Mustang z allegro/ebay

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz
Model: Mustang
Silnik: V6 4.0
Kolor: Black Metalic

Re: Mustang z allegro/ebay

Post autor: Treys » 2013-02-06, 14:07

Rogu pisze:Ale chłopaki.. Jak nasz Mustang wygląda w porównaniu z tymi oklepanymi BMKami, itp. Ja mam silnikowo zwykłe V6 tylko ładnie z zewnątrz zrobione. Próżne to trochę, ale lubię sobie patrzeć na miny gości w brykach za "3 bańki" kiedy widzą obok Mustanga...a co to...? :D
Mustang to klasa sama w sobie :D zawsze to jakieś emocje wzbudza widząc coś takiego na ulicy ;)

"Run my horse run"Obrazek

Awatar użytkownika
Rogu
Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Ognisty
Kontakt:

Post autor: Rogu » 2013-02-06, 14:19

Dokładnie. Przerobiłem w życiu parę samochodów i Mustang pod względem komfortu i jakości wykonania jest mocno średni. Ale za to stosunkowo niedrogi i mozna go bez ograniczeń ulepszać czyniąc swój samochód tym jedynym i niepowtarzalnym. A oto przecież chodzi :-).

Where did You get this car?? It's not a car baby...it's a Mustang...

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2013-02-06, 16:31

Coś Wam "nowym" powiem: weźcie nowego Mustanga 5.0 412KM za (już po drakońskich podatkach) 150 000zł i dobierzcie BMW czy Mercedesa o tych samych osiągach - ile będzie kosztował?

350 000 zł???

I teraz weźcie tą różnicę 200 000zł i dajcie do np. JAVA Car design i Wam za 30 000zł obszyją całe auto skórą o klasę lepszą niż w BMW a resztę pieniedzy (skromne 170 000zł) schowajcie w kieszenie i przestańcie pie......ć (tj. porównywać chciałem powiedzieć ;) auta które cenowo są ZUPEŁNIE INNE !!!

Jak robimy porównanie to to się musi 'trzymać kupy', cena powinna być +- 10%, inaczej to jest nierzetelne. Mustang dlatego jest relatywnie tani, że jest zrobiony masowo i z użyciem jak najwięcej komponentów 'zamiennych' + plastiki zamiast skóry. Bo jak ja za te same osiągi + skóra mam zapłącić 200 000zł więcej to ja dziękuję.

(jak komuś zawieszenie się nie podoba to od razu podpowiadam -> 5 000zł i zrobicie sobie twardsze/miększe/ bardziej różowe lub żołte etc. :hyhy:

Mustang ma osiągi, których nie ma 99% BMW na drodze w Polsce !

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2013-02-06, 16:38

500konne 3.8v6 z 96 roku
http://sn95forums.com/showthread.php?56 ... or-Sale%29" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek

Awatar użytkownika
Adrian
Forumowicz
Model: Brutal
Silnik: inny V8
Kolor: Orange
Kontakt:

Post autor: Adrian » 2013-02-06, 16:47

Dokładnie!
Mustang za te cenę to doskonałe auto i świetna baza do ulepszania wszystkiego co z autem związane. Oba silniki V6 i V8 mają konkretny potencjał.
Ja przed moim poprzednim Mustangiem GT miałem Lexusa SC400 (full opcja) i nigdy nie żałowałem, że z niego zrezygnowałem.
Mój kolega jest jednym z lepszych tapicerów samochodowych w okolicy i uwierzcie, że przyjeżdżają do niego nowe Mercedesy i BMW na naprawy, a nawet zmianę skóry. Jak twierdzi te koncerny ładują tam syf, skórę ekologiczną i to jeszcze słabego gatunku.
A najnowsze Mustangi to już full wypas, a Coyote ma tak duży potencjał jak chyba żaden koński silnik wcześniej. Nowy 5.0 to już konkretna baza, a co dopiero jego tuning... Jak ktoś chce 1200KM to proszę bardzo i nie trzeba mieć tyle ile Veyron kosztuje :) Od zawieszenia też są odpowiednie firmy aftermarketowe.
Jedynie jeszcze Corvette i Camaro chyba tylko można dodać do tej grupy.

