Od pewnego czasu zaobserwowałem w swoim mustim kilka dziwnych rzeczy. Byłem z tymi sprawami 3 krotnie w serwisie, za każdym razem odesłano mnie 'z kwitkiem' mówiąc że wszystko jest ok, jednak ja w to nie wierze bo pewne rzeczy dzieją się od niedawna. Do rzeczy:
- autko na biegu (obciążeniu) wpada w wibracje odczuwalne pod pedałami, na siedzeniu kierowcy i pasażera - są to dość mocno wyczuwalne i słyszalne wibracje
- podczas jazdy potrafi 'gubić się w biegach', wrzucać je z lekkim opóźnieniem, tak jak by ślizgać się sprzęgłem czasami
- w momencie uruchomienia się wentylatora chłodzącego silnik, obroty znacznie spadają, 2 krotnie ocierając się o przygaszenie auta
Ponadto występują 2 problemy z zawieszeniem:
- pomimo wymiany gum, oraz sworzni, oraz odwiedzeniu wytrząsarki która pokazała stan amorków na poziomie 90%, ciągle przy większych dziurach/nierównościach słychać dość głośne stuknięcia w przednim zawieszeniu, serwis rozkłada ręce i mówi że wszystko jest ok, a problem nadal istnieje
- podczas kręcenia kierownicą podczas postoju lub wolnej jazdy co 1-2 obroty słychać donośne "stuknięcie" w przednim zawieszeniu, serwis twierdzi że to łożysko, jednak sam nie wiem czy im wierzyć, może ktoś z Was spotkał się z takim problemem
Wbrew pozorom nie mam omamów tak jak wmawiają mi panowie w serwisie ;-) Może to potwierdzić kilka niezależnych osób

Jeżeli ma ktoś jakieś teorie, bądź też spotkał się z jednym z tych problemów, będę wdzięczny za porady/sugestie/diagnozy

Pozdrawiam !