Jaki olej wybrać przy najbliższej wymianie?
Oczywiście na korku jest 5w20, natomiast myślałem że może lepszym wyborem byłoby 5w30?
Jakie marki polecacie najbardziej?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Cześć Michał!Michał P. pisze:Co prawda mam 3,7l V6 2012 ale polecam od siebie jak fabryka nakazała 5W20 ale produkcji Liqui Moly![]()
Na allegro masz ich oficjalny sklep (dzwoniłem do dystrybutora na Polskę aby to upewnić) i mają tam bardzo dobre ceny 5l + 1l.
Motorcraft - polecany przez Forda i w PL tani. FL-500 s kupisz za 31,50 zł + kurier. Co do cen świec - zgoda w PL są chore. Co do reszty to wszystko zależy od tego ile km nabijasz miesięcznie. Może być tak, że zakup większej ilości będzie pozorną oszczędnością, biorąc pod uwagę zamrożony kapitał. No chyba że w domyśle masz jakiś mały handelek.Michał P. pisze:Panowie pytanie, bo w Polsce kupuje filtr K&N za 55 zł ale w tym miesiący chce sobie zrobić wielką paczkę ze USA z częściami eksploatacyjnymi typu świece (przebitka jest OGROMNA), filtry kabiny, klocki, no i właśnie myśle nad filtrem oleju Motorcraft. Czy jest sens pakować filtr K&N, może być różnica pomiędzy Motorcraftem, a K&N ?