Czołem,
Nabyłem koło dojazdowe do konika na Allegro: http://allegro.pl/kolo-dojazdowe-125-70 ... 31808.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Użytkownik Allegro: mariuszmariok9, Mariusz Kożuchowski tel. 609-439-256, mail: mario.k9@wp.pl (gdyby aukcja zniknęła).
Wszystko sprawdziłem i potwierdzam, iż pasuje do naszych koników - także można spokojniej śmigać...
W zastawie jest koło, dystans, podnośnik z osprzętem, klucz 21/23, pokrowiec na klucz i podnośnik oraz pokrowiec na koło (raczej niepotrzebny ale można nie kupować).
Na tylną oś koło dojazdowe zakładamy bez dystansu. Na przednią oś gdy mamy 6 tłoczkowe zaciski Brembo musimy zastosować dołączony dystans.
Dystans jest cienki 4-5 mm więc nie musimy przedłużać śrub i stosujemy standardowe nakrętki kół.
Koło idealnie mieści się we wnęce bagażnika, musimy jednak przerobić fabryczną zakrętkę aby dokręcić koło do podłogi.
Trzeba z niej wybić standardową śrubę M6 i zamienić ją na znacznie krótszą z gwintem do końca lub dogwintować do końca standardową śrubę.
Pokrowiec na podnośnik i klucz ma dwie przegródki i spokojnie mieści podnośnik wraz z dwoma prętami (przedłużka i korba), klucz z nasadką, dystans a także "klucz złodziejkę" do kół oraz uchwyt z oczkiem do holowania auta. Dzięki przegródkom nic nie brzęka.
Podłoga w bagażniku po włożeniu koła nie jest podniesiona.
Po włożeniu koła da się w jego wnętrze upchnąć pokrowiec z podnośnikiem, kluczem ect. a nawet włożyć apteczkę i kompresor fabryczny.
Załączam klika fotek...
Mustang VI 2015-2017 Koło dojazdowe w bagażniku
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Model: 2017 GT convertible
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Re: Mustang VI 2015-2017 Koło dojazdowe w bagażniku
Poproszę o informację jaką ma średnicę to koło w porównaniu do oryginalnych !!,! Please ,,,
-
- Forumowicz
- Model: GT Premium
- Kolor: Ruby Red
https://tiresize.com/calculator/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT MY2017
- Kolor: Magnetic Grey
Średnica tej dojazdówki jest mniejsza od średnicy tylnego koła o 1,8 cala, tj. 4,57 cm a od przedniego o 1,1 cala, tj. 2,95 cm.
Koła od mustanga GT.
EB ma średnicę kół tylnych identyczną jak przednich.
Moim zdaniem w przypadku złapania kapcia z tyłu to dla bezpieczeństwa dyferencjału(LSD) dojazdówkę lepiej zakładać na przód i wtedy przednie koło na tył.
Zwłaszcza przy dłuższej jeździe na zapasie.
Koła od mustanga GT.
EB ma średnicę kół tylnych identyczną jak przednich.
Moim zdaniem w przypadku złapania kapcia z tyłu to dla bezpieczeństwa dyferencjału(LSD) dojazdówkę lepiej zakładać na przód i wtedy przednie koło na tył.
Zwłaszcza przy dłuższej jeździe na zapasie.
- amcross
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 5.0 MY2017 AT EU
- Kolor: Mica Shadow Black
Hej,
Koledzy już odpowiedzieli za mnie - dziękuje.
genie:
Tu masz rację zwłaszcza przy LSD.
Fakt przy kapciu na tyle trzeba zrobić podwójną operację (na przód zapas a przód na tył).
Trochę to upierdliwe ale ratuje sytuację...
---
Przy dyferencjale wvertack - rozmawiałem z Pawłem Więckiem i zapewnił mnie, że nie wpłynie to na jego stan.
A jeśli powiedział to właśnie Paweł - tego bym się trzymał!
Ludzie bardziej "wrażliwi" mogą zawsze zrobić to o czym piszesz, tak dla spokoju ducha.
Koledzy już odpowiedzieli za mnie - dziękuje.
genie:
Tu masz rację zwłaszcza przy LSD.
Fakt przy kapciu na tyle trzeba zrobić podwójną operację (na przód zapas a przód na tył).
Trochę to upierdliwe ale ratuje sytuację...
---
Przy dyferencjale wvertack - rozmawiałem z Pawłem Więckiem i zapewnił mnie, że nie wpłynie to na jego stan.
A jeśli powiedział to właśnie Paweł - tego bym się trzymał!
Ludzie bardziej "wrażliwi" mogą zawsze zrobić to o czym piszesz, tak dla spokoju ducha.
- ku8ar
- Model: Convertible, 2015
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Podepnę się z pytaniem. Mam felgi R18. Czy dojazdówka musi mieć taką samą średnicę?