Wbudować mały odtwarzacz MP3 z LCD w deskę od V6 2005+

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adaslaw
Forumowicz
Model: Mustang conv. 2006
Silnik: V6 4.0
Kolor: skromny czarny

Wbudować mały odtwarzacz MP3 z LCD w deskę od V6 2005+

Post autor: adaslaw » 2010-11-21, 21:56

Witam

Marzy mi się możliwość, aby w zaznaczonym miejscu:
http://pokazywarka.pl/wbudowac_nawigacje/

... wbudować jakiś odtwarzacz MP3 z wyświetlaczem LCD?

Czy ktoś widział lub wie, czy taka kombinacja jest możliwa?

Drugie pytanie: Czy wyjście audio (line-out) wychodzące z takigo hipotetycznego odtwarzacza, można jakoś "z tyłu" wpiąć w shaker500 który mam w Mustangu? Shaker500 ma "z tyłu" jakieś wejście audio-in?

Oczywiście w sieci są tony transmiterów FM, ale to jakoś nie do końca mi pasi. Wolałbym dźwięk przesyłać po kabelku, a nie po falach radiowych.

No chyba, że ktoś mnie oświeci i powie, że do Shaker500 idzie jakoś podpiąć kartę pamięci z 16 GB muzyki MP3 ;]

pozdro!
Adaslaw
Załączniki
MUSTANG_651227.jpg

Awatar użytkownika
zaborjr
Forumowicz
Model: 2014
Silnik: V6 3.7
Kolor: RubyRed

Post autor: zaborjr » 2010-11-21, 23:42

Hmm...jakoś Twoja wizja mnie nie przekonuje :/ Pytanie po co kombinować z odtwarzaczami mp3, jak można kupić Radio/Navi 2dinowe jak np tu:
viewtopic.php?p=52579#52579
i tym sposobem nie zniekształcając wietrzności mustanga mieć wszystko na miejscu: telefon, navi, mp3 + filmy z USB/SD, no i oczywiście fale radiowe EU. Przemyśl ;)

BTW: Pytałeś o wzmacniacz w shakerze 500. Jeżeli to Twoje zdj to na pewno masz wzmaka pod nogami kierowcy

Awatar użytkownika
adaslaw
Forumowicz

Post autor: adaslaw » 2010-11-22, 00:53

Arcy ciekawy wpis, zaborjr :) Otworzyłeś mi oczy.

Te moje (pokraczne, jak teraz widzę) kombinowanie z dodatkowym odtwarzaczem multimediów, wziął się stad, że podświadomie trochę, chciałem zostawić oryginalnego shakera. Ja wiem, że Mustang jest prosty jak budowa cepa, shaker500 również, ale ja tę prostotę w Mustangach uwielbiam :)

Otworzyłeś mi oczy, że można rozważyć wywalenie całego shaker500 i wstawienie STANDARDOWEGO rozwiązania 2din! Dzięki za wskazówkę! :)

zaborjr, czyli ja, po prostu, muszę znaleźć pasujące mi 2dinowy zestaw? I to wszystko? Czy jakiegoś SZCZEGÓLNEGO 2 dinowego zestawu muszę szukać, który "pasuje" do Mustangów?

Tak, to foto mojego kónia.
zaborjr, ale ja nie mam pojęcia o co do mnie mówisz ze wzmacniaczem! :( Ja nie wiem czy mam czy nie mam wzmacniacza :( Wydaję mi się, że poza fabrycznymi rzeczami (czyli np. owy shaker500 jest fabryczny) to inni właściciele do niego nic nie dorzucali szczególnego. Wytłumacz mi proszę o co chodzi z tym wzmacniaczem bo się pogubiłem :(
W szczególności, ten zestaw 2din, co bym sobie kupił, ma mieć w sobie wzmacniacz (i takiego 2dinowego mam szukać) czy wzmacniacz mam / muszę dokupić dedykowany?

Trzymaj się,
Adaslaw

Awatar użytkownika
zaborjr
Forumowicz

Post autor: zaborjr » 2010-11-22, 02:09

adaslaw pisze:Te moje (pokraczne, jak teraz widzę) kombinowanie z dodatkowym odtwarzaczem multimediów, wziął się stad, że podświadomie trochę, chciałem zostawić oryginalnego shakera. Ja wiem, że Mustang jest prosty jak budowa cepa, shaker500 również, ale ja tę prostotę w Mustangach uwielbiam :)
Shaker jak dla mnie fajny ale zbyt ubogi w funkcję plus brak parzystych częstotliwości :zdegustowany:
adaslaw pisze: Otworzyłeś mi oczy, że można rozważyć wywalenie całego shaker500 i wstawienie STANDARDOWEGO rozwiązania 2din! Dzięki za wskazówkę! :)
Ciesze śie, że mogłem pomóc :D
adaslaw pisze:zaborjr, czyli ja, po prostu, muszę znaleźć pasujące mi 2dinowy zestaw? I to wszystko? Czy jakiegoś SZCZEGÓLNEGO 2 dinowego zestawu muszę szukać, który "pasuje" do Mustangów?
Generalnie wszystkie radia 2din powinny pasować. Oczywiście będziesz musiał zaopatrzyć sie w ramkę, ktora to ładnie wkomponuje w całość kokpitu (czytaj temat który Ci podałem w liku). Co do radia kwestia gustu. Ja wybrałem pionka ze wzgledu, że dwa jego modele pracują pod Winowsem i bez wiekszego problemu wrzucę Automape... Ale to juz dłuższa historia
adaslaw pisze: Tak, to foto mojego kónia.
zaborjr, ale ja nie mam pojęcia o co do mnie mówisz ze wzmacniaczem! :( Ja nie wiem czy mam czy nie mam wzmacniacza :( Wydaję mi się, że poza fabrycznymi rzeczami (czyli np. owy shaker500 jest fabryczny) to inni właściciele do niego nic nie dorzucali szczególnego. Wytłumacz mi proszę o co chodzi z tym wzmacniaczem bo się pogubiłem :(
Pisałeś w innym temacie, że nie wiesz czy masz wzmacniacz... To napisałem Ci, że widzę po zdjęciu że go masz :] Te duże głośniki basowe w drzwiach wymagają wzmacniacza bo samo radio ich nie pociągnie, i ford wrzucił takie dwa wzmaki, które znajdują sie w nogach kierowcy...
adaslaw pisze: W szczególności, ten zestaw 2din, co bym sobie kupił, ma mieć w sobie wzmacniacz (i takiego 2dinowego mam szukać) czy wzmacniacz mam / muszę dokupić dedykowany?
To jakie radio sobie kupisz to już Twój problem i Twoje wymagania jakie od niego oczekujesz... Wzmacniacz który jest fabrycznie nie za bardzo się nadaję do czegoś innego - ma jakiś dziwny opór (1ohma), ja go wyrzuciłem wraz z tymi głośnikami bo pod nowym radiem już nie grały tak ładnie, ogólnie bez szału :cwaniak:
ufff chyba wszystko
Ostatnio zmieniony 2010-11-22, 02:24 przez zaborjr, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
adaslaw
Forumowicz

