Mustang 2015 cena w Polsce

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
MaciekW
Stowarzyszenie MKP
Model: MY 2014 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: black
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk

Re: Mustang 2015 cena w Polsce

Post autor: MaciekW » 2015-08-03, 21:59

bart pisze:Chyba nikomu nie pozwolili wylaczyc trakcji, eko bjust sie prowadzi gorzej niz GT i osobiscie bym bjustu nie kupil. GT trzyma sie fajnie, da rade mimo wlaczonej trakcji pojsc lekkim poslizgiem.

ale jesli chodzi o auto rekreacyjne, czyli od czasu do czasu, to wole swojego 2005 V8 :)
Według mnie jest dokładnie, jak pisze Bart. Wydmuszka jest dobra, nawet bardzo, dopóki porównuje się ją z V gen, zwłaszcza przed liftem i w specyfikacji fabrycznej. W takiej sytuacji wygrywa w prowadzeniu (ale nie charakterystyce silnika) nawet z GT, a hamulce to zupełnie inny wymiar (ale trzeba przyznać, że jakiekolwiek znane mi inne hamulce, może oprócz Poloneza to inny wymiar niż seria w Mustangu V gen :D ). Czar ecoboosta pryska po ruszeniu nowym GT. Jest naprawdę dobrze, nawet bardzo. Samochód prowadzi się przewidywalnie i stabilnie, a i pozwala na lekki poślizg z włączoną trakcją. Mnie się bardzo podobało. No, ale mnie się ogólnie podoba S550. Jednego jestem pewny - jednak V8. R4 za to bardzo odpowiadał mojej żonie - a oboje mieliśmy okazję przejechać się obydwoma wersjami, więc mamy jakieś porównanie - czyli każdy znajdzie wersję dla siebie i o to chodzi!

Awatar użytkownika
B0kiem
Forumowicz
Model: S550 GT
Kontakt:

Post autor: B0kiem » 2015-08-03, 22:01

no to dziwne bo w Miliczu na american cars mania zrobił prawdziwą furorę :D dzikiego wyglądu brak? nie bez powodu nazywany jest shark-bite ;)
następna generacja to już pewnie będzie hybryda więc to ostatnia szansa na V8 ;P wielu narzekało, w tym ja ale wyniki sprzedaży mówią same za siebie

Awatar użytkownika
addrian
Forumowicz
Model: EB 2015
Kolor: Competition orange

Post autor: addrian » 2015-08-03, 22:35

No wiadomo że Ecoboost jest gorszy pod względem mocy i inaczej się prowadzi tak pewnie jest z każdym autem po przesiadce do mocniejszej wersji.
Tak jakbym się przesiadł z 528i na M5 czy nawet A250 a A45AMG wiadomo które się wybierze
mnie osobiście przeraził mały zbiornik paliwa w V8 myślałem że dadzą tam minimum 80l chociaż nie wiem jak bylo w poprzednich generacjach

358 PS 542 NM
04/2015 Zamówienie
10/2015 Odbiór
MRT AXLE BACK EXHAUST KIT
INTERCOOLER WAGNER
HD CUSTOMS TUNE

Gofer
Młodszy Forumowicz
Model: GT Premium
Kolor: Ruby red

Post autor: Gofer » 2015-08-03, 22:59

Chyba tez wole z wygladu te starsze Stangi. Bardziej masywny przod, mocno wysuniety i masywny zderzak i duże, mocno pochylone do przodu lampy. Ten nowy to taki troche bardziej "ucywilizowany". Łatwiej go przeoczyc na ulicy niz te starsze. No ale trzeba isc z duchem czasu.

Awatar użytkownika
shelbykaca
Forumowicz
Model: odkładam ,BOSS429
Silnik: inny V8
Kolor: czarny mat

