Stajnia dla naszego rumaka
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Ford Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
Stajnia dla naszego rumaka
Witam kolegów, a w szczególności tych, którym na punkcie ich samochodu totalnie odwaliło. W Większości garażów panuje, delikatnie mówiąc nieład i brak porządku. U mnie oczywiście zgodnie ze statystyką, również tak było. Ale ! Gdy i ja stałem się szczęśliwym posiadaczem mustanga, nie mogłem dopuścić do tego, aby mój samochód stał wśród tysiąca niepotrzebnych rupieci leżących od wielu lat i nie wiadomo po co i do czego. Zweryfikowałem co jest potrzebne, a co nie i 80% badziewia wyrzuciłem do śmieci. Natomiast resztę potrzebnych narzędzi itd. postanowiłem posortować i schować do porządnych szafek garażowych. Szukając na allegro i innych stronach znalazłem w Olsztynie firmę "Gwarancja" , która produkuje moim zdaniem nie drogo, porządne szafki metalowe, malowane proszkowo. Garaż mam niestety mały, ale udało mi się zrobić porządną stajenkę dla mojego rumaka. Koszt całkowity szafek i tablic to nie całe 2,5 tyś., ale blat wstawiłem kuchenny za dodatkowe 250 zł. Można oczywiście pokombinować i zrobić meble z płyty - taniej, ale mimo wszystko polecam metal, ponieważ taki sprzęt posłuży nam wiele lat. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2021-09-21, 22:55 przez Rekin, łącznie zmieniany 1 raz.
"W życiu trzeba być rekinem, jeśli nie chcesz by dopadły Cię inne rekiny."
Jarosław Psikuta ( bez "s" )
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ford Mustang GT 2017
- Kolor: Lightning Blue
Re: Stajnia dla naszego rumaka
Super garaż, żałuję że sam nie mam garażu w domku tylko kilka set metrów dalej w ciągu garaży od swojego mieszkania bo bym pewnie też o czymś takim pomyślał ;/
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Dzięki, ale wszystko jeszcze przed Tobą. Natomiast jest jeden plus u Ciebie i doceń to. Otóż możesz z kumplami normalnie spotkać się w garażu i przy piwku pogadać o o tym i tamtym bez stresu że małżonka w każdej chwili zajrzy i spier..li imprezę.Horse Whip pisze:Super garaż, żałuję że sam nie mam garażu w domku tylko kilka set metrów dalej w ciągu garaży od swojego mieszkania bo bym pewnie też o czymś takim pomyślał ;/

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ford Mustang GT 2017
- Kolor: Lightning Blue
Moja to akurat jak wpada to podkręca tempo imprezy więc o to bym się nie martwił.Rekin pisze:Dzięki, ale wszystko jeszcze przed Tobą. Natomiast jest jeden plus u Ciebie i doceń to. Otóż możesz z kumplami normalnie spotkać się w garażu i przy piwku pogadać o o tym i tamtym bez stresu że małżonka w każdej chwili zajrzy i spier..li imprezę.Horse Whip pisze:Super garaż, żałuję że sam nie mam garażu w domku tylko kilka set metrów dalej w ciągu garaży od swojego mieszkania bo bym pewnie też o czymś takim pomyślał ;/
- Glyde
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2017 GT M/T
- Kolor: Triple Yellow
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Super stajenka RekinRekin pisze:Witam kolegów, a w szczególności tych, którym na punkcie ich samochodu totalnie porąbało. W Większości garażów panuje mówiąc delikatnie nieład i brak porządku. U mnie oczywiście zgodnie z ta statystyką również tak było. Ale ! Gdy i ja stałem się szczęśliwym posiadaczem mustanga nie mogłem dopuścić do tego aby mój samochód stał wśród tysiąca niepotrzebnych rzeczy leżących od wielu lat i nie wiadomo po co i do czego. Zweryfikowałem co jest potrzebne, a co nie i 80% badziewia wyrzuciłem do śmieci. Natomiast resztę potrzebnych narzędzi itd. postanowiłem schować do porządnych szafek garażowych. Szukając na allegro i innych stronach znalazłem w Olsztynie firmę "Gwarancja" , która produkuje moim zdaniem nie drogo, porządne szafki metalowe, malowane proszkowo. Garaż mam niestety mały, ale udało mi się zrobić porządną stajenkę dla mojego rumaka. Koszt całkowity szafek i tablic wyszedł mi nie całe 2,5 tyś ale blat wstawiłem kuchenny za dodatkowe 250 zł. Można oczywiście pokombinować i zrobić meble z płyty taniej, ale mimo wszystko polecam metal, ponieważ taki sprzęt posłuży nam wiele lat. Pozdrawiam.

