Ściągnięcie na chama auta/odholowanie - czy może uszkodzić ?

Informacje i porady specyficzne dla silników V8

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Ściągnięcie na chama auta/odholowanie - czy może uszkodzić ?

Post autor: Olaf » 2010-02-01, 20:56

Własnie widziałem jak odholowują jakies auto i się zastanawiam -

jak automata zostawię na Parking a Straż Miejska czy Policja mi odholuje auto to czy przypadkiem nie będzie problemów z skrzynią biegów??? (no wiecie - w starszych automatach to taka zapadka [na Parking] blokowała skrzynię biegów i jak holownik ''na chama'' ciągnie jakieś auto na linie na swoją platformę transportową [zaparkowany nie ''na luzie'' tylko na Parking] to ja nie wiem czy coś się nie zwali wtedy....

Jak sądzicie?

paytoplay
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Sterling Grey
Kontakt:

Post autor: paytoplay » 2010-02-01, 21:25

u mnie pod blokiem kogoś niedawno odholowywali. Zwróciłem na to uwagę bo jak go wciągali to tak pier***eli przodem o jakaś zaspę ze aż zęby mnie zabolały. Poza tym ciągnęli samochód na zblokowanych kołach po śniegu. Wyglądało to masakrycznie... Ci goście co odholowują chyba nie mają takich dylematów :)

Bart

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2010-02-01, 23:47

Idzie skrzynia biegow i musisz sie sadzic o odszkodowanie z firma ktora holowala auto. Ja postraszylem sadem i wyplacili mi odszkodowanie za chryslera bo sciagneli i poszla skrzynia oraz linka od recznego do tego urwali dol przedniego zderzaka. Lepiej dobrze parkowac i nie miec problemow:)
Ja ostatnio przyjechalem pod prace i ktos mi w tyl taurusa przywalil:P nawet kartki nie zostawil ja znajde skubanca to zadzwonie po policje:) juz mam sprawe w sadzie bo typ mi wjechal w tyl i zostawil falszywe dane na oswiadczeniu to jedna wiecej cczy mniej nie robi roznicy:P

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2010-02-02, 11:21

no własnie tak podejrzewałem, bo to nie jest zostawienie auta ''na ręcznym'' i przy ściąganiu na platformę co najwyżej trochę się zetrą opony, tylko to jest zostawienie na przełożeniu skrzyni biegów na "P'' i wtedy na skrzynię zablokowaną się przenoszą obroty koła/tarcie przy wciąganiu grata na platformę transportową...

ODPOWIEDZ

Wróć do „4,6 V8 2005 - 2010”