Post autor: shelbykaca » 2015-08-04, 07:05

Chyba nie rozumienie o co mi chodzi, dla mnie Mustang z 2015 to już nie legenda motoryzacji , tylko sportowe auto produkowane seryjnie.. A co do sprzedaży to właśnie mnie to przeraża, kiedyś ludzie kupowali mustangi, bo to legenda, a terazbo fatajne sportowe auto, z wielowachaczowym już zawieszeniem, z dużą ilością elektroniki, z bajerami, i nne auta też to maja.. A poprzednie generację nie miały tego i dlatego były inne, i to był Mustang. Inny od wszystkich aut. A teraz naciska się guzik i dopiero można lecieć bokiem, a kiedyś naciskalo się tylko pedal gazu i leci się bokiem. "Trzeba było umieć" jeździć żeby panować nad mustangiem, a teraz wystarczy włączyć guzik, tak jak w większości nowoczesnych aut sportowych.. Ja tak myślę, takie moje zdanie. Bardzo się Cieszę że jest nowy Mustang i nadal go produkują bo to Mustang, ale dla mnie to najlepsze sa do 2007 rok, najbardziej przypominają legendę..:-) może dlatego tak mam że właśnie zakochanej się w mustangu jakieś 30lat temu.. :-) (albo od urodzenia go kocham... nie pamietam)., i myślę że nowego się nie zrobi w garażu, nie narprawi sie go u siebie na podwórku pod blokiem tylko serwis i to specjalnymi kluczami..:-) mam nadzieję że mnie zrozumienie , Jesteście wszyscy kochani , bo kochamy wszyscy mustanga :-) i to jest piękne.. (Ale zem się rozpisał, a teraz lece na plaże..) Pozdrowienia dla wszystkich...:-)
Ostatnio zmieniony 2015-08-04, 07:12 przez shelbykaca, łącznie zmieniany 2 razy.

Mając trzynaście lat myślałem tylko o miłości. Potem kochalem juz tylko mustanga....
https://youtu.be/LlKkds2Lhx8" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
shelbykaca
Forumowicz
Model: odkładam ,BOSS429
Silnik: inny V8
Kolor: czarny mat

Post autor: shelbykaca » 2015-08-04, 07:06

Gofer pisze:Chyba tez wole z wygladu te starsze Stangi. Bardziej masywny przod, mocno wysuniety i masywny zderzak i duże, mocno pochylone do przodu lampy. Ten nowy to taki troche bardziej "ucywilizowany". Łatwiej go przeoczyc na ulicy niz te starsze. No ale trzeba isc z duchem czasu.
I o to chodzi :D :padam:

Mając trzynaście lat myślałem tylko o miłości. Potem kochalem juz tylko mustanga....
https://youtu.be/LlKkds2Lhx8" onclick="window.open(this.href);return false;

zalasz
Forumowicz
Model: GT 2015 - Recaro M6
Kolor: race red

Post autor: zalasz » 2015-08-04, 08:20

Zgadzam się... Trzeba było się uczyć jazdy od zera. Ruszania w deszczu... Wyprzedzania i innych podstawowych manewrów które w normalnym aucie były... Normalne. A w nim stawały się wyzwaniem. Miałem shelby z 2007 i jestem mu wdzięczny za to wszystko;-) nie wybaczał żadnych błędów... A teraz w nowym faktycznie wsiądzie ktoś bez doświadczenia i może szaleć bo systemy i zawieszenie wszystko zrobią za niego. To nie jest już to samo auto... Jest "lepsze" ale straciło tego ducha. Chociaż nadal jak się w niego wsiądzie i doda gazu... To czujesz się jak małe dziecko w super samochodzie! To się nie zmieniło;-)

01/2015 Zamówienie
06->07->08->09/2015 Odbiór

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2015-08-04, 08:32

taka już u nas mentalność , ciągle coś nie pasuje , jest złe albo brzydkie , albo za dobre :) jeździłem modelem 2007 , wszedł model 2011 ... mało komu się wtedy podobał , prawie każdy krytykował w MKP, a teraz ? połowa mustangów to teraz auta z rocznika 2011 wzwyż :) przedtem się nie podobał i był krytykowany a teraz jakoś wszyscy się na niego przesiadają i piszą ze to ostatni amerykaniec zza oceanu :) i tak samo będzie z każdym następnym modelem , będzie fala krytyki , potem fala ciszy a następnie fala zakupów :) każdemu podoba się coś innego i szczerze ... to mam w dupie co ktoś pisze o modelu który prawie dla mnie jest zajebistym :)

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
bkapust
Forumowicz
Model: S550 GT Premium

Post autor: bkapust » 2015-08-04, 09:11

Kiedyś to były czas - człowiek musiał zabić jeśli chciał jeść, zapalenie płuc to było wyzwanie. Teraz to mamy markety, apteki, lekarzy i bieżącą wodę ;)

Awatar użytkownika
bart
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: windveil blue

Post autor: bart » 2015-08-04, 09:58

celi dla mnie masz racje i to w 100%, ale kazdy komentuje swoje subiektywne odczucia.
prowadzenie GT mi sie BAAARDZO podoba, jest o niebo lepsze niz w moim GT, ale swoim jezdze 3000km rocznie i dlatego tak latwo zgodzic mi sie na surowosc i niewygode rocznika 2005, bo sama linia podoba mi sie bardziej w 2005.

