Mapa Polskich Autostrad

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

egonw3
Forumowicz
Model: Mustang GT Bullitt '08
Silnik: V6 4.0
Kolor: highland green

Mapa Polskich Autostrad

Post autor: egonw3 » 2009-06-14, 10:36

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2009-06-14, 10:45

polak potrafi :D nie ma to jak znaleźć niszę na rynku :rotfl:

Awatar użytkownika
pluzz
Forumowicz
Model: Coupe 289 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: bialy
Kontakt:

Post autor: pluzz » 2009-06-14, 14:22

Wyglada na to, ze zjezdzilem 50% polskich autostrad a bylem w Polsce tylko na kilka dni :zdziwko:

Tomasz
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Post autor: RedHornet » 2009-06-15, 08:27

To jest kur...a katastrofa i lepiej nie będzie :kwasny: bo w tym debilnym kraju nikomu oprócz kierowcom na autostradach nie zależy a zwłaszcza politykom - szacuje się że wybudowanie autostrad spowodowałoby spadek wpływów akcyzowych z paliwa o 30% i tutaj macie odpowiedź.

I z zycia - zawoziłem ostatnio rodzinkę ze śląska nad morze - ze względu na to ze mam dziecko półroczne które nie jest w stanie wytrzymać w aucie więcej niż 5-6 godzin rozłożyłem sobie podróż na 2 kawałki z noclegiem w środku polski - jechałem spokojnie no nie zawsze przepisowo bo nie które ograniczenia są po prostu absurdalne. no i co w białym borze w krzakach za lasem na prostej drodze - obszar zabudowany trzy domy na krzyż stał śmietnik straży miejskiej i pstryk 80 na 50. dalej kilka kilometrów kościół, przejście ruchliwe skrzyżowanie i ptaszek ...a tam nic nie stoi.
Dlaczego? Bo tam większość zwalnia i nie ma kasy za mandaty. Kur..wa jakie to Polskie w tym Debilnym Kraju!!!.
Jakbym miał się stosować do wszystkich ograniczeń prędkości na naszych drogach, drogę Śląsk morze (700km) musiałbym pokonać nie w 11 a w około 18 godzin - czyli dla mnie to 3 może 4 dni podróży z dzieckiem - czy ten kraj nie jest głupi????

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2009-06-15, 12:14

RedHornet - ten kraj nie jest "debilny" ani "głupi". Jakby tak było, to jego mieszkańcy musieliby też być (wszyscy bez wyjątku) debilni i głupi...
Ja przynajmniej się za takiego nie uważam. Nasz kraj nie jest wcale gorszy od wielu innych, a paradoksy i ułomności zdarzają się wszędzie. Wiem, bo byłem tu i tam, i w związku z tym nawet bardziej doceniam naszą kochaną Polskę :D . Bo nasza jest i własna, choć sponiewierana przez stulecia!
Plucie we własne gniazdo, to niemiły zwyczaj RedHornet... A przecież zawsze można się wyprowadzić tam gdzie podobno jest lepiej. Tylko pamiętaj, że zgodnie ze starym powiedzeniem - wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ;) . A, jak mawiają Amerykanie:"u sąsiada za płotem trawa zawsze wydaje się bardziej zielona..."
Z patriotycznym pozdrowieniem

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2009-06-15, 12:52

Oj Dezo, RedHornet już pisał, że to skrót myślowy i że chodzi o naszych wszechwładnych złodziei z Wiejskiej oraz ich kolesi rozsianych po urzędach, a nie o sam kraj, który kochamy.
Swoją droga jednak RedHornet mógłbyś zmienić "Skąd" na "z kraju rządzonego przez debili, czyli z Polski", co by nie było wątpliwości co do Twojego stosunku do tej ziemi.

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2009-06-15, 15:08

Dezo, Hans właśnie, właśnie, popieram gorąco apel do RedHornet'a o dokonanie zmiany w podpisie pod avatarem. Zastosowany skrót myślowy wali po oczach i jest, delikatnie pisząc, mało precyzyjny :zly:

RedHornet doskonale rozumiemy Twoje "rozterki", przecież też mamy do czynienia codziennie z szeroko rozumianą patologią serwowaną przez, że ogólnej nazwy użyję, decydentów :kwasny:

Niemniej, uważam, iż określanie mianem "debilnego" naszego kraju, a zwłaszcza w stałym, póki co, podpisie jest co najmniej niestosowne. W związku z tym uprzejmie proszę Ciebie RedHornet o dokonanie drobnej korekty i usunięcie tego przymiotnika w połączeniu z "kraju"spod avataru :D

Pozdro :papa:

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2009-06-16, 08:11

RedHornet, dzięki. Od razu mi ulżyło... :)

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: królewski błękit : )