Post autor: adaslaw » 2010-11-22, 02:20

zaborjr, wciąż nie wiem, gdzie Ty widzisz ten wzmacniacz, ale OK, popatrzę co kierowca ma tam pod nogami :) Może coś znajdę :) Nie wiem oosooo chodzi ;P

Khm, czyli też rzekomy wzmacniacz, to był przez jakiegoś poprzedniego właściciela dodany?

Dziękuję za pomoc! :)
Adaslaw

Awatar użytkownika
zaborjr
Forumowicz

Post autor: zaborjr » 2010-11-22, 07:38

adaslaw pisze:Tak, to foto mojego kónia.
zaborjr, ale ja nie mam pojęcia o co do mnie mówisz ze wzmacniaczem! :(
A no racja to nie Ty pytałeś o ten wzmacniacz :wstyd:
viewtopic.php?p=52955#52955
ale macie podobne nicki ;) adaslaw adasko = jakoś podobnie brzmi :)

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Silnik: V8 4.6
Kontakt:

Post autor: Koral » 2010-11-23, 11:42

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Car-DVD- ... 3f04f562b4 :) wysylka za free :)
no i nie ma kombinacji z ramka, przejsciowkami itp itd bo pasuje idealnie :)
bo chyba wiesz ze shaker jest wyzszy (ok2cm) niz standartowe radio 2din? wiec takie dedykowane uwazam za najlepsze rozwiazanie ;) a zamawialem juz z chin i przesylka idzie 7dni i czesto omija urzad celny ;)

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

paytoplay
Forumowicz
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-11-25, 15:49

Tu jest opcja tego radia bez ebaya - 100$ mniej

http://www.tradesolution.hk/e/ptxwebsto ... t/538.html

ja to właśnie kupiłem - chociaż, pewnie lepszy byłby jakiś pioneer albo kenwood - ale wybrałem to bo raz, że wygląda jak fabryczne i może mi go nie ukradną - chociaż z moim szczęściem to kto wie :]

Kwestia gustu - mnie nawigacja przyczepiana do szyby denerwuje bo muszę ją ciągle odczepiać / przyczepiać - nie wiadomo kiedy się przyda itd - zobaczymy co to za radio - troche mnie ta chińszczyzna przeraża, ale może nie będzie tak źle -zobaczymy jak dojdzie...

Bart

paytoplay
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-12-20, 00:42

Tak jak obiecałem opisuję to radio o którym wyżej pisałem:

Kupiłem je przez ebay'a za 485 $ + 40$ przesyłka ( bo jednak Poland nie jest we free shipping zone ) + 500 zł cła z obsługą DHL - wyszło lekko drogo jak za chińszczyznę :]

oto plusy - wykończenie panelu: plastiki guziki itd wyglądają naprawdę nieźle i pasują do kokpitu. Wygląda jak fabryka albo i lepiej. Wszystko ładnie spasowane, nic nie trzeszczy itd. W pudełku jest antena gps, przejściówki dwa wyjścia na usb i ipoda, karta SD z mapa na EU i inne pierdoły więc nic nie trzeba kupować - wystarczy wyjąć stare radio i podłączyć. Wszystkie wtyczki pasują idealnie.

minus - radio nie chce się uruchomić :] - lekko mnie to zirytowało - napisałem do tych pajaców z Hong Kongu i zobaczymy co będzie dalej - na razie na moje pytanie odpowiedzieli swoimi trzema :] - dałem to specowi, który podobno specjalizuje się w naprawach takich usterek.
Ponieważ radio się nie chce uruchomić, wstępna diagnoza gościa, który montuje setki takich sprzętów, wygląda na problem z zasilaniem - chyba facet mówi z sensem :]

No nic - poczekamy zobaczymy ale na razie to mam ochotę kupić bilet do HK, polecieć tam i powiedzieć komuś coś od serca :]

pozdr :)

Bart

paytoplay
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-12-20, 23:07

Wiem, że to wątek o LCD ale pociągnę dalej temat tej chińszczyzny - orientuje się ktoś może czyposzczególne roczniki S197 różniły się jakoś "listwami" ( nie wiem czy dobrze to nazywam bo nie za bardzo w temacie jestem) can bus ? - bo wychodzi na to, że to chińskie radio pasuje jednak do mustanga tylko nie do mojego :]

z góry dzięki za odp i pozdr!

Bart

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”