjęcie proszę o wysyłkę na maciej.smolarek(at)gmail.com

Co do wyświetlania "L" - w druku będzie dobrze (polecam ew. wydruk jednej strony dla uspokojenia lub wyZOOMować jakiś wyraz z "L" - zobaczymy, że wszystko jest w jak najlepszym porządku).

Największym moim problemem jest brak zdjęć w maksymalnej jakości z MR2011. To co jest w bieżącym materiale to często ekstrapolacje z poprzedniego materiału. Na stronie mustangrace.com.pl w zdjęcia to tylko większe thumbnaile (jak dla mnie) - potrzebowałbym oryginałów.
Zdjęcia (swoje) z MR2012 mam ale też tylko z Rawicza i Piły (nie mam z Kudowy i Kołobrzegu).
Nie mam zdjęć z Filmu zarówno MR2012 jak i MR2013 ;)
Z powodzeniem można mi podesłać linki do galerii gdzie znajdują się ORYGINAŁY (niestety często galerie online reskalują zdjęcia powodując że ich jakość wyjściowa nie jest już maksymalna ...)

Co do kontrastu pomarańcz - czerń - myślę, że kontrast jest tu max możliwy. Biały (lub szarości) tekst będzie dużo mniej czytelny. Jasne, że czytanie całej książki tak wydrukowanej groziłoby wypaleniem oka - ale właśnie w zamyśle miałem dość agresywną grę barwą - chciałem uniknąć "rozwodnionego prospektu" gdzie wszystko jest takie szaro-zamglone. Chodziło o brzytwę.

Co myślicie o dziale MEDIA?

(Oczywiście Wozownię zamienię na Wzorcownię).

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2012-10-22, 09:42

Koledzy Termin juz jest Mocno spóźniony.

Nie zajmujmy sie zapisami tylko Sponsorami. Juz wiekszosc firm ustala budzety na przyszly rok a my tu piszemy o sprawach drugoplanowych.
Bedziemy czekac do stycznia to impreza wyniesie 3 000 zl i ta lista nad ktora sie wywodzicie bedzie do bani ..
Zabieracie sie jakos od Dupy strony i kazdy chce tylko zrobic najlatwiejsza rzecz - rezerwacje....

Sprezmy sie i podzwonmy po firmach i rozeslijmy oferty !! i to w tym tygodniu . SZUKAJMY SPONSOROW bo bedzie wstyd i porazka ...

Pamietajmy o idei Mustang Race to po czesci rajd nie biesiada - biesiady beda jako zloty ...

a...Zapisy mozna ogłosić po ogłoszeniu kosztu udziału i określeniu kwoty na paliwo.
A żeby to zrobić to trzeba wiedzieć jakie mamy koszty i jakim dysponujemy budżetem. Proste. Wiec ruszmy Tylki a nie piszmy o malo waznych sprawach.

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2012-10-22, 09:56

Przenoszę moja korespondencję z PW:

1. Warto podać, że wpłata dokonana w terminie + 3 zdjęcia + zgłoszenie - są warunkiem (!) wpisania na listę,
2. Uczestnik dokonując wpłaty i przesyłając zdjęcia wraz ze zgłoszeniem akceptuje REGULAMIN rajdu (Postaram się dzisiaj go zaktualizować),
3. Komandor Rajdu - proszę o wybranie kogoś innego w tym roku, kto ogarnie całość. Jak pisałem wcześniej, nie mogę poświęcić na organizację tyle czasu ile potrzeba. W związku z moimi planami urlopowymi i innymi na przyszły rok, nie wiem też czy w ogóle pojadę na MR. 6-7 dni to dla mnie zbyt długo.
4. Jeżeli chodzi o grafikę, to włączmy Bedzina i Izę - świetnie się sprawdzili w ostatnich edycjach jako twórcy książek drogowych.
5. Czy coś się dzieje w kwestii sponsorów? W tej sprawie pali się już "czerwona lampka" - mamy koniec października. Budżety i plany finansowe na rok przyszły firmy układają i zamykają właśnie teraz.
Jeszcze jedno:
Należy podać orientacyjny koszt imprezy oraz informacje co do pieniędzy na paliwo. Bez tego niekt się nie zapisze tak "w ciemno".
Proponuję najpierw zacząć od sporządzenia budżetu imprezy i wyliczyć koszt udziału Uczestnika. Moim zdaniem koszt nie powinien przekroczyć 1900,-zł (max!), a na paliwo te min. 600,- też trzeba zapewnić.
Pozdrawiam

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2012-10-22, 14:41

Watek o pozyskiwaniu sponsorow jest widoczny tylko przez pare osob. najwyzsza pora jest aby kazdy z forumowiczow mial gotowa oferte dla znanych mu firm i juz rozeslal po nich ta informacje.
Prosze aby w formacie pdf ( Hominis ) na poczotkowej stronie byla informacja zachecajaca do wspolpracy z nami w Mustang Race !!
Mysle ze wtedy nalezy taki dok udostepnic na forum i poprosic o dzialanie w tej sprawie innych klubowiczow.

