2016 GT black package
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2016 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Ruby red
2016 GT black package
Cześć Koledzy.
Coprawda mojego mustanga jeśli wszystko pójdzie dobrze odbieram dopiero w sierpniu-wrześniu, ale już powoli kupuje sobie do niego pewne gadżety. Chce zacząć od wymiany wszystkich emblematów na czarne. Stad moje pytanie. O ile przód i boki bedą pasować, o tyle zastanawiam sie jak jest z tyłem, bo emblemat GT w wersji black można kupić tylko taki amerykański, a jak wiemy różni sie on trochę od wersji europejskiej. Zastanawiam sie czy mocowanie będzie takie samo czy tez sie różni? Czy ktoś już sie z tym zadaniem spotkal?
Pozdr.
Coprawda mojego mustanga jeśli wszystko pójdzie dobrze odbieram dopiero w sierpniu-wrześniu, ale już powoli kupuje sobie do niego pewne gadżety. Chce zacząć od wymiany wszystkich emblematów na czarne. Stad moje pytanie. O ile przód i boki bedą pasować, o tyle zastanawiam sie jak jest z tyłem, bo emblemat GT w wersji black można kupić tylko taki amerykański, a jak wiemy różni sie on trochę od wersji europejskiej. Zastanawiam sie czy mocowanie będzie takie samo czy tez sie różni? Czy ktoś już sie z tym zadaniem spotkal?
Pozdr.
- jager
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 5.0 conv.
- Kolor: 1.czarny i 2. biały
- Kontakt:
Re: 2016 GT black package
Mam białego GT.
Pozdejmowałem wszystkie matowe plastyki -progi, lusterka boczne, spojlery, halogeny, grille, itd, nawet te srebrne listwy z kokpitu,... dałem to do lakierni na czarny połysk "fortepianowy".
To samo zrobiłem z felgami gloster nickiel 19", .. dzisiaj je odebrałem i są już gloster black ;o)
Felgi na czarny połysk wyglądają super, pozostałe części będę miał gotowe do końca tyg.
Tunel pomiędzy fotelami też zdemontowałem, będzie obszyty taka samą skórą co fotele.
Jak poskładam wrzucę jakieś foty.
Jager.
Pozdejmowałem wszystkie matowe plastyki -progi, lusterka boczne, spojlery, halogeny, grille, itd, nawet te srebrne listwy z kokpitu,... dałem to do lakierni na czarny połysk "fortepianowy".
To samo zrobiłem z felgami gloster nickiel 19", .. dzisiaj je odebrałem i są już gloster black ;o)
Felgi na czarny połysk wyglądają super, pozostałe części będę miał gotowe do końca tyg.
Tunel pomiędzy fotelami też zdemontowałem, będzie obszyty taka samą skórą co fotele.
Jager.
GT 5.0 Cabrio zamówiony w kwietniu 2015.
Odebrany w Łodzi u najlepszego dealera Forda 18 września 2015, ... a następny GT odebrany 5 m-cy później.
--
Obecnie w stajni 911 S Coupe, Boxster S, Mustang GT,
Jednak musclecar-y to moja miłość od dzieciaka ;o)
Odebrany w Łodzi u najlepszego dealera Forda 18 września 2015, ... a następny GT odebrany 5 m-cy później.
--
-
- Młodszy Forumowicz
O tunelu tez myslalem zeby go obszyc bo w dotyku jest okropny. A masz jakas firme ktora sie tym zajmuje godna polecenia? Najlepiej jeszcze zeby byla w mojej czesci Polski bo wysylek nie lubie. A emblematy demontowales? Jakie jest mocowanie z tylu?
Ostatnio zmieniony 2016-03-07, 19:34 przez Kaspergillus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
Powiedz mi, czy demontaż tych wszystkich zewnętrznych elementów z matowego plastiku jest bardzo inwazyjny ??jager pisze:Mam białego GT.
Jager.
Odkręca się śruby, czy trzeba coś zrywać albo ciąć ??
Ciekaw jestem efektu końcowego, koniecznie wrzuć zdjęcia jak już będzie wszystko gotowe

Ja chciał oklejać folią ale kolega na forum dopytał u specjalistów i nie jest to dobre rozwiązanie

Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.
- jager
- Forumowicz
- Kontakt:
Otóż okazuje się że Mustang jest zrobiony metodą "zrób to sam".
Wszystko można łatwo odkręcić lub odpiać, ... w zasadzie jeśli masz podnośnik, niezbędne narzędzia i sprytne dłonie, to demontaż części zew. zajmuje 5-6 godzin, demontaż tunelu i tych srebrnych listew konsoli można zrobić w 2 godz.
Mi udało się bezinwazyjnie, tj żadna spinka nie pękła, plastyki też całe, ... choć samochód po demontażu wygląda tragicznie ;o)
Jeśli chodzi o zrobienie tunelu w skórze, to nie jest to jakaś mocno nietypowa robota.
U mnie w Szczecinie np u "Olczaka" tunel w skórze kosztuje 500 pln, plastyki obok tunelu około 200 pln/szt.. ... da się żyć. Jak dobrze wyjdzie to zrobię jeszcze w skórze tylne boczki przy kanapie, kolumnę kierownicy i resztę tego co się da zrobić.
Na tą chwilę mam jz zrobione felgi, ... robiłem w Szczecinie u Stępowskiego na Husarów1.
Za piaskowanie i malowanie proszkowe 4 szt felg 19" zapłaciłem tylko 600 pln ;o).
Robota pierwsza klasa, zdecydowanie polecam, tym bardziej że u innych wykonawców wyceniali to (z piaskowaniem) na 1200 pln.
Emblematów nie demontowałem, te które są mi się podobają.
Jager.
Wszystko można łatwo odkręcić lub odpiać, ... w zasadzie jeśli masz podnośnik, niezbędne narzędzia i sprytne dłonie, to demontaż części zew. zajmuje 5-6 godzin, demontaż tunelu i tych srebrnych listew konsoli można zrobić w 2 godz.
Mi udało się bezinwazyjnie, tj żadna spinka nie pękła, plastyki też całe, ... choć samochód po demontażu wygląda tragicznie ;o)
Jeśli chodzi o zrobienie tunelu w skórze, to nie jest to jakaś mocno nietypowa robota.
U mnie w Szczecinie np u "Olczaka" tunel w skórze kosztuje 500 pln, plastyki obok tunelu około 200 pln/szt.. ... da się żyć. Jak dobrze wyjdzie to zrobię jeszcze w skórze tylne boczki przy kanapie, kolumnę kierownicy i resztę tego co się da zrobić.
Na tą chwilę mam jz zrobione felgi, ... robiłem w Szczecinie u Stępowskiego na Husarów1.
Za piaskowanie i malowanie proszkowe 4 szt felg 19" zapłaciłem tylko 600 pln ;o).
Robota pierwsza klasa, zdecydowanie polecam, tym bardziej że u innych wykonawców wyceniali to (z piaskowaniem) na 1200 pln.
Emblematów nie demontowałem, te które są mi się podobają.
Jager.
Ostatnio zmieniony 2016-03-08, 16:31 przez jager, łącznie zmieniany 3 razy.
--
--
- jager
- Forumowicz
- Kontakt:
A to są części po zdemontowaniu ;o)
Do lakierowania poszło 21 szt, 4 szt do obszycia do tapicera.
Jager.
Do lakierowania poszło 21 szt, 4 szt do obszycia do tapicera.
Jager.
--
--
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
Czekam na efekt końcowy, po montażu na aucie. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać
chyba od ciebie odgapię tą operację, tylko że w moim przypadku ktoś będzie musiał to wszystko zrobić za mnie
bo nie mam talentu do takich rzeczy
chyba od ciebie odgapię tą operację, tylko że w moim przypadku ktoś będzie musiał to wszystko zrobić za mnie
bo nie mam talentu do takich rzeczy

- jager
- Forumowicz
- Kontakt:
Xwili pisze:Czekam na efekt końcowy, po montażu na aucie. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać
chyba od ciebie odgapię tą operację, tylko że w moim przypadku ktoś będzie musiał to wszystko zrobić za mnie bo nie mam talentu do takich rzeczy
Nie ma co odgapiać, tylko trzeba brać się do roboty

Jeśli się nie znasz, to faktycznie lepiej rozbiórkę zlecić bezpośrednio u lakiernika, lub tapicera samochodowego. Połamane lub pogubione plastyki, spinki, niestety sporo kosztują.
Wczoraj z tapicerem dobraliśmy skórę. Wychodzi że strukturą i kolorem to Nappa jest najbliższa oryginałowi Forda.
Jedyny minus tej całej operacji to czas - około 2 tyg.
U mnie od kilku dni słońce, aż chce się jeździć

Jager.
--
--
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
Chętnie pojechałbym do tych samych speców u których ty robisz, przynajmniej są już ścieżki przetarte
ale dla mnie to dosłownie drugi koniec polski - prawie 800 km, więc trzeba będzie poszukać coś bliżej
ale dla mnie to dosłownie drugi koniec polski - prawie 800 km, więc trzeba będzie poszukać coś bliżej
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Młodszy Forumowicz
To wszystko mam już obczajone. Znaczki na boki i przód już mam w szufladzie. Problem jest z emblematem GT na tył ponieważ nie wiem czy w wersji europejskiej jest takie samo mocowanie( w sensie rozkład bolców). Domyślam sie ze tak ale chciałbym mieć pewność zanim zamówię. Niestety nie mam jeszcze auta żeby rozebrać i sprawdzić samemu.
Myślałem żeby ewentualnie jak będę w salonie poprosić żeby sprawdzili w programie serwisowym. Tam powinna być animacja 3d samego emblematu.
Myślałem żeby ewentualnie jak będę w salonie poprosić żeby sprawdzili w programie serwisowym. Tam powinna być animacja 3d samego emblematu.
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Plastik ten duzy czarny na klape jest taki sam wiec i mocowanie sie roznic nie powinno.Kaspergillus pisze:To wszystko mam już obczajone. Znaczki na boki i przód już mam w szufladzie. Problem jest z emblematem GT na tył ponieważ nie wiem czy w wersji europejskiej jest takie samo mocowanie( w sensie rozkład bolców). Domyślam sie ze tak ale chciałbym mieć pewność zanim zamówię. Niestety nie mam jeszcze auta żeby rozebrać i sprawdzić samemu.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: Shadow Black
Kaspergillus pisze:To wszystko mam już obczajone. Znaczki na boki i przód już mam w szufladzie. Problem jest z emblematem GT na tył ponieważ nie wiem czy w wersji europejskiej jest takie samo mocowanie( w sensie rozkład bolców). Domyślam sie ze tak ale chciałbym mieć pewność zanim zamówię. Niestety nie mam jeszcze auta żeby rozebrać i sprawdzić samemu.
Łap
Kod: Zaznacz cały
http://www.mustang6g.com/forums/showthread.php?t=30553&page=6

- jager
- Forumowicz
- Kontakt:
veeefour pisze:
Gdzie i za ile można zamówić kpl emblematów gloss black do GT ?
Jager.
--
--