może się przekonam ale na tą chwilę te paski
Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

... decyduje większość
  ... decyduje większość   
  za licencje trzeba płacić i nie zdziwię się jak kolegę od walizek pewnego dnia nie odwiedzą prawnicy..... a z firmy łatwo ściągnąć $$$$$ dlatego pierwszy projekt robiłem raczej bez obaw..... może Hominis coś poradzi jak to zaprojektować
 za licencje trzeba płacić i nie zdziwię się jak kolegę od walizek pewnego dnia nie odwiedzą prawnicy..... a z firmy łatwo ściągnąć $$$$$ dlatego pierwszy projekt robiłem raczej bez obaw..... może Hominis coś poradzi jak to zaprojektować  ja nie umiem rysować.....
 ja nie umiem rysować.....Arg. słuszne, jednak tak naprawdę do kogo teraz należy brand Mustang - do Forda, czy do producenta jeansów ?veeefour pisze:Nie wolno sobie absolutnie umieszczac takich "nazw" na produktach ktore sie sprzedaje - trzeba miec licencje.
Przerabialem to z logo HONDA - szybko mnie prawnicy doszli...
Mozna sobie namalowac FORD w domu na scianie a juz nie mozna sobie namalowac FORD na kielbasie ktora sprzedajemy.
Radze uwazac.
Sam napis Mustang to zaden problem. Problem pojawi sie w wypadku takiej samej czcionki. Tak samo sprawa ma sie z logo konia.

"Chinczykow" to mozna szukac jak wiatru w polujager pisze:Ciekawe jaka jest wobec tego sytuacja prawna tych wszystkich sprzedawców gadżetów, breloczków, naklejek, kufli, szklanek, otwieraczy do piwa, t-shirtów np. z logo Ford, MB, BMW, Porsche, etc.etc.
Rynek zalany jest tego typu towarami, jest tego cała masa, w PL oraz UE.
Za chwilę porozmawiam z kolegą producentem walizek, pewnie wie coś w tym temacie więcej ode mnie.
Jager.
 Oni sie tam tym nie przejmuja.
  Oni sie tam tym nie przejmuja. gdzieś to była kawiarnia "to nie jest starbucks" i wygrała ze starbucksem jednocześnie reklama była za darmo. Nie dam sobie ręki uciąć ale można używać znaku towarowego firmy na produktach które nie są powiązane z działalnością tej firmy. I tak na ten przykład możemy sobie walnąć logo balticus na samochodzie. (trzeba uważać żeby nie dać logo WV na kiełbaskach bo WV produkuje też kiełbaski
 gdzieś to była kawiarnia "to nie jest starbucks" i wygrała ze starbucksem jednocześnie reklama była za darmo. Nie dam sobie ręki uciąć ale można używać znaku towarowego firmy na produktach które nie są powiązane z działalnością tej firmy. I tak na ten przykład możemy sobie walnąć logo balticus na samochodzie. (trzeba uważać żeby nie dać logo WV na kiełbaskach bo WV produkuje też kiełbaski  )
) to tak jakby fanklub queen nie mógł puszczać muzyki queen
 to tak jakby fanklub queen nie mógł puszczać muzyki queen 

... to jest zdaje się prawidłowy i właściwy klucz do umieszczenia konia i nazwy "Mustang" na klubowych zegarkachRezor pisze:
Do tego jeseśmy fanklubemto tak jakby fanklub queen nie mógł puszczać muzyki queen