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2012-10-22, 14:56

Alu wrzuciłem na forum ogólne wątek o sponsorach

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2012-10-22, 19:02

hominis, zgadzam się a alustarem, ta obszerna informacja o klubie w forimie długiego tekstu to moze tylko zniechcecic, nikt w dziale marketingu nie ma tyle czasu aby czytać coś takiego. Z tego co pamietam wyslałem Ci bardzo okrojony txt nt temat.

Niech widzą ze przede wszystkim "Zapraszamy do współpravy"

to hasło powinno się przewijać gdzie się tylko da.

Awatar użytkownika
hominis
Stowarzyszenie MKP

Post autor: hominis » 2012-10-22, 21:16

Poniżej link do wznowionej wersji informatora:
http://www.photon.vot.pl/mr2013/oferta/mkp_oferta.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Zmiany:
- usunięty dział o filmie promocyjnym MR2013,
- dodany dział "Dotychczas wsparli nas" - ukazanie sponsorów z 2012 i BP z 2011
- zamiana tekstu o historii MKP (str.3) na wersję skróconą made by Bielek + moje lekkie rozszerzenie tekstu (dodanie kwestii dot. współpracy, zachęcenie, etc.)
- lekkie rozszerzenie tekstu o MR2013 (str.8)
- kosmetyka w zdjęciach,
- pomniejsze poprawki stylistyczne, etc.
- optymalizacja rozmiaru (7MB => 4MB) aby lepiej się całość przesyłało w e-mailach...

Czekam na uwagi :)

Generalnie co do informatora - to jakby ktoś chciał to drukować - to mam projekt gotowy do druku :D (zawsze z definicji robię coś pod druk - a wypadło mi z głowy, że przecież można to rozesłać mailami :D ... nie skomentuję siebie :DD

Kuba
Członek Honorowy MKP
Model: S281 SC
Kolor: Wściekle czerwony

Post autor: Kuba » 2012-10-22, 21:54

Hominis -strona 4, zdjęcie w lewym dolnym rogu - czy mamy coś innego żeby tam wrzucić bo na tej fotce jest dużo aut a prawie nie ma ludzi. Myślę że to będzie ważne aby pokazać ile ludzi do nas przychodzi.
Celi -wrzuć tekst na ogólny że prosimy o nadsyłanie zdjęć z wystawek w Bełchatowie, Włocławku, Kołobrzegu, Kudowie i Pile.

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2012-10-22, 22:12

Koledzy kto strone ogarnia - stara jest jak swiat - musimy ja uaktualnic !!
http://www.mustangrace.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Akrtualnosci - ruszyly zapisy na MR2012 !! :mur:

A cos takiego ??

Kolobrzeg, 22 października 2012roku
Stowarzyszenie Mustang Klub Polska
Pl. 18 Marca 3/8, 78-100 Kołobrzeg
http://www.mustangrace.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Mustang Race 2013

Szanowni Państwo,

Zwracamy się z uprzejmą prośbą o pomoc Waszej Firmy przy tworzeniu już III edycji ogólnopolskiej imprezy jaka jest Mustang Race 2013, organizowanej przez Mustang Klub Polska.
Wierzymy, iż Państwa udział w zorganizowaniu tej imprezy, przyniesie Państwu bezcenną reklamę i potencjalnych przyszłych klientów. Oferujemy z naszej strony
- Piekne i kultowe samochody
- Niezliczone konkursy i atrakcje dla widzow
- Oprawe medialna
- Relacje w mediach.

O skali przedsięwzięcia mogą Państwo przekonać się przeglądając załączony informator oraz stronę Mustang Race pod adresem http://www.mustangrace.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false;. Na stronie tej, w dziale Media, można już obejrzeć oficjalny film promujący wydarzenie, czyniąc Mustang Race jednym z największych wydarzeń motoryzacyjnych 2011-2012 roku.

Z poważaniem,

bsanbsanb@kajsaksj.pl
Mustang Klub Polska

Dopiszcie i poprawcie wg uznania ??

Awatar użytkownika
hominis
Stowarzyszenie MKP

Post autor: hominis » 2012-10-23, 09:47

Kolejna wersja: http://www.photon.vot.pl/mr2013/oferta/ ... ta_002.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
- poprawione zdjęcie ze str.4 - teraz jest więcej ludzi (fakt, na poprzednim zdjęciu było pusto).
- wrzuciłem logo Bemo-Motors w dziale wsparcia.
Jeżeli pojawią się nowe zdjęcia - szczególnie z MR2011 - to z chęcią mogę je podorzucać / wymienić na takie np. bardziej pokazujące sponsorów)

Myślę, że jeżeli nie ma jakichś większych uwag co do samego informatora - to można go puszczać w świat

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mustang Race 2013”