http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
bkapust
Forumowicz

Post autor: bkapust » 2015-08-04, 10:03

Tak na marginesie - ktoś byłby chętny na odkupienie opon (ew. felg i opon) z GT Premium? :) Bo znalazłem ciekawe 20 dla siebie na lato :)

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz
Model: SN95 GT
Kolor: Niebieski

Post autor: Rezor » 2015-08-04, 10:10

Ja tam @shelbykaca rozumiem. @bkapust dał dość płytkie porównanie do tego co napisał :) Każda epoka z czasem się kończy i zaczyna nowa. Tak jak kiedyś pojawiał się rock i tylko "koneserzy" rozumieli jego urok z czasem stał się towarem i w obecnej formie zalewa masą "shitu". Nie powiem bo trafiają się rodzynki :) to samo np z rapem, który kiedyś służył jako forma ekspresji ludzi z nizin społecznych. Teraz jest sposobem na życie. Przykładów jest multum: telewizja, gry, muzyka, taniec no i: motoryzacja. Rozumiem obawy niektórych, że to nie będzie ten sam mustang tylko masowa maszynka do robienia pieniędzy. Człowiek boi się, że nagle Liszt stanie na równi z gangiem Albani :P Są rzeczy, za które ludzie pokochali mustanga, a w nowym zostały zaprzepaszczone zwyczajnie po to by sprzedał się masowo :)
Oczywiście rozumiem Idee pierwszych mustangów: Stworzyć auto, które będzie się sprzedawać lepiej niż europejskie. Ale Ford zapomniał o drugiej stronie medalu: Auto, które pokaże, że amerykańskie jest lepsze od tych europejskich mikrusów. Nagle może się okazać, że nowy mustang jest dostosowany do europy, a amerykańskie ma tylko miejsce produkcji. Przepraszam teraz za porównanie ale: może się okazać, że to tak jakby kupić kundla po championie i twierdzić, że to pies rasowy.

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać

Awatar użytkownika
B0kiem
Forumowicz
Model: S550 GT
Kontakt:

Post autor: B0kiem » 2015-08-04, 10:27

to nawet nie chodzi o Europę, mustang od lat dostawał baty od camaro (największego rywala w tym segmencie) jeśli chodzi o wyniki sprzedaży, było coraz gorzej a teraz triumfuje, bez obaw - Ameryka już pokochała nowego mustanga :hyhy: ;)

Awatar użytkownika
bkapust
Forumowicz

Post autor: bkapust » 2015-08-04, 10:30

Rezor pisze: Są rzeczy, za które ludzie pokochali mustanga, a w nowym zostały zaprzepaszczone zwyczajnie po to by sprzedał się masowo :)
A ja mam wrażenie, że tworzymy trochę alternatywną rzeczywistość. Drugi raz czytam tu zarzut "masowości" wobec nowego Mustanga. Szanowne Panie, Szanowni Panowie... być może będzie to dla niektórych szokiem, ale Mustang był, jest i będzie masowym samochodem. Trudno uznać, że Mustang 2015 jest zły bo jest masowy skoro mówimy o amerykańskim samochodzie dla mas, dla sekretarek i studentów. Mówimy o samochodzie, który w pierwszym roku po debiucie rozszedł się w ponad 400 000 egzemplarzach. Mówimy o czymś, co jest de facto amerykańskim VW Golfem (przy uwzględnieniu innego charakteru motoryzacji amerykańskiej i europejskiej).

Dodatkowo dochodzi do tego klasyka "przed wojną to i bułeczki były świeże" - w każdym temacie można marudzić jak to kiedyś było lepiej, to ludzka cecha, ale czasami przybiera to wręcz komiczny kształt. Wszędzie można poczytać, że muzyka, kino, książki, jedzenie, motoryzacja etc. wszystko schodzi na psy - a najgorsza jest już młodzież. O ta dzisiejsza młodzież to jest już całkiem zła i głupia ;)

Interesuje się historią, niedawno robiłem sobie prasówkę z okresu II RP - nawet nie wiecie ile się naczytałem jak to wszystko teraz schodzi na psy, a młodzież to zwłaszcza, najgłupsza od lat ;)))

Awatar użytkownika
KGT
Młodszy Forumowicz
Model: s550 GT 2015
Kolor: MAGNETIC

Post autor: KGT » 2015-08-04, 10:48

To co niektórzy piszą o modelu 2015, że masówka i że nie ma duszy w porównaniu z poprzenimi modelami można również zastosować właśnie do poprzednich modeli. To, że model 2005 słabo się rowadzi to nie znaczy, że ma duszę ;) porównując go z modelami z lat 70 tych to jest plastik bez duszy.
Często jest tak, że najbardziej nam się podoba to czym akurat w tej chwili jeździmy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”