Mam na imie Julka i jestem z Kielc.
Dopiero niedawno do Was dołączyłam bo nawet do tej pory nie wiedziałam o istnieniu forum mustanga.
Co prawda nie jestem jeszcze szczęśliwą posiadaczką tego super muscle cara ,ale powoli zbieram pieniążki na zakup takiego autka, bo jakiś czas temu zobaczyłam w Warszawie dwa ścigające się czarne z mustangi (jeden był z pasami) ,zrobiły one na mnie piorunujące wrażenie i zakochałam się w tych samochodach, bo ten dźwięk i sylwetka amerykańskiego muscle cara są powalający!!!!
Na razie na co dzień jeżdżę sobie budżetowym autkiem, oraz w lato śmigam motocyklem:).
Ale do rzeczy, bo się rozpisałam.
Więc chciałabym w niedalekiej przyszłości nabyć mustanga z rocznika 2005-2008 i w związku z tym mam kilka pytań:
-czy lepiej sprowadzic mustanga z tych roczników z USA(czy się opłaca sprowadzac takie roczniki) , czy po prostu kupic go w Polsce?
-czy silnik 4.0 jest wystarczający, czy lepiej kupic od razu 4.6l?
-skrzynia automat czy jednak ręczna w mustangu? (od razu nadmieniam ,że mimo iż jestem blondynką to umiem dobrze zmieniac biegi)
-na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupie mustanga?
-jakie są największe wady w mustangach?
-jakie zalety?;)
-czy mustangiem da się jeździc cały rok? (pytam o zimie ze względu na tylny napęd)
-czy za kwotę ok. 60tys kupie mustanga z tych roczników w przyzwoitym stanie technicznym? Czy jednak potrzeba więcej kasy?
Przepraszam za tak dużo pytań na wstępie, ale jestem całkowitym laikiem w kwestii amerykańskich muscle carów, a widzę że tutaj jest bardzo dużo użytkowników, więc może ktos pomoże w tej kwestii i udzieli mi odpowiedzi na moje pytania, za co z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam ...Julka