Pokrowiec na auto

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Jakkas
Młodszy Forumowicz
Model: Ford Mustang 1965 coupe
Silnik: inny V8
Kontakt:

Pokrowiec na auto

Post autor: Jakkas » 2009-11-25, 15:12

Witam,
słuchajcie czy kupowaliście/szukaliście może pokrowców na nasz auta. Dodam że moj stoi w parkingu podziemnym a nie pod chmurką. Sprawdzałem w Stanach jest tego spoko i w zasadzie to są dedykowane specjalnie do mustangów, natomiast te w Polsce mają po prostu rozmiary L, XL, XXL itp i nie wiem czy podejdą, i czy potem będę musiał doszywać prześcieradło albo nakladać go na samochód sąsiada ;) Szukałem na forum , ale nikt nic nie pisał, chyba że po 8 godzinach w robocie po prostu nic nie widze ;).

If You can't hear it before You can see it... what's the point ?

Awatar użytkownika
tomaho
Forumowicz
Model: Bullitt 2019
Silnik: V8 5.0
Kolor: Highland Green
Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Kontakt:

Post autor: tomaho » 2009-11-25, 17:02

Jakkas, przyłączam sie do pytania/prośby...mam podobny problem lecz nieco gorszy...moj konik niestety chyba bedzie zimował pod chmurką na podjeździe....chyba ze bede codziennie rano i wieczorem zamieniał pozostałe samochodu z garażu aby wstawić kunia :] Oczywiscie jest to możliwe ale chciałbym przygotować sie na najgorsze:/ Faktycznie sporo jest tego w stanach...ale w Polsce rowniez...moze ktos moglby polecic taki lepsiejszy pokrowiec...niekoniecznie z logo "Mustang" :)

w życiu jak w pozycji od tyłu...najważniejsze jest abyś był własnie z tyłu...

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-11-25, 17:05

jak się kiedyś dowiadywałem (jak tez miałem w perspektywie zimowanie mustanga pod chmurką) to mi odradzali. Głónie przez to że taki pokrowiec na wietrze porysuje lakier. Na szczęście się udało znaleźć garaż więc pokrowiec nie jest potrzebny.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
tomaho
Forumowicz
Model: Bullitt 2019
Kolor: Highland Green
Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Kontakt:

Post autor: tomaho » 2009-11-25, 17:08

kaes, myśle w moim rejonie z wiatrem nie mam az tak zle...z jednej strony stoi mur sasiadki dosc spory...a z drugiej podobnie tylko to mur drzewek;) Gdzies kurne znalazlem na allegro/ebay taki pokrowiec co z wewnetrznej strony mial materiał podobny do polaru...gwarantujacy nie rysujacy efekt...ale oczywiscie teraz nie wiem gdzie ta aukcja byla:/

w życiu jak w pozycji od tyłu...najważniejsze jest abyś był własnie z tyłu...

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2009-11-25, 17:41

MAm pokrowiec kupiłem ze 3 lata temu i przykrywałem konia w garażu z tegu wzgledu że mam tam piec i bardzo się kurzy i wyobraźcie sobie że kurz przenika przez ten pokrowiec musiał by być chba szczelny jak folia ,ale to nic kon stał w garaż u przykryty w pomieszczeniu bez wietrznym i dopiero miałem go po polerowaniu i wystarczyło że się koło niego chodziło i taen pokrowiec się ruszał i lakier w miejscach oparcia foli się porysował i od tamtej pory nie przykrywam a jak się okurzy to mam taką kurzawkę do kurzu 5 min i czysty

Jakkas
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Jakkas » 2009-11-26, 08:17

panowieeee !! :)))
ja tu poważnie a wy mi namiot sprzedać chcecie :))) potrzebuje pokrowiec bo w polsce będę co 2-3 miesiące na tydzień dwa i nie chce żeby przez ten cały czas samochód był wystawiony na widok publiczny, nawet jeśli jest w garażu, może i auta nie ukradna ale lusterko albo znaczek zawsze może zwrócić uwagę, tak więc ma ktoś jakiś pomysł, sprawdzoną firmę, bo jak nie to ide do sklepu i kupuje namiot 4-kę :)

