Jak co roku us-car-forum.at organizuje zlot maszyn zza wielkiej wody.
Akurat byłem w pobliżu i miałem okazję przyjrzeć się z bliska co oni tu posiadają.
Na spotkanie przyjechało ok. 230 maszyn
Całkiem sporo, kilkanaście w kiepskim stanie technicznym, trochę więcej w lepszym i kilka naprawdę wyjątkowych, dobrze utrzymanych i odrestaurowanych egzemplarzy.
Myślę tu o Chevrolet Corvette C1 z 56 roku.
Dzieło sztuki! Na jej widok aż mi nogi podcięło ( Spontan to coś dla Ciebie zapytać ile go ceni ?!!)
Kolejne to wspaniałe Hot Rod-y a wśród nich ten inny i najładniejszy według mnie w żółtym jaskrawym kolorze zbudowany na bazie Forda B z 1934.
No i oczywiście Mustangi, tu przeważały modele z 66, 67 Convertible wszystkie w kiepskim stanie, oj bolało ,chyba mi się poziom oczekiwań co do detali zaostrzył odkąd posiadam Fastbacka ,na koniec pojawił się jeszcze Fastback z 66 r. Gość polakierował filtr na złoty kolor, porażka!
Oczywiście nie zabrakło modeli współczesnych był nawet SS GT 500 w Niebieskim kolorze do złudzenia podobny do maszyny AluStara.
Wspomnę jeszcze o Pontiac-u GTO z 68 a i był nowy GTR. Coś nie bardzo pasował do reszty. No i jeszcze Cobra.
Zapraszam do galerii.
https://picasaweb.google.com/1061418750 ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;