Ja chce Mustanga!

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
dawinho12
Silnik: inny V8

Ja chce Mustanga!

Post autor: dawinho12 » 2009-05-21, 22:43

Witam wszystkich posiadaczy tych zajefajnych rumakow!!!Przymiezam sie do zakupu nowej furki i oczywiscie musi to byc Mustang bo mi sie podoba i tyle!I na tym konczy sie moja wiedza o tych kultowych autach!Gdzies slyszalem o Mustangu z 2001r z 2l silnikiem o mocy 196 koni czy cos takiego!Czy jest w tym odrobina prawdy?Czy moglibyscie cos napisac w tym temacie i doradzic!?Pozdrawiam!!!!!!! :D

Mario78
Młodszy Forumowicz
Model: Cougar 99
Silnik: V8 5.4
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Mario78 » 2009-05-21, 23:44

dawinho12, Mustang to samochód ,który wymaga od właściciela chociaż minimalnej wiedzy.
dawinho12 pisze:Gdzies slyszalem o Mustangu z 2001r z 2l silnikiem o mocy 196 koni czy cos takiego!Czy jest w tym odrobina prawdy?
Tak,ta moc to połowa prawdy,a druga to taka ,ze był to silnik Diesla-niestety ;) . W tym czasie dużo fanów stanga odwróciło sie od marki. Zarząd Ford American Corporate ,na szczęście szybko zorientował sie jakie popełnił fopa,i suma sumarum na rynek wyszło dokładnie 1631 egzemplarzy Mustanga z silnikiem Diesla. Paradoksalnie te modele sa teraz białymi krukami i osiągają dość wysokie sumy odsprzedaży,tym bardziej teraz gdzie paliwo jest bardzo drogie . Czasami pojawiają sie na ebay,rzadziej na Allegro-ale sa osiągalne. Więc realizuj swoje marzenia i szukaj.

[size=192][color=red][b]Zawsze ustawiaj czas wygaśnięcia postów nie wnoszących nic do tematu!!![/b][/color][/size]

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2009-05-22, 00:14

Co do zakupów, to określ jakiś przedział gotówkowy albo preferencje (stary do restauracji, czy współczesny do jazdy i zabawy). Raczej się nie nastawiaj na oszczędność paliwa - silnik 2l to ewenement, a reszta raczej do oszczędnych nie należy. Różnice w spalaniu silników 3.8, 4.0, 4.6, czy 5.0 są, ale nie jakieś drastyczne, więc późniejszy wybór raczej zależy od kwoty na zakup auta i jego dostępności w ofertach.

Poczytaj trochę w różnych wątkach - było tu już wiele razy pisane jak sprawdzać historię i czego się bać.

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2009-05-25, 01:24

mustang 2.3l cena ok 5tys. fajny do miasta dobrze sie prowadzi. Bardzo tanio wychodzi przerzucenie do niego silnika V8 Byla wersja z turbo nawet. Ja polecam silnik 2.3 do jazdy normalnej albo v8 . Sam mam teraz do sprzedania 2 mustangi w stanie bardzo dobrym nie fabrycznym bo zawsze mozna sie przyczepic ze rysa na feldze czy na lakierze gdzies jakas...:) wiec jakby co to zapraszam. Sprawdzony carfax i plyta podlogowa oba wersja kanadyjska z zabezpieczeniem antykorozyjnym spodu i rantow:)
Mam do sprzedania jeszcze jednego mustanga 3.8 V6 ale ma uszkodzony silnik wiec go nie dalem do ogloszenia bbo pewnie bedzie dawca czesci:)
Zycze powodzenia w szukaniu mustanga

[ Dodano: 2009-05-25, 01:27 ]
Mario78 pisze:dawinho12, Mustang to samochód ,który wymaga od właściciela chociaż minimalnej wiedzy.
dawinho12 pisze:Gdzies slyszalem o Mustangu z 2001r z 2l silnikiem o mocy 196 koni czy cos takiego!Czy jest w tym odrobina prawdy?
Tak,ta moc to połowa prawdy,a druga to taka ,ze był to silnik Diesla-niestety ;) . W tym czasie dużo fanów stanga odwróciło sie od marki. Zarząd Ford American Corporate ,na szczęście szybko zorientował sie jakie popełnił fopa,i suma sumarum na rynek wyszło dokładnie 1631 egzemplarzy Mustanga z silnikiem Diesla. Paradoksalnie te modele sa teraz białymi krukami i osiągają dość wysokie sumy odsprzedaży,tym bardziej teraz gdzie paliwo jest bardzo drogie . Czasami pojawiają sie na ebay,rzadziej na Allegro-ale sa osiągalne. Więc realizuj swoje marzenia i szukaj.
KUrde widzialem na handel bialego stanga cabrio z silnikiem 2.0 ale to byla benzyna 2.0 turbo chyba jeszcze jest na sprzedaz buda produkowana od 1999:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”