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2009-11-26, 09:30

Ja kupilem z allegro pokrowiec na auto za 89zlotych made in Germany:P ale bez sciagacza na dole(tylko taki tradycyjny jest bez dodatkowych linek i czesto po umyciu jednego z mustangow i nawoskowaniu pokrowiec zsuwal sie na wietrze:)
Teraz dorobilem do niego dodatkowe mocowania i jest ok.
Sprawdzilem ze jest niepalny i wytrzymuje do i -40stopni(tego nie sprawdzilem:P min temp na jaka go wystawilem to -28 i byl ok)
nadaje sie i na mustanga 4gen i nowsze jak i na sedany powyzej 5m (na eagle vision pasowal idealnie)
Dla auta ktore stoi w garazu na zime mam pokrowiec z materialu przypominajacego bawelne i sluzy on tylko do tego by nie osadzal sie pył( z rozbudowy w domu) i zeby moj kot znowu nie spal na fotelu w aucie
Pozdrawiam

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2009-11-26, 09:32

bardzo dobre pokrowce byly w kurde w takim katalogu co sie poczta dostawala z klubu ksiazki czy czegos takiego . Po otrzykowaniu starego opla do stanu fabrycznego trzymalem to auto pod tym pokrowcem nawet w zime i wszystko bylo ok:) niestety po upraniu i rozwieszeniu na barierce moj owczarek go zezarl:P

Jakkas
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Jakkas » 2009-11-26, 13:59

Alexander25 pisze:bardzo dobre pokrowce byly w kurde w takim katalogu co sie poczta dostawala z klubu ksiazki czy czegos takiego . Po otrzykowaniu starego opla do stanu fabrycznego trzymalem to auto pod tym pokrowcem nawet w zime i wszystko bylo ok:) niestety po upraniu i rozwieszeniu na barierce moj owczarek go zezarl:P
no to pozostaje mi kupić coś chyba na Allegro większych rozmiarów i linką stalową z kłódką ścągnąć na dole...

alfatech
Forumowicz
Model: 2005 DżiTi
Silnik: V8 4.6
Kolor: Czrny XTRMNTR
Kontakt:

Post autor: alfatech » 2009-11-26, 14:53

Jakkas, zastanów się czy nie lepiej skombinować od kogoś garaż tzn wynająć ,pokrowiec moim zdaniem ( a miałem oryginał forda do S197 ) jest niepotrzebnym wydatkiem który i tak nie zabezpieczy Ci auta :/
Co to przykrywania auta w garażu to polecam bawełniane .............. prześcieradła :P sam tak robię ,nic się nie rysuje no i auto się nie syfi.
a jak się okurzy to mam taką kurzawkę do kurzu 5 min i czysty
woo a co to :hyhy:

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/

Jakkas
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Jakkas » 2009-11-26, 15:00

alfatech pisze:Jakkas, zastanów się czy nie lepiej skombinować od kogoś garaż tzn wynająć ,pokrowiec moim zdaniem ( a miałem oryginał forda do S197 ) jest niepotrzebnym wydatkiem który i tak nie zabezpieczy Ci auta :/
Co to przykrywania auta w garażu to polecam bawełniane .............. prześcieradła :P sam tak robię ,nic się nie rysuje no i auto się nie syfi.
no to bedę musiał czegoś poszukać... pozostaje tylko czekać na koniec remontu :zalamany: juz ponad poł roku....

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2009-11-26, 17:46

Rozmiar sobie dobierz. Podobno jedne z najlepszych.
http://www.softgarage.pl/

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2009-11-29, 19:18

Przypadkowo znalazłem taki oto pokrowiec:

Obrazek

http://www.steeda.com/products/car_covers.php

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2009-11-29, 21:41

I jeszcze takie bardziej markowe:

http://www.saleen.com/SC101_Services/SC ... 03-C10662*

http://www.saleen.com/SC101_Services/SC ... um=061-030

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2009-11-29, 22:02

RAFAŁ pisze:MAm pokrowiec kupiłem ze 3 lata temu i przykrywałem konia w garażu z tegu wzgledu że mam tam piec i bardzo się kurzy i wyobraźcie sobie że kurz przenika przez ten pokrowiec musiał by być chba szczelny jak folia ,ale to nic kon stał w garaż u przykryty w pomieszczeniu bez wietrznym i dopiero miałem go po polerowaniu i wystarczyło że się koło niego chodziło i taen pokrowiec się ruszał i lakier w miejscach oparcia foli się porysował i od tamtej pory nie przykrywam a jak się okurzy to mam taką kurzawkę do kurzu 5 min i czysty
Potwierdzam, też kupiłem sobie taki super pokrowiec w usa hi-tec z NOAH - super delikatny i na wszystkich kantach auta przy ściąganiu lakier się zmatowił - fakt ten lakier na mustangach jest miękki jak masło ale od tamtej pory używam go sporadycznie i tylko jak auto jest umyte i długo stoi bez zaglądania do niego Nie wyobrażam sobie jakby go założyć na zakurzone auto.

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”