Gwarancja a wyposażenie dodatkowe

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
OZZI
Młodszy Forumowicz
Model: S550 GT AT CABRIO EU
Silnik: V8 5.0
Kolor: MICA SHADOW BLACK

Gwarancja a wyposażenie dodatkowe

Post autor: OZZI » 2018-06-13, 09:52

Powiedzcie jak to jest z gwarancją w sytuacji wyposażenia akcesoryjnego sprzedawanego przez Forda? Mam auto na serwisie z powodu uszkodzonego krzyżaka wału napędowego, konik ma też wydech Remusa sprzedawany w sieci dealerskiej Forda. Dzisiaj dowiedziałem się że muszę zapłacić 550zl za demontaż wydechu bo jest szerszy i nie mogą dostać się do krzyżaka.... Czy to standard u Forda? Dla mnie trochę dziwne bo skoro sprzedają dana cześć i akceptują jej działanie do gwarancji to jak mogą żądać ekstra kasy za demontaż?

Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą

mjaza
Forumowicz
Model: 2016

Re: Gwarancja a wyposażenie dodatkowe

Post autor: mjaza » 2018-06-13, 10:19

Jesli on faktycznie jest szerszy i przy normalnym nie trzeba by demontowac, aby miec dostep do krzyzaka, no to mysle, ze nie ma sie co dziwic, ze trzeba za ta dodatkowa usluge zaplacic....

OZZI
Młodszy Forumowicz

Post autor: OZZI » 2018-06-13, 19:06

Nie ma się co dziwić? W Mercedesie jak miałem awarię na gwarancji to serwis w Piasecznie o mało mnie nie za głaskał....za fakt że coś się popsuło.... Brał na klate wszystko..... A tu co? ...... brak słów.... Dzisiaj odbieram auto.... Oprócz tego że samochód podrapany na drzwiach pasażera to jeszcze felgi i opony tylnie zciachane to brudny i zasmiecony pyłkami drzew w środku ... A na liczniku dodatkowe 58 kilometrów.... Jakiś pier... ony gowniarz dorwal się do mojego auta i sobie polatał bokami po placu.... . Brak mi słów.... Myślę że My nie wymagamy i przez to jest jak jest z serwisem Forda.... Nie mogę się doczekać końca gwarancji.... Serwisowanie tego auta psuje mi smak jego użytkowania.... To jest jakiś MATRIX.... jeśli dla nie których to jest normalne to ok....

Awatar użytkownika
Torsen
Forumowicz
Model: GT Track Pack

Post autor: Torsen » 2018-06-14, 16:03

Zgłosiłeś ten fakt przy odbiorze? W jakim ASO takie kwiatki?

OZZI
Młodszy Forumowicz

Post autor: OZZI » 2018-06-14, 16:24

Oczywiście że zgłosiłem.... Z ogromnym niesmakiem i zażenowaniem przyjęto moje roszczenia na piśmie. Ten kolejny super serwis to warszawski Ford Auto Plaza ul Popularna. Jeszcze trochę i zacznę jeździć do Berlina. Jedyna nadzieja w Ursyn car na Ursynowie... Ale Ci znowu maja terminy za minimum 14-30 dni....

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”