AluStar pisze:Potrzebuje porady - poco sie reguluje SWAY BAR - na koncu sa 3 otwory - jak to ustawic i w jakim celu
wejdź na ta stronę
http://www.instantinsightinc.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
kliknij
Watch the latest episode now! chodzi o te video co je kiedyś je polecałeś
od 5:20s do 5:56s miszczu Bruce Griggs tłumaczy dlaczego w rear anti roll bar są 3 otwory, z tego co zrozumiałem to wybranie 1,2 lub 3 otworu ma wpływ czy auto jest bardziej nadsterowne lub pod sterowne, wybranie konkretnego otworu ma duży wpływ na prace Watt's link, podkreśla też że trudno to samemu odpowiednio ustawić dlatego pomagają i tłumaczą klientom jak należy to wyregulować.
zapewne te otwory działają jak pisze Andronik
andronik pisze:Generalnie jest tak - z przodu najsztywniejszy jest otwór na końcu drążka, z tyłu odwronie.
Nie wiem jak u Ciebie po wymianie zawieszenia na Griggsa, ale normalnie seryjne auta są trochę podsterowne.
Żeby poprawić skręcanie i tym samym zrobić auto trochę nadsterowne, musisz usztywnić tył bardziej niż przód.
Ponieważ wymiana tych drążków wpływa znacząco na prowadzenie auta, zacznij od ustawienia przodu w środkowej pozycji (domyślam się że masz regulacje na 3 otwory) i
z tyłu od zewnętrznej (miękkej). Pojeździj, popróbuj - jak będzie dalej nadsterowne, usztywnij tył.
Taka uwaga, że np. FRPP nie zaleca jazdy w najszywniejszej konfiguracji w deszczu.
[/quote]
ale może trzeba ustawić coś jeszcze
Myślę, że warto by napisać do griggsa, aby wysłał jak należy to ustawiać