[Arek900] 67 coupe
Moderatorzy: Hans, Pavulon_, Pavulon_, Hans
-
- Forumowicz
- Model: Mustang 67 V8, GT 07
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: czerwony
Re: [Arek900] 67 coupe
Prace delikatnie ruszyły do przodu, paczki jeszcze wiszą w częstochowie z reszta fantów ale lada dzień mam nadzieję na milowy krok. W weekend odebrałem skrzynię (super gość zrobił, daje pół roku gwarancji), sam pomalował korpus, ma jeszcze w cenie dorobić przewody więc polecam jest super fachowcem od automatów.
Rozrusznik serca też już gotowy no i powoli zaczynamy malować elementy
Panowie na kolektorze mam taką rurkę wkręconą którą ktoś obsmarował jakimś klejem, zdarłem to i wydaje mi się że dość dobrze ona tam była wkręcona i nie powinno byc nieszczelności. Postarać się o nową tą rurkę (ta po wyczyszczeniu nie jest w nagannym stanie)? czy w razie nieszczelności uszczelnić jakimś silikonem?

Rozrusznik serca też już gotowy no i powoli zaczynamy malować elementy

Panowie na kolektorze mam taką rurkę wkręconą którą ktoś obsmarował jakimś klejem, zdarłem to i wydaje mi się że dość dobrze ona tam była wkręcona i nie powinno byc nieszczelności. Postarać się o nową tą rurkę (ta po wyczyszczeniu nie jest w nagannym stanie)? czy w razie nieszczelności uszczelnić jakimś silikonem?

- simontlc
- Forumowicz
- Model: 289 coupe 1965
- Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
- Kontakt:
oo
mikolaj był wcześniej w tym roku ??

"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"
- ERTE
- Forumowicz
- Model: Coupe 289 66
- Kolor: podkład:)
Ale tempo odnowy, od września do kwietania i takie postępy. Super podejście do tematu. W sumie to może się okazać że na świecie będzie więcej mustangów niż wyprodukowali w latach 60-tych 

Arek wielki szacun za to co zrobiłeś, sam wiesz najlepiej ile czasu nerwów kosztuje doprowadzenie qunia do stanu nowości:)
mysle, ze bez nerwów napinania sie ze spokojem postawisz w stajni źrebaka z doświadczeniem:))
mysle, ze bez nerwów napinania sie ze spokojem postawisz w stajni źrebaka z doświadczeniem:))
-
- Forumowicz
- Model: Mustang 67 V8, GT 07
- Kolor: czerwony
odświeżę lekko temat, buda już goła w podkładzie, we wtorek ląduje u lakiernika.
Wszystkie elementy które miałem możliwość zostały pomalowane proszkowo. Wydaje mi się że etap rozkręcania mam już za sobą

Wszystkie elementy które miałem możliwość zostały pomalowane proszkowo. Wydaje mi się że etap rozkręcania mam już za sobą

- simontlc
- Forumowicz
- Model: 289 coupe 1965
- Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
- Kontakt:
niezle już wygląda ,zdecydowales już jaki bedzie kolor ??

"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"