CD do Shaker 500
Moderatorzy: Ronin, SECHUBU, Ronin, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2007
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
CD do Shaker 500
Cześć, poprzedni właściciel mojego mustanga w jakiś sposób połamał wewnętrzną zmieniarkę CD tak że teraz nie działa. Moje pytanie brzmi: Czy da się to naprawić, czy może szkoda zachodu i bardziej opłaca się wymienić całe radio ? Jeżeli ktoś ma na sprzedaż proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam.
- Rogu
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: Ognisty
- Kontakt:
Re: CD do Shaker 500
Jutro bedę naprawiał swój bo szlag trafił zmieniarkę od mrozu (podobno). Mam już namierzonego fachurę (Warszawa) co twierdzi, że ogarnie temat bez problemu. Dam znać na forum jak bedę po 

Where did You get this car?? It's not a car baby...it's a Mustang...
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
Radia na allegro zaczynają sie od 250 zeta, chyba nie ma sensu naprawiać bo za 50 zł nikt tego nie zrobi , policz paliwo i stracony czas
- Rogu
- Forumowicz
- Kontakt:
Oglądałem te na Allegro bo chciałem od razu kupić. Są w marnym stanie wizualnym i szkoda ich pakować do konika. Jakby co zostaje E-bay gdzie jest w czym wybierać. Albo możesz założyć inne radio po prostu. Jakościowo będzie pewnie 2 razy lepsze niż Shaker (awaryjność), ale mi coś nie pasuja jakieś Alpiny czy JVC to charakteru Stanga...
- Tom.Tom
- Forumowicz
- Model: X-CHARGED
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: bordo + czarny mat
- Stajnia: Stajnia Pomorze
JA zdecydowałem się na AVIC-a F 900BT, którego ztuningowałem (kilka nawigacji, dostęp do windows, internet, itd) i będe niedługo montował bo u mnie też nie ma CD...
Stacje 2DIN są OK, bo nie maja tych wszystkich jarmarcznych świecidełek co 1DIN...
Stacje 2DIN są OK, bo nie maja tych wszystkich jarmarcznych świecidełek co 1DIN...

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691
- Rogu
- Forumowicz
- Kontakt:
No i niestety - zmieniarka i cały mechanizm do wymiany. Na skutek mrozu lub zmęczenia materiału, połamały się kompletnie zębatki i trzeba włożyć nową płytę, która jest podobno zespolona z elektroniką (w Polsce maja same płytki) i ją przełożyć (eloektronikę). Powiedzeli mi w serwisie, ze to straszna dłubanina. Serwis generalnie znany i mocno polecany wiec chyba wiedzą co mówią (3 dni z tym walczyli). Niewielem drożej będzie chyba nowego shakera kupić na ebayu i już. Albo podepnę ipoda i oleję płyty w ogóle (czy ipod będzie działał jak w środku nie ma teraz całego mechanizmu CD i zostało samo radio? Czy to ma coś wspólnego ze sobą?)
- Rogu
- Forumowicz
- Kontakt:
Ok, odtwarzacz mp3 podłączony do konia i gra
Jakość dzwięku jest gorsza niz w przypadku CD (jakies delikatne szumy słychać, których nie było przedtem) i generalenie gra "ciszej" i bardziej płasko. Czy to może być wina kabelka audio (kupiłem taki prosty za 15 zł)? Czy po prostu będzie gorzej i już?

- Rogu
- Forumowicz
- Kontakt:
Mam sporo kawałków nagranych z różnych żródeł i ten szum jest na wszystkich taki sam.
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Rogu ,
Nowy Shaker 500 http://www.ebay.com/itm/Ford-Mustang-Sh ... es&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
Za tę cene to chyba nic lepszego się nie znajdzie , nawet naprawa będzie droższa....
Nowy Shaker 500 http://www.ebay.com/itm/Ford-Mustang-Sh ... es&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
Za tę cene to chyba nic lepszego się nie znajdzie , nawet naprawa będzie droższa....
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- Rogu
- Forumowicz
- Kontakt:
Tak, już namierzyłem wcześniej
. Zostawiłem tą zmieniarkę w serwisie i mają jeszcze walczyć po godzinach. Jak nie da raday, to kupie Shakera...,dzieki.

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2007
- Kolor: Czarny
Ja też kupuję nówkę. Co do jakości to tak już jest. Cd daje dobry dzwięk a mp3 dla tego zajmuje mniej miejsca że jest okrojone z częstotliwości. Kiedy się słucha na słuchawkach to wydaje się ok ale jak wrzucisz na coś większego jak samochód albo kolumny w domu to słychać gorszą jakość.
- POLEJ
- Forumowicz
- Model: S197
- Kolor: satin silver
Rogu a jak podpioles mp3 . ja mam shaker 500 dzisiaj rozebralem kokpit chcialem podpiac aux i surprise
w samym radiu nie ma zadnego wejscia audio, przejrzalem auto i nie znalazlem zadnego wejscia aux . trzeba jakos grubo mieszac w kablach czy jest to gdzies uryte

- Tom.Tom
- Forumowicz
- Model: X-CHARGED
- Kolor: bordo + czarny mat
Mówię wam kupcie uzywanego Avica 900BT, ja swojego upolowalem poniżej tysiaka - jest pod każdym względem lepszy od Shakera. No, moze malutki minus za brak automatycznej regulacji glosnosci w zależności od prędkości.

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691