Działanie projektorów w lusterkach
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- gapiszon
- Młodszy Forumowicz
- Model: EcoBoost
- Kolor: Race Red
Działanie projektorów w lusterkach
Witam,
Mam mały problem do rozstrzygnięcia jeśli chodzi o działanie tych projektorów wyświetlających logo - jak one u Was działają ? U mnie na początku działały sprawnie i zawsze kiedy otwierałem drzwi auta na postoju. Po jakimś czasie działały już nie zawsze a później już wcale. Zgłosiłem to w ASO i powiedzieli, że to się zdarza bo była trefna partia tych projektorów i mi wymienią na nowe. Jak powiedzieli tak zrobili. Sama wymiana trwała kilka minut ale później siedzieli w aucie 1,5 godziny i coś tam debatowali (jak mi powiedzieli - przeprogramowali ich działanie). I efekt jest taki, że działają jak należy ale tylko wtedy gdy jest zaciągnięty hamulec ręczny. Powiedziano mi, że to konieczne aby sterownik wiedział, że auto jest zaparkowane (stoi). To może wygląda na logiczne uzasadnienie ale mam pewien dylemat - ja nigdy nie zaciągam ręcznego hamulca, a w początkowym okresie projekcja działała jak należy ! Podpowiedzcie jak to wyświetlanie funkcjonuje u Was - czy tylko w pakiecie z zaciągnięty ręcznym hamulcem czy niezależnie ?
Mam mały problem do rozstrzygnięcia jeśli chodzi o działanie tych projektorów wyświetlających logo - jak one u Was działają ? U mnie na początku działały sprawnie i zawsze kiedy otwierałem drzwi auta na postoju. Po jakimś czasie działały już nie zawsze a później już wcale. Zgłosiłem to w ASO i powiedzieli, że to się zdarza bo była trefna partia tych projektorów i mi wymienią na nowe. Jak powiedzieli tak zrobili. Sama wymiana trwała kilka minut ale później siedzieli w aucie 1,5 godziny i coś tam debatowali (jak mi powiedzieli - przeprogramowali ich działanie). I efekt jest taki, że działają jak należy ale tylko wtedy gdy jest zaciągnięty hamulec ręczny. Powiedziano mi, że to konieczne aby sterownik wiedział, że auto jest zaparkowane (stoi). To może wygląda na logiczne uzasadnienie ale mam pewien dylemat - ja nigdy nie zaciągam ręcznego hamulca, a w początkowym okresie projekcja działała jak należy ! Podpowiedzcie jak to wyświetlanie funkcjonuje u Was - czy tylko w pakiecie z zaciągnięty ręcznym hamulcem czy niezależnie ?
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT AT CABRIO EU
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Re: Działanie projektorów w lusterkach
Ledy wyświetlające Konia działają bez zaciągania ręcznego.... Mam osobiście automat... I ręczny potrzebny mi jak....... Sugeruj żeby przywrócili Ci auto do stanu z przed awarii.... Popatrz w instrukcje obsługi... Tam nic niema o zaciąganiu ręcznego..w celu wyświetlenia logo z lusterek.. W razie gdyby upierali się przy swoim poproś na piśmie ich wytłumaczenie... To kolejny przykład na brak kompetencji ASO
Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą
- jager
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 5.0 conv.
- Kolor: 1.czarny i 2. biały
- Kontakt:
Dobrze że nie wkodowali w procedurę włączenia wycieraczek
... lub np klaksonu
Z Twojego opisu widać, że niektóre serwisy są na poziomie technicznym Fiesty 1,4.... Mustang ich całkowicie przerasta.
J.

Z Twojego opisu widać, że niektóre serwisy są na poziomie technicznym Fiesty 1,4.... Mustang ich całkowicie przerasta.
J.
GT 5.0 Cabrio zamówiony w kwietniu 2015.
Odebrany w Łodzi u najlepszego dealera Forda 18 września 2015, ... a następny GT odebrany 5 m-cy później.
--
Obecnie w stajni 911 S Coupe, Boxster S, Mustang GT,
Jednak musclecar-y to moja miłość od dzieciaka ;o)
Odebrany w Łodzi u najlepszego dealera Forda 18 września 2015, ... a następny GT odebrany 5 m-cy później.
