[PETEK] Fastback 66
Moderatorzy: Hans, Pavulon_, Pavulon_, Hans
- PETEK
- Młodszy Forumowicz
- Model: Fastback 66
- Silnik: inny V8
- Kolor: Red
[PETEK] Fastback 66
Tak wyglądał jak zobaczyłem go pierwszy raz, a że szukałem długo zdecydowałem że powrót do czasów świetlanej przeszłości jak był nowiutki i błyszczący nadejdą dla niego za "wielką wodą". Dla mnie dopiero przygoda się zaczynała!!!
- giepe
- Młodszy Forumowicz
- Model: FSB 66
- Kolor: candy apple red
Re: [PETEK] Fastback 66
To jest PRAWDZIWA MIŁOŚĆ, CO SIĘ NICZEGO NIE BOI
Samochód fajny, tylko pracy prze tobą sporo. Środek (wyposażenie) przetrwał pożar?
Bo w FSB wyposażenie, zwłaszcza tylna kanapa i okolice to spore wydatki.
Ale samochód pierwsza klasa (zwłaszcza odrestaurowany)
No to szykuje się kolejny FSB w okolicy.

Samochód fajny, tylko pracy prze tobą sporo. Środek (wyposażenie) przetrwał pożar?
Bo w FSB wyposażenie, zwłaszcza tylna kanapa i okolice to spore wydatki.
Ale samochód pierwsza klasa (zwłaszcza odrestaurowany)

No to szykuje się kolejny FSB w okolicy.
giepe, jesteśmy z okolic, to możemy podjeżdżać i robić oględziny czy praca wre
wytrwałości

wytrwałości

- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: sonic blue
ja dasz mu nowe zycie..to ma ten Kon u Ciebie juz chyba dozywocie..'bezcenny' bedzie
powodzenia
powodzenia

- giepe
- Młodszy Forumowicz
- Model: FSB 66
- Kolor: candy apple red
Tak właśnie zrobimyLaka pisze:giepe, jesteśmy z okolic, to możemy podjeżdżać i robić oględziny czy praca wre

- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
petek, dawaj kolejne foty, napisałeś "tak wyglądał" więc zakładamy że już tak nie jest 

- PETEK
- Młodszy Forumowicz
Tak więc nadszedł czas próby. Oczywiście rozbiórka (trochę na wariata tak więc przy obecnym stanie składania wszystkiego to kupy jest to poziom trudniej)
No i oczywiście piaskowanie a to dopiero odkryło ogrom zniszczeń jakich dopuścili się amerykańscy "spece" wszystko na wkręty i gumę do żucia. Potem szpachla i polakierować żeby się świeciło. DRAMAT.
No i oczywiście piaskowanie a to dopiero odkryło ogrom zniszczeń jakich dopuścili się amerykańscy "spece" wszystko na wkręty i gumę do żucia. Potem szpachla i polakierować żeby się świeciło. DRAMAT.
- PETEK
- Młodszy Forumowicz
Trzeba było się udać na zakupy w moim wypadku padło na Monachium i sklep Velocity Castom (notabene poczułem się jak dziecko w sklepie z zabawkami bo sklep wielkości "biedronki" a na pólkach same nowiutkie części do wszystkich rodzajów Mustanga począwszy od pięknej stojącej na kołkach kompletnej karoserii Fastback'a 66 - wycieczka miła a zakupy konkretne tak więc mógł pójść do pana młotkowego (blacharz - niby z polecenia ale chłop średniego lotu jak się później okazało)
- PETEK
- Młodszy Forumowicz
Po 6 miesiącach i wielokrotnych wizytach przypominających doszedłem do końca tego denerwującego i frustrującego. Na szczęście wymienione bądź naprawione wszystko tak więc do lakiernika.
- PETEK
- Młodszy Forumowicz
Tu kolejne 6 długich "miechów" a pod koniec zapadła decyzja że przed położeniem lakieru robimy konserwacje - tak więc na lawetę i do kolejnego speca.
Na szczęście to znajomy a robota umówiona i tydzień ( a więc kompresikiem) i powrót do komory na ostatnie malowanie.
Na szczęście to znajomy a robota umówiona i tydzień ( a więc kompresikiem) i powrót do komory na ostatnie malowanie.
- PETEK
- Młodszy Forumowicz
Po 2 latach od mojej śmiałej decyzji iście w ułańskim stylu o kupieniu najlepszego konia na świecie mogłem pokazać go już w prawie pełnej krasie (bez ozdobnych chromów i szyb ale każdy kto znał przeszłość tego kuca był i jest pod wrażeniem. Oczywiście w między czasie mały przegląd silnika i skrzyni bo to przynajmniej okazało się w dobrym stanie.
Niestety potem trochę się pokomplikowało trochę i musiałem odłożyć prace na blisko pół roku. Od lutego 2011 wróciłem do garażu żeby wieczorami przy piwku i muzyce składać wszystkie drobiazgi w jedną całość co się zwie Mustangiem.
Jak niebawem skończę bo już pięknie bulgocze V8 tylko elektryka trochę problemowa (przy pożarze potopiło to i owo i i 45 lat też coś zrobiło) ale i z tym dam rade to kolejne zdjęcia umieszczę a może i filmik się gdzieś zrzuci.
Niestety potem trochę się pokomplikowało trochę i musiałem odłożyć prace na blisko pół roku. Od lutego 2011 wróciłem do garażu żeby wieczorami przy piwku i muzyce składać wszystkie drobiazgi w jedną całość co się zwie Mustangiem.
Jak niebawem skończę bo już pięknie bulgocze V8 tylko elektryka trochę problemowa (przy pożarze potopiło to i owo i i 45 lat też coś zrobiło) ale i z tym dam rade to kolejne zdjęcia umieszczę a może i filmik się gdzieś zrzuci.
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Niesamowite , cóż za wytrwałośc i pasja !! Brawo !! Jest już piękny !!
Rozumiem że jest drugi jako dawca , czy każdy element dokupowany oddzielnie po tym spaleniu?
Rozumiem że jest drugi jako dawca , czy każdy element dokupowany oddzielnie po tym spaleniu?
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
Kawał świetnej roboty!!! Jest super!! PIĘKNY! Gratulacje!
I powodzenia przy końcowych pracach
I powodzenia przy końcowych pracach

prezentuje się elegancko, czekam, aż pokarzesz zdjęcia z zakończenia prac 

Nic na siłę, wszystko młotkiem
i wyklepie się coś takiego: