Witam,
Jest od niedawna posiadaczem V6 mam parę pytań odnośnie zachowania auta na dziurach, przy zakupie byłem w stacji diagnostyczniej i powiedziano mi że zawieszenie i cała reszta oprócz blach OK. Wracając do domu zaliczyłem sporą dziurę, i zaczęło się lekkie stukanie na wybojach w mieście ( zwłaszcza na tych przeklętych studzienkach w Gdańsku). Ostatnio wymieniłem sworzeń , sprawdziłem felgę i zrobiłem geometrię. Mechanik mówi że auto proste zawieszenie ok ( a dalej stuka) . Czy koledzy macie jakieś sugestie ?
Drugie pytanie : przy ruszaniu i hamowaniu jest taki dziwny skrzek jak zahamuje mocniej to go nie ma. Auto mam w automacie natomiast nigdy nie jeździłem automatem.
Podpytanie przy ostrym ruszaniu gaz tak na 80% lekko szarpie przy zmienianiu biegów natomiast przy płynnej jeździe OK ( czy tak ma byc ? ) Szukałem posta odnośnie serwisu skrzyni ale bezskutecznie czy był już taki post chodzi mi o przebieg i działania serwisowe?
Dzieki
stukna wybojach i zgrzyty przy ruszaniu.
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- sobanek
- Forumowicz
- Model: GT 2007
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Black
Re: stukna wybojach i zgrzyty przy ruszaniu.
Zacny YoDa napisał http://mustangklub.pl/forum/viewtopic.php?f=13&t=3104
U mnie pomogło.
U mnie pomogło.
...Always remember you're unique, just like everyone else...
..>> sobanek.pl - blog pisany sprawnie inaczej <<..
..>> sobanek.pl - blog pisany sprawnie inaczej <<..