Właśnie przymierzam się do przesiadki na mustanga. Od zawsze jeżdżę audi, i mam nadzieję,
że ford mnie nie zawiedzie, a wręcz będzie bardziej cieszył niż audi.
Z racji, ze jestem nowy na forum, przydało by się coś o sobie napisać, a może nie o sobie,
tylko o samochodach, które miałem ( mało ich było bo tylko 2 ;-) )
Pierwsze to Audi A6 C5 Quattro 2.8 Benzyna + Gaz BRC 193km, porobiłem z nim sporo,
gdyż uwielbiam dłubać przy samochodzie. Mni. renowacja skóry, wymiana tunelu pod nawigację,
wsadzenie RNS-e ( duża nawigacja zamiast radia ) wymiana zegarów pod duży wyświetlacz a nie ikonki,
wymiana wydechu na dwururkę na 2 strony, przednich i tylnych świateł na LED plus kompletna renowacja skóry.
Miałem go jakoś 5 lat

Później przyszedł czas na A4 B8, z nim również sporo porobiłem, i chyba wszystko co chciałem, a mam go 2 lata.
Mianowicie, wymiana foteli na sportowe elektryczne, wymiana reflektorów na bixenon, wydech 2,5" Ulter Sport, tylnego dyfuzora
Zawieszenie -40mm Eibach Pro Street, Założona ceramika, Felgi 19", Intercooler z 3.2 FSI, chip na 240km,
Tutaj siedzi silnik 1.8 TFSI, który mi nie sprawia żadnych problemów, a pobór oleju to ok 300ml/1000km co jest normą,
i audi tego nie naprawia. Zrobiłem nim ponad 40kkm i złego słowa o nim nie powiem, teraz ma 160kkm nabite ;-)
Super wyposażenie, kolorowe duże navi i fis ( między zegarami ) webasto, bluetooth i inne pierdoły.

I obecnie chce się przesiąść na mustanga VI generacji. Chcę ściągnąć z ameryki ( może znacie kogoś kto zna się na rzeczy, i nie zdziera jak Pudzian za skórę ) z silnikiem 3.7 v6 ( nie przekonacie mnie na 5.0, uważam, że go nie ogarnę, i prędzej czy później go roztrzaskam, może za parę lat ) Nie szukam wersji jak najwypaśniejszej, bo i tak większość dołożył bym sam, jak duża navigacja, skóry itp. robienie profesjonalnych wiązek elektrycznych mi nie straszne.
Podoba mi się kilka aukcji na IAAI, i może ktoś jest mi w stanie powiedzieć, ile powinien kosztować taki mustang, jak z linku poniżej, celuję że naprawa
u nas to koszt 15k zł.
https://www.iaai.com/Vehicle?itemID=296 ... ecent=True
No i pozdrawiam wszystkich posiadaczy mustangów, mam nadzieję, że za niedługo do was dołączę ;-)