Post autor: Olaf » 2009-07-07, 15:51

autostradami nikt się nie zajmuje bo .... politykom sie NIE OPŁACA zajmować czas na coś co (po wykupie ziemi i budowie) zostanie oddane już po ich rządach czyli na korzyść zazwyczaj opozycyjnej partii ! : ((

No dramat, nikt nie pomyśli żeby zrobić coś "pro publico bono"... Szczególnie przykre , ze z UE możemy wziać bezzwrotne dopłaty nawet do 90% (drogi zwykle chyba 60%) na budowe dróg w wysokości chyba 19 miliardów Euro (lata 2008-2012) i tylko dlatego ''coś się ruszyło" zamiast w recesji ciagnąć te środki unijne na maxa i ratować tymi 'robotami publicznymi' firmy !!!

Ja w Kanadzie widziałem jak o 1 w nocy normalnie budowali autostradę (halogeny na masztach zapalone i ... budujemy! - byłem w takim szoku, że hej). W Polsce - dramat, i najdroższe drogi na świecie (co ciekawe na terenach nizinnych ; ))) - cholerne łapówkarstwo etc...

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2009-07-08, 07:26

Dezo faktycznie masz racje ja mimo mlodego wieku tez juz bylem w wielu miejscach i wiele widzialem i w tym naszym "ZŁYM i ........" kraju wcale nie jest tak zle i za to kocham ten kraj. W niemczech czy w UK o wloszech szwecji francji itp nie wspominajac biurokracja i przepisy sa takie same jak u nas o ile nie gorsze.

Olaf w pelni sie z Toba zgadzam ale wg mnie zamiast autostrad ktorychi tak pewnie jeszcze ldugo sie nie doczekamy to nie lepiej budowac drogi ekspresowe dwujezdniowe jak np nowa trasa S-7 bialobrzegi- Radom a niedlugo juz Grójec- Radom jest tak samo równa wygodna i jakosciowo niewiele gorsza od naszej autobahn'y na ktorej bez przerwy sa remonty jak na niedawno oddanej A-2 a przede wszystki "ESKI" sa bezplatne.

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Kolor: królewski błękit : )

Post autor: Olaf » 2009-07-08, 11:29

Horse,

no tak, jest to jakieś "zastepstwo" ale ja zdecydowanie wolę autostrady bo jak wybudują w PL dwupasmówkę np. W-wa- Katowice to już nikt nigdy "nie wpadnie na pomysł" żeby zrobić tam autostradę... ; ((

Autostrady są jednak dużo szybsze (jednostajnie można jechać 200km, a na dwupasmówce to zawsze jakas p... wyjedzie na skrzyżowaniu Żukiem ; ( i jest dużo bardziej bezpieczna !

Normalnie ja sobie nie mogę wyobrazić że nie ma autostrady Gdańsk-W-wa-Kraków, Wrocław - Szczecin to jest dramat w normalnym kraju... no ale jesteśmy tak "na skraju Zachodu" i "wschodu" no i takie pomieszanie...

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2009-07-08, 12:41

Planują zrobić ją równie wyboistą co reszta naszych "autostrad"? :zdziwko: Sorki, ale te nasze "autostrady" to pomyłka za co nasz rząd powinien zostać pozwany za sprzeniewierzenie pieniędzy podatników.

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-07-08, 12:45

pomyłka? akurat a4 pomyłką nie jest. pomyłką jest może kawałek kraków - katowice, bo od paru lat remontowany a kase się płaci taką samą, ale reszta jak ktoś chce do granicy z niemcami dojechać z krakowa to nie ma lepszej opcji.

Ja jestem zdania, że nawet autostrada w remoncie jak a4 jest lepsza niż brak autostrady. Chyba nie wiesz jak się kiedys jeździło z krakowa do wrocławia, to była pomyłka :) Po starych niemieckich drogach ekspresowych, zrobionych z płyt - na ich czołgi wystarczyło, a na auta to było gorsze niż jazda po tarce ;)

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz

Post autor: Hans » 2009-07-08, 12:56

Nie wiem, bo nie zapuszczałem się w te rejony jako dziecko możliwe z tej przyczyny, że prawka nie miałem. :P

W pewnym stopniu masz racje, jednak moje wrażenia z ostatniej jazdy były takie, że czułem nierówności asfaltu, coś, czego nie czuję jadąc przez np. Austrię lub III Rzeszę. Niby nie przeszkadza, jednak po nazwie "autostrada" spodziewałem się lepszego wykonania.

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-07-08, 13:01

jasne, ja nie przecze, że wykonanie pozostawia sporo do zyczenia. ale szczerze mowiac jakbym mial do wyboru czekac 10 lat na "idealną", albo 3 lata na trochę gorszą, wybrałbym to drugie ;)

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”