Kradzieże i wandalizm

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP
Model: Shelby GT500
Silnik: V8 5.4
Kolor: Grabber Orange

Post autor: Deftronic » 2010-04-21, 18:37

To ja z kolei powiem, że kolejny raz ktoś na promie porysował nam samochód. W zeszłym roku Gucio (Shelby) zaliczył rysę (ewidentnie ktoś zwykłym kluczem zrobił punkt, na szczęście niewielki), a dzisiaj zauważyliśmy głęboką - do blachy, aż jest zdarta i widać opiłki - rysę na masce Yoshiego (GTR). :( Musiał to zrobić ktoś z obsługi promu specjalnie. Miejsce, oraz siła z jaką to zrobiono na to wskasuje, jak i fakt, że gdy zostawialiśmy auto to jej nie było, a po dopłynięciu już nie sprawdzaliśmy, ale jechaliśmy prosto do domu. Grrrr... Chyba kogoś bolało. :zly: Wkurzające to jest. :(

http://www.dinxproject.org" onclick="window.open(this.href);return false;

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2010-04-21, 20:18

Zrobic zdjecie i zglosic do przewozznika:) my tak zrobilismy i dostalismy odszkodowanie bo ch..e wgiely drzwi w Cobrze:)

302 HOooooo

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Silnik: inny V8
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2010-04-21, 21:39

paytoplay pisze:no ja to mam jakiegoś wyjątkowego pecha, albo w okolicy mieszka faktycznie jakiś uląg który mnie prześladuje :] - normalnie chyba jakąś pułapkę zastawie na tych wandali, zaczaję się w krzakach i samemu wymierzę sprawiedliwość :]

konika to chyba samemu już odczepie bo czuje, że to tylko kwestia czasu :]
Wygląda na to, że ktoś z sąsiedztwa powoli sobie kompletuje konia. :kwasny:

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2010-04-21, 22:01

Mały1973 pisze:
paytoplay pisze:no ja to mam jakiegoś wyjątkowego pecha, albo w okolicy mieszka faktycznie jakiś uląg który mnie prześladuje :] - normalnie chyba jakąś pułapkę zastawie na tych wandali, zaczaję się w krzakach i samemu wymierzę sprawiedliwość :]

konika to chyba samemu już odczepie bo czuje, że to tylko kwestia czasu :]
Wygląda na to, że ktoś z sąsiedztwa powoli sobie kompletuje konia. :kwasny:
:hyhy: :hyhy: :hyhy: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :padam: :padam: :padam:

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

paytoplay
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-04-21, 22:04

Mały1973 pisze:Wygląda na to, że ktoś z sąsiedztwa powoli sobie kompletuje konia. :kwasny:
no to samo sobie zaczynam myślec - ktoś mi kradnie samochód po kawałku :)

Bart

robraf
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: robraf » 2010-04-21, 22:05

jak zobaczysz drugiego podobnego to juz wiesz na pewno :)

w przyszłości: 4.0 v6 lub Gt 2005 Vista Blue
Pozdrawiam Robert

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2010-04-21, 22:41

Paytoplay - zobacz czy Horse czasem nie jeździ z gwiazdkami. Jeśli tak to on ci zakosił - w Poznaniu mówił, że mu odpadły ostatnio!!! :rotfl:

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

paytoplay
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-04-21, 23:15

z horsem sie mam umówic bo chciałem zobaczyc jego wydech i jak mu tam samochód ustawili w v-techu to zerkne :]

jak bedzie mial dodatkowo zamontowany grill dolny i antene to juz bede pewien kto mnie przesladuje :]

Bart

paytoplay
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-05-01, 11:22

Wczoraj znowu prawie padłbym ofiarą wandalizmu :]

To co zobaczyłem wprawiło mnie w takie osłupienie, że jestem do teraz w szoku i postanowiłem się tym podzielić.
Do tej pory, pomimo, tego, że samochód mam lekko zmasakrowany myślałem, że trzeba jednak miec troche pecha - dwa, że Mustang rzuca się w oczy i może prowokować wandali - jednak okazuje się, że na świecie istnieją tacy debile o jakich w życiu mi się nie śniło.

Ok 3-4 w nocy jakaś ekipa wychodząca z klubu zaczęła się bić w okolicach mojego bloku - obudziłem się bo było dosyć głośno i wyszedłem na balkon zerknąć, czy przypadkiem nie zniosło ich an mój samochód :] - no i pobili sie porzucali butelkami, powyzywali i poszli do domu, ale ja już nie mogłem zasnąć...