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2013-02-06, 17:12

rusek pisze:Jedna zasada koledzy nie porównujcie Forda do Mercedesa bo to inna bajka ...Mustangiem byle chłopak w USA sie buja a Mercedesem nie i tak to wygląda ....Mustangiem możemy się podniecać w Europie i to tylko w krajach zacofanych jak nasz ,Mercedes czy Bmw zawsze będzie autem z pierwszej ligi i nic tego nie zmieni ..Kończe temat bo się tu pozabijamy a nie o to chodzi ..
Ty czytasz to co ludzie pisza czy poprostu lubisz pisac nie na temat?
Nie mozesz porownywac aut za 300.000 do aut za 70.000 a jak juz chcesz porownywac marki to porownuj auta tej samej klasy!!!
:wstyd: :wstyd: :wstyd:

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
Piotrek86skc
Forumowicz
Model: coupe 1966
Kolor: signal flare red
Kontakt:

Post autor: Piotrek86skc » 2013-02-06, 19:17

Panowie zapraszam do klubu BMW Polska, albo Mercedes Polska w takim razie. Tam pewnie będziecie wypisywać, że mercedes czy bmw przy Ferrari, Lamborgini, czy Bugatti Veyron to gówno;/ Mustang to Legenda i kultowe auto a BMW w Polsce to się wozi byle dres, z Łańcuchem na szyi i muzyką umcyk umcyk z głośnika;p

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2013-02-06, 19:51

rusek pisze:Pudel czytaj post od początku do końca co wszyscy piszą , a teraz to Ty wypisujesz głupoty !! Ja nie porównuje tylko stwierdzam fakty !! Passs!!
wyedytowałeś posta i cwaniaczysz omg :wstyd:

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2013-02-06, 20:53

rusek pisze:Jedna zasada koledzy nie porównujcie Forda do Mercedesa bo to inna bajka ...Mustangiem byle chłopak w USA sie buja a Mercedesem nie i tak to wygląda ....Mustangiem możemy się podniecać w Europie i to tylko w krajach zacofanych jak nasz ,Mercedes czy Bmw zawsze będzie autem z pierwszej ligi i nic tego nie zmieni .. Nie ma się co oszukiwać nasze autka to technologia stara jak świat ,za chwile Europa zrobi swoją emisje spalin i nikt tych naszych cudeniek nowych nie będzie kupował ,a mało aut tak skończyło ,że nie są dopuszczone do ruchu w Europie .. Kończe temat bo się tu pozabijamy ,a nie o to chodzi ..
Rusek,

ale o to właśnie chodzi że każdy NORMALNY człowiek może sobie kupić Mustanga!!! Na tym polega jego piękno, że nie jest przesadzony w dziesiątki "silniczków/gadzetów/skórę" za co "walą" cenę 200% etc.

I to przez zbyt wygórowane ceny BMW w Polsce to są auta dla dresiarzy (stare strucle) albo nowobogackich lub biznesmenów (nowe modele). Ja nie mam tatusia co by mi co roku kupował nowe auto, sam na to pracuję i nie lubię wyrzucać kasy w błoto (bo wg. mnie wydawanie 200 000zł więcej za coś co ma lepsze zawieszenie (5 000zł), lepsze skóry (20 000zł), navi (1500zł), 14 silniczków foteli (2000zł) to nie jest to 'dobry deal' :wstyd:

Technologicznie Mustangi są starsze, ale akurat jak patrze jak nowe firmowe BMW serii 5 siedzą co 3 miesiące (jeden był 9 razy naprawiany przez 2 lata!!) w serwisie to są pewne plusy tej starszej technologii :D

Emisja spalin mnie zbytnio nie martwi, emisje spallin w USA (patrz California) są chyba ostrzejsze niż w Europie, w Mustangach zrobią 'odłączanie 6-ciu cylindrów na postoju albo przy wolnej jeżdzie' (jest to już w nowych Golfach 4-ro cylindrowych) i .... po problemie. :D

Ale w Twoim stylu zapodam: "nie no, BMW to nędza, bo w Maybachu to jednak jest komfort, ja to jednak bardziej lubiłem" :cwaniak:

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2013-02-06, 21:10

rusek pisze:Jedna zasada koledzy nie porównujcie Forda do Mercedesa bo to inna bajka ...Mustangiem byle chłopak w USA sie buja a Mercedesem nie i tak to wygląda ....Mustangiem możemy się podniecać w Europie i to tylko w krajach zacofanych jak nasz ,Mercedes czy Bmw zawsze będzie autem z pierwszej ligi i nic tego nie zmieni .. Nie ma się co oszukiwać nasze autka to technologia stara jak świat ,za chwile Europa zrobi swoją emisje spalin i nikt tych naszych cudeniek nowych nie będzie kupował ,a mało aut tak skończyło ,że nie są dopuszczone do ruchu w Europie .. Kończe temat bo się tu pozabijamy ,a nie o to chodzi ..
Po pierwsze primo w USA w tej chwili bmw merce i vw są prawie wszędzie:) bo tym się wozi klasa średnia wiem po swojej rodzince w USA po drugie zdecydowanie wolę taurusa 2gen niż bmw:) np seria 7 wysiada przy taurusie jeśli chodzi o wygodę.Wiem o czym piszę bo miałem okazję prowadzić bmw 740 i jeździłem też w210 E420 i E55 i te auta są do kitu jeśli chodzi o wygodę. Faktem jest że bez problemu wygrałem z kolegą z forum i jego mustangiem gt z 2005:) Nie wiem więc o jaką ligę Ci chodzi ale chyba coś tu trąci dresami:) Warto wspomnieć też o tym, że mercedes ostatnio coraz częściej zapomina ocynkować swoje auta:D i 2 latki są przeżarte jak polonez caro po długiej zimie:) Mercedesy i bmw były w pierwszej lidze gdy na rynku były w124 w126 w140 Potem mercedes się skończył. BMW po 2002 roku to też już porażka. Jakie auta nie są dopuszczone do ruchu w Europie?
Hummer? Ford Expedition? Auta z silnikami hemi? Ciągnik siodłowy z USA nawet zarejestrujesz ale nikt ich nie używa do pracy bo przekraczają dopuszczalną długość jaka jest określona w Polsce dla TIR'a z naczepą .
Ford przyznał się do tego ,że nie sprzedaje fordów USA w EU bo padnie wtedy sprzedaż modeli z Europy. Focus się obroni ale mondeo już nie.... Gdyby składać fusiona sedan i taurusa w EU to mondeo nikt by nie kupił. Jak chcesz hemi to sobie możesz chyba we fiacie i lancia zamówić:D No i kto by kupił focusa ze wzmocnionym silnikiem gdyby jego cena była taka jak mustanga:)
Żaden mercedes ani bmw seryjnie nie będzie mieć takiego dźwięku jak silnik 5.0 HO a jak coś ma żreć strasznie dużo paliwa być wygodne jak astra a części mają kosztować 4-6 razy drożej niż do mustanga GT to zostawiam Ci tę Twoją pierwszą ligę i baw się dobrze:)

302 HOooooo

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2013-02-06, 21:11

Piotrek86skc pisze:Ale nie masz 5.0 w bicepsie:P

może ma w karku:D

302 HOooooo

lookass
Młodszy Forumowicz
Model: GT 1968
Silnik: inny V8
Kolor: candyapple red
Stajnia: Stajnia Pomorze

Post autor: lookass » 2013-02-08, 13:21

Znacie ten samochod?

jest sens go ogladac?

http://otomoto.pl/ford-mustang-ford-mus ... 81102.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Macc
Forumowicz
Model: Były V6 i GT S 197
Kolor: Namiętny

Post autor: Macc » 2013-02-08, 14:42

Coś już chyba o nim było na forum

Alexander25
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2013-02-08, 18:36

Było żeby nie brać:)

302 HOooooo

wodzu
Młodszy Forumowicz
Model: 07' Shelby
Silnik: V8 5.4
Kolor: bialo-czarny

Post autor: wodzu » 2013-02-08, 21:27

Z AA uwazalbym na wszystko co kryje sie pod haslem "bezwypadkowy", bo wg. mnie maja jego dziwna definicje.

jak zwykle - oni nam po prostu zazdroszczO...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”