--
Obecnie w stajni 911 S Coupe, Boxster S, Mustang GT,
Jednak musclecar-y to moja miłość od dzieciaka ;o)
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Ford Mustang GT
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
Koniki pojawiają za każdym razem gdy otwieram drzwi i hamulec ręczny nie ma nic do tego. Ja bym porozmawiał z kierownikiem serwisu, ponieważ musi wysłać ludzi na szkolenie, a Tobie w ramach przeprosin za stracony czas powinni dać jakiś gadżet typu koszulka czy czapka i w trybie ekspresowym naprawić usterkę. Przynajmniej tak powinien się zachować serwis, aby wyjść z twarzą z takiej żenującej sytuacji.
"W życiu trzeba być rekinem, jeśli nie chcesz by dopadły Cię inne rekiny."
Jarosław Psikuta ( bez "s" )
- SoSo
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kolor: Mica Shadow Black
u mnie tylko jak jest na ręcznym. tak było od nowości (mimo że ostatnio w ramach akcji wymienili mi projektory na nowe)
- gapiszon
- Młodszy Forumowicz
To teraz już kompletnie nie wiem jak powinno być z tymi projektorami - ręczny potrzebny czy nieSoSo pisze:u mnie tylko jak jest na ręcznym. tak było od nowości (mimo że ostatnio w ramach akcji wymienili mi projektory na nowe)

Bardzo proszę jeszcze o informacje od kilu innych kolegów (w szczególności posiadaczy EB w manualu)
Projektory w lusterkach są niezależne od ręcznego, hamulca itp.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2017
- Kolor: Lightning Blue
To chyba jest tak, że w manualu musi być zaciągnięty ręczny a w automacie to działa trochę inaczej.
Ja mam manual i od samego początku musi być zaciągnięty ręczny.
Ja mam manual i od samego początku musi być zaciągnięty ręczny.
Zamówiony: 29.04.2016
Wyprodukowany: 08.08.2016
Bremerhaven: 19.09.2016
Odbiór: 15.10.2016
Wyprodukowany: 08.08.2016
Bremerhaven: 19.09.2016
Odbiór: 15.10.2016
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Znalazłem rozwiązanie w instrukcji. Strona 68. Oto jej fragment:
- Załączniki
-
- fragment instr..png (27.81 KiB) Przejrzano 8895 razy
-
- Forumowicz
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
U mnie projektory z lusterek działają tylko przy zaciągniętym ręcznym, mam skrzynię manualną, auto z rocznika 2016
do tej pory (odpukać) nie było żadnych problemów z nimi
do tej pory (odpukać) nie było żadnych problemów z nimi
Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.
- gapiszon
- Młodszy Forumowicz
Moja instrukcja obsługi (2016) nic nie wspomina o warunku zaciągniętego hamulca ręcznego.Rekin pisze:Znalazłem rozwiązanie w instrukcji. Strona 68. Oto jej fragment:
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
A moja z 2017 właśnie o tym wspomina tak jak wyżej Ci wysłałem. Instrukcję w pdf możesz ściągnąć sobie ze strony:
http://www.ford.pl/Serwis/Instrukcje_ob ... el=Mustang" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ford.pl/Serwis/Instrukcje_ob ... el=Mustang" onclick="window.open(this.href);return false;
- BOGUS
- Stowarzyszenie MKP
- Model: MUSTANG NASCAR
- Silnik: inny V8
- Kolor: NIETYPOWY
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
- Kontakt:
ZROBIE CI W BAGAŻNIKU... ALBO NA SUFICIE HEHE
MUSTANG TO JUŻ DLA MNIE CHOROBA... TEGO NIE DA SIĘ WYLECZYĆ ;-)
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: gt
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Ponawiam pytanie PanzerMamba??
z tej broszurki ukazujacej sie na tynek amerykanski wynika, iż byly one tylko w pakiecie premium - https://www.ford.com/services/assets/Br ... &year=2016
A co z Europa?
Kto coś wie?
z tej broszurki ukazujacej sie na tynek amerykanski wynika, iż byly one tylko w pakiecie premium - https://www.ford.com/services/assets/Br ... &year=2016
A co z Europa?
Kto coś wie?