No więc postałem jeszcze z 5 minut na balkonie bo ładna noc w sumie była i obserwuje dalej :] - jedzie sobie BMW e60 wypolerowane tak , że ciężko go nie zauważyć, czarne - tak po gangstersku lekko. Muzyka ze środka napierdziela bardzo ambitna, okna otwarte i słychac tylko bluzgi. To BMW toczy się tak ze 30 na godzinę ulicą Kopernika i nagle wychyla się z niego jakiś debil z czymś wielkości pustaka i napi....ala tym czymś w zaparkowane przy Kopernika samochody... Szok. Gośc chowa się i wychyla znowu i jeszcze raz zapiernicza - huk od blachy jest straszny i tylko słychać tłuczone szkło. Dookoła ludzie wracają z imprez, jakaś grupa duża stoi przy Orlenie, gdzie chłopaki pozbyli się ostatniej paczki i nikt nie reaguje w żaden sposób... - tzn w sumie nie wiem - może ktoś spisał ich blachy i zadzwonił na policje - ja bym tak raczej zrobił.

Zbiegłem na dół, żeby zobaczyć czy mnie też trafił - jakimś cudem tym razem mi akurat nic się nie stało.

Okazało się, że chłopaki rzucali sześciopakami browarów w szkle - zabawa zajebista jak widać w pewnych kręgach... Normalnie ręce opadają - trafili tak dwa czy trzy samochody - trochę ciemno było, wiec nie widziałem co zniszczyli - dwa samochody ode mnie stało jakieś kombi które trafili, to ma tylny błotnik do malowania...

Nie wiem co takie tłuki mają w głowach - nie wiem skąd tacy ludzie się biorą i co nimi kieruje - ta agresja jest tak bezsensowna, że nawet ciężko to w jakiś sposób interpretować...

Pomyśleć, że takie rzeczy dzieją się w cywilizowanym ( mniej lub bardziej, ale jednak... ) kraju

Bart

Laka
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Laka » 2010-05-01, 11:56

Ej no, bez przesady :kwasny: Człowieku, lepiej się na jakąś spokojną wieś przeprowadź ;) Szczęście w nieszczęściu, że nie trafili ;)

robraf
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: robraf » 2010-05-01, 13:29

moim zdaniem to debile.... gdyby mi sie to przytafilo to bo bym im nogi z dupy powyrywal... byc moze dosłownie

w przyszłości: 4.0 v6 lub Gt 2005 Vista Blue
Pozdrawiam Robert

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2010-05-01, 16:11

Kolezanka zostawila zielone V6 z 2003 roku pod PW. Wrocila i miala rozciety dach nozem a w kabinie butelka po piwie i zawartosc smietnika. Do tego poryswana cala prawa strone;/ dlatego nie lubie centrum im blizej tym wieksze burkaki mieszkaja. W Rembertowie pod domem nie musze zamykac samochodu a na glocawiu mi wyszystkie znaczki pokradi:/

302 HOooooo

Awatar użytkownika
Robert
Forumowicz
Model: Ford Mustang 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: Perf White

Post autor: Robert » 2010-05-01, 16:18

dlatego nie lubie centrum im blizej tym wieksze burkaki mieszkaja
ja bym raczej powiedzial, ze buraki to Ci co w centrum sa przejazdem, albo na wystepach goscinnych.

[url=http://userbars.org][img]http://img254.imageshack.us/img254/4205/mustanguserbar2sp6.jpg[/img][/url]
[url=http://www.userbars.us][img]http://www.userbars.us/./data/media/12/route_66.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2010-05-01, 16:26

paytoplay zrób jak mój kolega z pewnego osiedla u nas.. też się bydło w "beci" w kółko kręciło.. raz kolesie chyba napruci byli i ruszając z parkingu zachaczyli (wpadli w tyle drzwi :/ ) Paska i zwiali.. (to był punkt zwrotny).. towarzystwo wróciło jak podklepało bimmera.. miedzyczasie kumpel nazbierał trochę puszek po kukurydzy, które z kolei u mnie zalaliśmy ołowiem.. :hyhy:
Ustawił sobie je na parapecie w rządku i czekał :)
..Podobno z 4go piętra taka kukurydza prawie wpada przez dach do środka :rotfl:

You can never have too much power, just not enough traction.

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Silnik: inny V8
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2010-05-01, 16:35

Darenty pisze:paytoplay zrób jak mój kolega z pewnego osiedla u nas.. też się bydło w "beci" w kółko kręciło.. raz kolesie chyba napruci byli i ruszając z parkingu zachaczyli (wpadli w tyle drzwi :/ ) Paska i zwiali.. (to był punkt zwrotny).. towarzystwo wróciło jak podklepało bimmera.. miedzyczasie kumpel nazbierał trochę puszek po kukurydzy, które z kolei u mnie zalaliśmy ołowiem.. :hyhy:
Ustawił sobie je na parapecie w rządku i czekał :)
..Podobno z 4go piętra taka kukurydza prawie wpada przez dach do środka :rotfl:
Ołów w razie co chętnie udostępnie :rotfl: :rotfl:

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”