Osłona Silnika
Osłona Silnika
Witam już odebrałem właśnie wstępnie przygotowana osłonę pod silnik do Mustanga S197 . będzie ona jeszce spasowywana i gięta wg mocowań . Waga wyszła 3kg z aluminium 3mm . Wkrutce wiecej fotek juz na gotowo po montażu. Myślę ze praktyczna rzecz . Zastosowałem otwory wentylacyjne aby osłona nie powodowała wzrostu temperatury w komorze.
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Tak tak moze wzrosnac , ale ze to aluminium to z niej moge zrobic sito. - zrobilem ja dlatego ze linia spojlera (zderzaka ) jest powyzej ( 6cm ) niz przednia belka poprzeczna ponizej ( nie wiem jak sie to nazywa ) . zawsze taka pod katem oslona nie pozwoli o cos zachaczyc . A u mnie nawet wtyczki jakies sa popodwieszane. To nie Niemiec zabudowany plastikami. Nie dawalem grubej blachy bodo subaru robilem z 5mm - ale one to na rajdy brali . My nie będziemy jeździli po grządkach . A cha i jeszce jedno - od zderzaka idzie fabryczna plastikowa i ona zostaje , dopiero potem ma byc montowana ta alu. Koszt narazie wyszedl mnie okolo 100 zl wiec to nie duzo .
Zoabaczysz - kuna raczejj przejdzie od strony kola - wcisnie sie z boku - dól chroni.
Ostatnio zmieniony 2009-02-25, 13:03 przez AluStar, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak schylisz sie pod zderzak ( od przodu ) to zobaczysz maglownice i belke idaca w poprzek , a wdodatku o przekroju kwadratu ( u mnie okolo 6 cm ponizej krawedzi spojlera przedniego ) i dlatego oslona musi byc przegieta - ona obniza oauto o 3mm. w miejscu miski olejowej ktora jest najnizszym punktem w stangu. Oslona jest jak widac pod katem tak ze zawsze cos sciagnie ponizej miski i tej belki. Zobaczycie na zlocie .
przymocowana jest od przodu w orginalne otwory 3szt i na koncu do tej belki na 2 sruby (6).
przymocowana jest od przodu w orginalne otwory 3szt i na koncu do tej belki na 2 sruby (6).
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
AluStar pisze:Jak schylisz sie pod zderzak ( od przodu ) to zobaczysz maglownice i belke idaca w poprzek , a wdodatku o przekroju kwadratu ( u mnie okolo 6 cm ponizej krawedzi spojlera przedniego ) i dlatego oslona musi byc przegieta - ona obniza oauto o 3mm. w miejscu miski olejowej ktora jest najnizszym punktem w stangu.

może ktoś od GT potwierdzić lub zaprzeczyć ?
no ba - na pewnoAluStar pisze: Zobaczycie na zlocie .

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
WIEM - ALE TYLKO PRZEJECHALEM Z GARAZU DO GARAZU . Jeszcze cos mnie gryzie te ogniska rdzy. Trzeba by chyba rozebrac caly samochod - Nie mowie ze blacha , ale a to gdzies blok silnika , gdzie sruba , jakas blacha od skrzyni .. Auto ma dopiero juz 1800 km zakonserwowane a tu takie widoki - czekam tylko na pogode i pucuje, ( narazie wymienilem przy okazji filtr oleju z FORDRACING i olej Motorcrafta. )