Drgania maski - dywagacje ogólne
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- 5um
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czerwony
Re: Drgania maski - dywagacje ogólne
Każda maska drga w czasie jazdy. W innych samochodach maska nie jest tak widoczna jak w mustangu. Fakt trzeba zaakceptować. Nie słyszałem aby komuś się maska otworzyła w czasie jazdy. Temat generalnie odgrzewany na tym forum co jakiś czas. Nic nowego i odkrywczego nikt w temacie nie napisał. Jak się trochę mustangiem pojeździ to się przyzwyczaja i już nie zwraca uwagi na drobiazgi.
Nie trać czasu na rzeczy na które nie masz wpływu.
-
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Deep Impact Blue
No ale były takie przypadki, niestety.5um pisze:Każda maska drga w czasie jazdy. ... Nie słyszałem aby komuś się maska otworzyła w czasie jazdy.....
- taiszo
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Srebrny
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Od ponad miesiąca borykałem się z drganiami maski po wyżej 100-110km/h.
Regulowałem odboje, sprawdzałem zaczepy i zawiasy i nie mogłem znaleźć przyczyny usterki.
Kolega, którego wyprzedziłem powiedział, że gdy zap... jechałem szybo to pod autem coś mi tam lata. Zerknąłem pod auto i nic nie widziałem, nic nie zwisało luźno. Ale w garażu w weekend podniosłem auto i wczołgałem się pod spód. Na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało dobrze ale dopiero gdy dotknąłem tą osłonę, okazało się że miała pozrywane mocowania od strony skrzyni. Naprawiłem mocowania i drgania całkowicie zniknęły.
Powietrze wpadając do komory silnika przy dużej prędkości odginało osłonę a ta działała jak sprężyna w zaworze - napinała się pod naporem powietrza po czym wracała na swoją pozycję co powodowało, że nadmiar powietrza leciał w kierunku maski górnej i ją unosił. I tak w kółko kilkanaście razy na sekundę.
Regulowałem odboje, sprawdzałem zaczepy i zawiasy i nie mogłem znaleźć przyczyny usterki.
Kolega, którego wyprzedziłem powiedział, że gdy zap... jechałem szybo to pod autem coś mi tam lata. Zerknąłem pod auto i nic nie widziałem, nic nie zwisało luźno. Ale w garażu w weekend podniosłem auto i wczołgałem się pod spód. Na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało dobrze ale dopiero gdy dotknąłem tą osłonę, okazało się że miała pozrywane mocowania od strony skrzyni. Naprawiłem mocowania i drgania całkowicie zniknęły.
Powietrze wpadając do komory silnika przy dużej prędkości odginało osłonę a ta działała jak sprężyna w zaworze - napinała się pod naporem powietrza po czym wracała na swoją pozycję co powodowało, że nadmiar powietrza leciał w kierunku maski górnej i ją unosił. I tak w kółko kilkanaście razy na sekundę.