Mustang V6 3.7 - opinie i pomoc dla osoby początkującej ;)
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Radziu
- Forumowicz
- Model: 2012 Premium Pony
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Re: Mustang V6 3.7 - opinie i pomoc dla osoby początkującej
Do listy dorzucam jeszcze zmianę przełożenia na 3.55 

Chce kupić Mustanga 3.7 V6 rok 2013. Zastanawiam się jak jest z awaryjnością tego auta i potencjalnymi kosztami serwisów i napraw.
Widzę, że są opinie, ale dosyć stare. Zakładam, że po wielu tyś.km użytkowania opinie będą bardziej wiarygodne. Prośba o informacje na temat tej jednostki napędowej.
Widzę, że są opinie, ale dosyć stare. Zakładam, że po wielu tyś.km użytkowania opinie będą bardziej wiarygodne. Prośba o informacje na temat tej jednostki napędowej.
- Detson
- Stowarzyszenie MKP
- Model: MY 2014
- Kolor: Szary (Sterling Grey)
Posiadam V6 BASE 2014, po pierwszym roku użytkowania, od maja nie wymieniłem nic co nie było związane z kolizją w USA. Nie liczę oczywiście zwykłej ekspolatacji.
Jeżdżę nim codziennie, od tego czasu zrobiłem około 15 tyś. km. Po przeglądzie przy wymianie kółek na letnie mechanicy zasugerowali wymianę drążków tylnego stabilizatora (polskie drogi), gumy nie trzymają już tak jak trzeba.
Jeżdżę nim codziennie, od tego czasu zrobiłem około 15 tyś. km. Po przeglądzie przy wymianie kółek na letnie mechanicy zasugerowali wymianę drążków tylnego stabilizatora (polskie drogi), gumy nie trzymają już tak jak trzeba.
- Got Blunt?
- Got Weed?
- Got Weed?
Jakie srednie spalanie po 15k km? Sa jakies charakterysteczne bolączki tego silnika?
- Detson
- Stowarzyszenie MKP
11-13l/100km Zero uwag co do silnika, gra pięknie.
- Got Blunt?
- Got Weed?
- Got Weed?
-
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: wiśniowy
U mnie po 2 latach średnie spalanie 9,5l/100km, ale większość jazdy na trasie. Do wymiany łączniki stabilizatora - koszt kilkadziesiąt PLN/szt. Poza tym bez uwag.
Piotrek
xarzag pomysl o lpg jak cie nurtuje spalanie bedzie jeszcze taniej 

Zastanawiam się jeszcze nad silnikiem 5.0 Coyote co myślicie o nim? Słyszałem ze spalanie nie jest jakieś duże 12-13l (mieszana jazda). Pytanie czy jest równie udana jednostka tak jak 3.7V6
jak kazdy silnik tylko ceny od 90 tys w gore
Jeszcze zastanawiam się jak w zimie radzą sobie mustangi. Szczególnie ten 5.0
Osobiście nie jezdze mustangiem zima bo mi szkoda ale jak założysz dobre opony nauczysz sie kontrować i bedziesz delikatnie wciskał gaz to dasz rade.
- Detson
- Stowarzyszenie MKP
Jeździłem całą zimę i było OK, tylko z gazem trzeba uważać.
- Got Blunt?
- Got Weed?
- Got Weed?
-
- Model: Brak
Odkopując temat, pytanie jak z częściami do 3.7 od 2015 roku ? ponieważ został wycofany ezemplarz na europe?
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Nigdy w EU go nie było, więc nie ma co wycofywać...
-
- Model: Boss
- Stajnia: Stajnia Małopolska
Re: Mustang V6 3.7 - opinie i pomoc dla osoby początkującej ;)
Cześć Panowie , mam kilka pytań odnośnie Mustanga 3.7 V6 otóż rozglądam się powoli za tym pięknym samochodem. Obecnie jeżdżę Alfa 159 Ti 1.9 jtdm. Chciałbym się od was dowiedzieć jaki jest koszt utrzymania tego samochodu .
1. Zawieszenie , amory , wahacze , lozyska , przykładowe koszty , często siada ? (Jak dostępność czesci)? Koszt np wahacza dolnego w 159 to Ok 550 zł górny 250 .
2. Jak silnik się spisuje , sprzęgło skrzynia dużo wytrzyma ?
W swojej alfie mam ja 1.5 roku zrobiłem 25 k w tym turbo 1000 , dwumas 2000 , skrzynia m32 często padają moja powoli zaczyna wyć wiec koszt 1500 jak nic . Średni koszt filtrów olei 500 zł , świece żarowe 250z
Jak to się ma do eksploatacji mustanga nie będzie problemu z kupnem czesci i ich wymiana ?
Patrząc na to co piszecie to spalanie tez nie jest wysokie jak na 19 kołach w obecnym aucie w Warszawie liczę 12 l a w trasie 7.5 .
1. Zawieszenie , amory , wahacze , lozyska , przykładowe koszty , często siada ? (Jak dostępność czesci)? Koszt np wahacza dolnego w 159 to Ok 550 zł górny 250 .
2. Jak silnik się spisuje , sprzęgło skrzynia dużo wytrzyma ?
W swojej alfie mam ja 1.5 roku zrobiłem 25 k w tym turbo 1000 , dwumas 2000 , skrzynia m32 często padają moja powoli zaczyna wyć wiec koszt 1500 jak nic . Średni koszt filtrów olei 500 zł , świece żarowe 250z
Jak to się ma do eksploatacji mustanga nie będzie problemu z kupnem czesci i ich wymiana ?
Patrząc na to co piszecie to spalanie tez nie jest wysokie jak na 19 kołach w obecnym aucie w Warszawie liczę 12 l a w trasie 7.5 .