Kupno mustanga, porady
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy
-
- Model: Jeszcze nie posiadam
- Stajnia: Stajnia Małopolska
Kupno mustanga, porady
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu skłaniam się coraz bardziej do zakupu mustanga. Początkowo myślałem nad zakupem 2014 V6, ale coraz bardziej zastanawiam się nad 2015 v6. I na tym etapie zaczynają się schody. Znalazłem niedawno stronę kupmustanga.pl czy ktoś z was może miał doczynienia z tą firmą? Czy warto im zaufać?
Szukając samochodu na oto, ostatnio zauważyłem duża rozbieżność cen, stąd też postanowiłem zaczerpnąć pomocy tutaj. Z tego co dużo czytałem, często zdarzają się ogłoszenia które wyglądają ciekawie i zachęcająco ale jak kolega pisał ostatnio, jest dużo trupów które tylko czekają aż ktoś lapnie haczyk. Chciałbym posłuchać waszej opinii na ten temat czy mieliście może z wyżej wymieniona firma już jakieś spotkanie i czy warto. Sam raczej nie będę szedł w stronę sprowadzania bitego, i naprawiania go, a bardziej postawiłbym na zakup w Polsce. W przedziale cenowym w jaki bym uderzał jest trochę rozbieżność bo między 60 a ~80k.
Tak jak wspomniałem, jestem nowy w temacie i nie wiem lepiej postawić na 2014 czy 2015 w dobrej cenie. Jeśli 2015, 2.3 nie wchodzi w gre(jestem fanem mustanga i jego brzmienia a ten jakoś mnie nie porywa) , 5.0 jest już dla mnie za duży więc odpada również, więc celuje w 3.7. Jeśli macie jakieś porady dotyczące czym kierować się podczas zakupu i na co patrzyć przy zakupie, żeby za miesiąc nie jechac do mechanika to będę wdzięczny za jakąkolwiek rade. Pozdrawiam
Szukając samochodu na oto, ostatnio zauważyłem duża rozbieżność cen, stąd też postanowiłem zaczerpnąć pomocy tutaj. Z tego co dużo czytałem, często zdarzają się ogłoszenia które wyglądają ciekawie i zachęcająco ale jak kolega pisał ostatnio, jest dużo trupów które tylko czekają aż ktoś lapnie haczyk. Chciałbym posłuchać waszej opinii na ten temat czy mieliście może z wyżej wymieniona firma już jakieś spotkanie i czy warto. Sam raczej nie będę szedł w stronę sprowadzania bitego, i naprawiania go, a bardziej postawiłbym na zakup w Polsce. W przedziale cenowym w jaki bym uderzał jest trochę rozbieżność bo między 60 a ~80k.
Tak jak wspomniałem, jestem nowy w temacie i nie wiem lepiej postawić na 2014 czy 2015 w dobrej cenie. Jeśli 2015, 2.3 nie wchodzi w gre(jestem fanem mustanga i jego brzmienia a ten jakoś mnie nie porywa) , 5.0 jest już dla mnie za duży więc odpada również, więc celuje w 3.7. Jeśli macie jakieś porady dotyczące czym kierować się podczas zakupu i na co patrzyć przy zakupie, żeby za miesiąc nie jechac do mechanika to będę wdzięczny za jakąkolwiek rade. Pozdrawiam
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Re: Kupno mustanga, porady
Cześć, przede wszystkim spróbuj w swoim rejonie dorwać oba auta bo są bardzo różne w każdym aspekcie, czy to wizualnym, wnętrza jak i zawieszenia i prowadzenia. Może się okazać, że po przejrzeniu, który odpadnie. Minusem S550 z silnikiem 3,7l V6 to wyposażenie bo jest podstawowe, materiałowe fotele, małe radio etc, gdzie w S197 masz opcję premium skórzane, są opcje z navi, grzanymi fotelami etc.
Osobiście S197 > S550 pod każdym względem
ale to kwestia gustu.
Osobiście S197 > S550 pod każdym względem

Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
-
- Forumowicz
- Model: BULLITT 2008
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: highland green
- Kontakt:
Jeżeli chcesz 2015-2017 to zapraszam do siebie po pewną sztuke
sprowadziłem już dziesiątki jak nie setki koni

-
- Forumowicz
- Model: BULLITT 2008
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: highland green
- Kontakt:
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-must ... sPreview=1
mam jeszcze jedno cabrio za 83,5k v6 2015
mam jeszcze jedno cabrio za 83,5k v6 2015
-
- Model: Jeszcze nie posiadam
- Stajnia: Stajnia Małopolska
Ten pierwszy mega, te fele wgl mega mi się podobają
a ten cabrio też gdzieś jest wystawiony?

Witam, nie chciałem zakładać nowego wątku więc się podpinam. Planuje zakup Mustanga 2013 3.7, który jest w wersji Base (tak mi się wydaje) i nigdzie nie ma napisu SYNC na desce.
1. Czy jest możliwe, że auto nie ma SYNC?
2. Czy jeżeli nie ma to jest możliwość podłączenia telefonu w celu rozmowy/puszczenia muzyki?
Szukałem na forum i w internecie i niestety nie znalazłem odpowiedzi. Z góry dziękuje za pomoc.
1. Czy jest możliwe, że auto nie ma SYNC?
2. Czy jeżeli nie ma to jest możliwość podłączenia telefonu w celu rozmowy/puszczenia muzyki?
Szukałem na forum i w internecie i niestety nie znalazłem odpowiedzi. Z góry dziękuje za pomoc.
- Torsen
- Forumowicz
- Model: GT Track Pack
Wg broszury nie ma SYNC, aux będzie do podłączenia telefonu.
Kup lepiej premium, potem będziesz chciał doposażać i będziesz płacił handlarzom kupę pieniędzy za skóry i inne dodatki.
Kup lepiej premium, potem będziesz chciał doposażać i będziesz płacił handlarzom kupę pieniędzy za skóry i inne dodatki.
-
- Forumowicz
- Model: Mustang 2015
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Czarny
Pisz na priv mam 3 sztuki Mustang V6 2013-14 w wersji Premium w trakcie importu przy wcześniej rezerwacji mogę zrobić dobrą cenę
Dzięki Panowie za pomoc i podpowiedź.
Czy przez AUX rozmowy też będą przechodzić czy tylko muzyka?
@rafalek21m napisałem
Czy przez AUX rozmowy też będą przechodzić czy tylko muzyka?
@rafalek21m napisałem
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Kolor: Czerwony
Zdaje mi się, że nie, bo nie ma mikrofonu więc dźwięk jako taki będziesz słyszeć ale gadać będziesz musiał do telefonu. Zawsze można zainwestować w radio typu Dynavin (ekran, obsługa telefonu etc) który ma w sobie dużo gadżetów między innymi mikrofon zewnętrzny (koszt coś około 3k zł) ale myślę, że lepiej się skupić na wersji Premium, lepsze wyposażenie, audio, więcej możliwości, fotel lewy w elektryce (czasem też i prawy zależnie od wersji).
Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Ok dziękuje za informację. Postanowiłem dozbierać i poszukać Premium, albo przynajmniej Base z Sync takiego, który będzie w pełnił spełniał moje oczekiwania 

Czy seryjny Mustang kupiony w Europie różni się w kwestii części od tych sprowadzanych ze Stanów? Pytam też w kwestii dostępności i sprowadzania szczególnie teraz w w tych dziwnych czasach.