nie do końca nie o mustangach ale zastanawiam się jaka różnica w spalaniu pomiędzy 3.7 a 5L... frajda wiadomo
 a zapotrzebowanie na PB 95 ? jakie macie doświadczenia ?
 a zapotrzebowanie na PB 95 ? jakie macie doświadczenia ? a zapotrzebowanie na PB 95 ? jakie macie doświadczenia ?
 a zapotrzebowanie na PB 95 ? jakie macie doświadczenia ?Polecam czytanie Forum, ale ze zrozumieniem. Naprawdę nie boli ...InfidelPL pisze:Witam,
nie do końca nie o mustangach ale zastanawiam się jaka różnica w spalaniu pomiędzy 3.7 a 5L... frajda wiadomoa zapotrzebowanie na PB 95 ? jakie macie doświadczenia ?

Oj te 3l dla 5.0 to dużo. Ostatnio nowym MY2018 V8 automat A10 zrobiłem trasę Warszawa - Gliwice i byłem mocno zaskoczony spalaniem. W jedną stronę trochę go pałowałem i średnie wyszło 12,7l (chwilowe 25) W drodze powrotnej jechałem na aktywnym tempomacie z vmax ustawionym na 140km/h i średnie 8.7lbrys pisze:3.7 przy mega oszczędnej jedzie w trasie 8,5l, normalna jazda w trasie 11l, tryb mieszany 13l. Do 5.0 bym na logikę dodał z po 3 litry, ale nie jezdzilem takim dluzej, wiec to tylko moje domysły na podstawie posiadanych innych aut o duzych pojemnościach

jaaaasne 3 litrybrys pisze:3.7 przy mega oszczędnej jedzie w trasie 8,5l, normalna jazda w trasie 11l, tryb mieszany 13l. Do 5.0 bym na logikę dodał z po 3 litry, ale nie jezdzilem takim dluzej, wiec to tylko moje domysły na podstawie posiadanych innych aut o duzych pojemnościach

jak prawdziwy mustangbrys pisze:Z doświadczenia na podstawie jazdy innymi autami o większych pojemnościach wiem, ze o ile potrafią byc zaskakująco oszczędne (jak na pojemnosc) w trasie, to zwykle po wjechaniu do miasta dostają szału i spalanie rośnie dramatycznie szybko
 woli otwarte przestrzenie...
 woli otwarte przestrzenie...Jw.empi1955 pisze: Polecam czytanie Forum, ale ze zrozumieniem. Naprawdę nie boli ...

Sam byłem zdziwionyInfidelPL pisze:Dziękuję za wszystkie dotychczasowe MERYTORYCZNE wiadomości. Nie rozumiem co na celu maja te głupawe docinki. Miałem golfa w TDI i 4.4 to bujda jeśli chcesz tym autem jeździć normalnie, nie jak niemiecki emeryt :-)
Dzięki akisel za info i zdjęcie. To zmienia moje postrzeganie na 5L konia.

Nie tylko tu, na każdym forum temat spalania przewija się setki razy. Ja już wiem ile mój konik palinomad pisze:Najnudniejszy temat na forum po raz milion pierwszy...

pije więcej niż ja
 pije więcej niż ja  bo ja na litra potrzebuję 24 godziny
 bo ja na litra potrzebuję 24 godziny 

to auto przed wszystkim ma dawać frajdę, a kto oszczędza na przyjemnościach ...
 to auto przed wszystkim ma dawać frajdę, a kto oszczędza na przyjemnościach ...