Cześci do skrzyń jak i silnika 4.6 SOHC za grosze w ANGLI!!!

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Forumowicz
Model: Brutal
Silnik: inny V8
Kolor: Orange
Kontakt:

Cześci do skrzyń jak i silnika 4.6 SOHC za grosze w ANGLI!!!

Post autor: Adrian » 2012-06-21, 22:16

W związku z moimi świeżymi doświadczeniami pragnę podzielić się z Wami tą wiedzą więc zakładam nowy wątek by łatwo było znaleść info.
Jesli ktos z Was potrzebuje czesci do skrzyn 3650 czy tez cale skrzynie lub silnik lub czesci do silnika 4.6 ale SOHC to spokojnie je moze szukac w Angli za nieduze pieniadze bo sa one tam dostepne tak jak u nas czesci Poloneza czy Malucha! :)
Ford bedac wlascicielem Rovera wrzucal je do Rovera 75 V8, Rover Coupe V8 oraz MG ZT V8 z lat 2003-2005 tak ze na upartego u dealera Rovera w Polsce mozna szukac chociaz nie wiem czy taki istenieje bo Rover padl :) W Anglii jest duzo miejsc gdzie tych czesci jest na peczki wiec nie trzeba sie bawic w USA i clo... Oszczednosc czasu i pieniedzy.
I tu jedno ze źródeł:
Transmission Components Ltd.
Tel # 01462 672222
lub Brian z Dreadnought Garage (http://www.dreadnoughtscotland.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;) w Szkocji.
Przy okazji się dowiedziałem, że silniki Mustangówy były też w starych Jaguarach! Tak, ze koledzy renowatorzy chyba mozna w UK poszukac zródeł :)
Zatem oficjalnie konikow nigdy nie bylo w Europie ale serducho i zoladek :cool: Mustangow juz od lat Europie znalazly swe miejsce :ok: Mało tego, silnik z Mustanga GT dostawał w niektórych modelach Rovera w Anglii kompresor przez co osiągał moc '00 Cobry R 385HP. Myślę, że taki zestaw kompresora Rovera z Anglii nie powinien być bardzo drogi i pewnie by pasował do Mustanga GT 1999-2010 :D
A o to przyklad:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”