U niejednego w domu większy bajzel panuje...
Jak Ci się parkuje Stanga w tak wąskim garażu?
Pytam, bo sam mam po ok. 30cm z każdego boku, więc każdy wjazd to trochę stres by niezarysować, pomimo kamer, czujników etc.

- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Na szczęście mam wyczucie bo garaż jest mały, ale wcześniej miałem Miśka L200 i też było na styk, zatem już rutyna. Fakt, że mustang jest trochę szerszy, ale lusterek nie muszę składać. Przed garażem na bokach wjazdu mam dodatkowe lampki, które jak jest ciemno oświetlają mi futryny bramy garażowej. Dodatkowo zainstalowałem czujnik parkowania z przodu. Tak na wszelki wypadek.
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
I tak poszedłem za ciosem. Garaż został powiększony o kolejne 49m2. Obecnie mogę parkować 3 auta. Zainstalowałem nagrzewnicę, którą podłączyłem do ogrzewania miejskiego. Można nawet organizować imprezy, którym towarzyszy oświetlenie dyskotekowe. Teraz garaż spełnia więcej funkcji. Jest stanowisko warsztatowe, jest gdzie posiedzieć i wypić z kolegą Jacka Danielsa i jest się czym pochwalić. Zatem czynię to z ogromną dumą i satysfakcją. 

- Załączniki
Ostatnio zmieniony 2020-10-12, 20:05 przez Rekin, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT MY2017
- Kolor: Magnetic Grey
Byłem, widziałem i jak to Jacek napisał degustowaliśmy Jacka też.
Super!!!
Gratulacje!!!
Super!!!
Gratulacje!!!
- Janosik
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang V manual
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: czarny diament
- Stajnia: Stajnia Świętokrzyska
Super garaż ... coś pięknego ...teraz to faktycznie można robić imprezy made in USA
Gratulacje!!!

Czarny Diament V6 2012 manual http://forum.mustangklub.pl/forum/viewt ... 85&t=13404" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Dokładnie !!! miałem taki zamiar, ale niestety fotka mało ważyła i nienadawała się do druku. Chciałem okleić drzwi.
nooooo i już wiadomo, że to jest właśnie to... Cóż więcej... MISTRZU !! może będę mieć kiedyś możliwość odwiedzić i podziwiać to cudo
znaczy się garaż oczywiście 

- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Dziękuję wszystkim za miłe słowa uznania i oczywiście jak będziecie w okolicach to zapraszam.
Pierwotny garaż również został odświeżony. Zostało mi troche kafelek czarnych i czerwonych, więc zmobilizowało mnie to do przyspieszonego remontu. Wypieprzyłem siding i położyłem kafelki w kontynuacji do nowego. Pojawiło się również trochę nowych narzędzi.
Pierwotny garaż również został odświeżony. Zostało mi troche kafelek czarnych i czerwonych, więc zmobilizowało mnie to do przyspieszonego remontu. Wypieprzyłem siding i położyłem kafelki w kontynuacji do nowego. Pojawiło się również trochę nowych narzędzi.
- Załączniki
Ostatnio zmieniony 2020-03-02, 19:21 przez Rekin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forumowicz
- Model: Mustang
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Kona Blue
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Garaz piekny no i oczywiscie konik tez ... gratulacje ... i na zdrowie ...