rozmiar nakretki do felg do S197
Moderatorzy: stang232, SECHUBU, stang232, SECHUBU
-
- Forumowicz
- Model: Pony
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Tungsten Gray
rozmiar nakretki do felg do S197
jaki rozmiar nakretek szukac? wiem ze klucz to 21ka, ale jak ktos moglby mi podac dokladniejsze dane.
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Re: rozmiar nakretki do felg do S197
gwint 1/2" żadne 12.5x1,5 ani 14x1,5 tylko 1/2"
dół nakrętki chyba jest stożek 60st ale tego już dokładnie nie pamiętam
Klucz niekoniecznie 21ka może być też chyba 19ka, bo to zależy od kształtu nakrętki. Sprawdź jaki rozmiar ma gniazdo w twoich felgach, bo w tych niededykowanych do mustangów może być mniejszy otwór i nie włożysz potem klucza 21 aby dokręcić nakrętkę.
dół nakrętki chyba jest stożek 60st ale tego już dokładnie nie pamiętam
Klucz niekoniecznie 21ka może być też chyba 19ka, bo to zależy od kształtu nakrętki. Sprawdź jaki rozmiar ma gniazdo w twoich felgach, bo w tych niededykowanych do mustangów może być mniejszy otwór i nie włożysz potem klucza 21 aby dokręcić nakrętkę.

-
- Forumowicz
tzn mi pasuja do tych felg nieoryginalnych te same nakretki co mialem czyli wlasnei 21ka klucz to sprawdzone. co prawda teraz tylko waskie klucze pasuja bo tam jest dosc waskie gniazdo ale 21ki sa i jest git. potrzebuje 4 sztuki tylko bo zmieniam zlodziejki i chyba oleje to bo to wiecej problemu niz porzytku i tak 90% czasu parkuje w garazach a poza tym jeszcze nie slyszalem o wielu przypadkach kradziezy. poza tym to ze nie kazdy klucz pasuje nawet jak rozmiar sie zgadza to juz zabezpieczenie 
wlasnie dzwonilem do goscia to ma 1/2'' ale 19ki i teraz nie wiem co robic jeszce. bo potrzebuje tylko 4 sztuki a nie widze sensu zmieniac wszystkich, i tak musze kupic klucz krzyzak wiec chyba nie bedzie problemu jak 4 sruby beda inne

wlasnie dzwonilem do goscia to ma 1/2'' ale 19ki i teraz nie wiem co robic jeszce. bo potrzebuje tylko 4 sztuki a nie widze sensu zmieniac wszystkich, i tak musze kupic klucz krzyzak wiec chyba nie bedzie problemu jak 4 sruby beda inne

-
- Forumowicz
- Model: GT500 & FAST'67
- Silnik: inny V8
- Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Hej
mam klucz krzyżakowy i pasuje idealnie 13/16".
mam klucz krzyżakowy i pasuje idealnie 13/16".
alski
It's Never Too Late to Have a Happy Childhood
It's Never Too Late to Have a Happy Childhood
Pamietajcie do felg nieorginalnych - powinno sie stosowac nakretki 19.
Sa one wezsze na tyl eze klucze nei rysuja scianek i sie nie kleszcza.
Na upartego dokrecisz 21 ale stozek nie uklada sie w gniezdzie dobrze bo jest podkladka plywajaca.
Sa one wezsze na tyl eze klucze nei rysuja scianek i sie nie kleszcza.
Na upartego dokrecisz 21 ale stozek nie uklada sie w gniezdzie dobrze bo jest podkladka plywajaca.
-
- Forumowicz
a mzoe ktos ma jakies zrodlo tych nakretek 19? bo szukam i ciezko idzie poki co. 21 tez moze byc bo w koncu 16 takich siedzi 

- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
-
- Forumowicz
;] no w Fordach chyba tez
bo nie pasowaly mi dzis jak przymierzalem ;/ chociaz zle to zrobilem bo krotkie byly i do gwintu nie doszly chyba nawet i dopiero potem sie zorientowalem, a bylo sprawdzic takie przelotowe bo tez byly ;/ moze jutro