Spalanie na postoju 2.3 ecoboost
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Spalanie na postoju 2.3 ecoboost
Witam, niedawno zakupiłem nowego mustanga 2.3 Ecoboost i zauważyłem, że na postoju gdy wyzerowalem licznik dzienny, samochód pali mi 40-50l czy to jest normalne? Dzięki z góry za odpowiedzi. Pozdro!
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Re: Spalanie na postoju 2.3 ecoboost
To nie jest normalne - proponuje zaprzestac jazdy i oddac na serwis.
- StarszyWajchowy
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 73 Mach 1 429
- Silnik: inny V8
- Kolor: yellow hornet
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
No skoro auto stoi i pali 40-50 l/100 km to i tak dobry wynik...Mati11 pisze:Witam, niedawno zakupiłem nowego mustanga 2.3 Ecoboost i zauważyłem, że na postoju gdy wyzerowalem licznik dzienny, samochód pali mi 40-50l czy to jest normalne? Dzięki z góry za odpowiedzi. Pozdro!

A tak na poważnie to w niektórych autach na postoju, wyświetlanie spalania pokazuje w litrach na godzinę. Widocznie w nowym Mustangu pokazuje po prostu najwyższe spalanie.
W starszych BMW była taka wskazówka pokazująca chwilowe spalanie i też na postoju pokazywała maxa, czyli chyba 40 litrów.
Ostatnio zmieniony 2017-07-25, 12:16 przez StarszyWajchowy, łącznie zmieniany 2 razy.
Tomek
to że coś komputer pokazuje to nie znaczy, że tyle auto pali. Radzę nie wpadać w panikę, kasować co jakiś czas i badać sytuacje w ostateczności udać się do dealera. pozdrawiam i gratuluje auta.
17' Mustang EcoBoost A/T + 94' Firebird TransAm V8 M/T = 12 cylinders of pure fun
-
- Forumowicz
- Model: 2015 Fastback
- Kolor: Black
Normalne.
Jak wyzerujesz spalanie to pierwsze 20-30 km też pokazuje 25l/100 km.
Jak wyzerujesz spalanie to pierwsze 20-30 km też pokazuje 25l/100 km.
-
- Forumowicz
- Model: 2016
Zmartwię Cię jeszcze bardziej.... pali dużo, dużo więcej......
Taka zagadka. Jak silnik pali powiedzmy 1,2l/h i stoimy w miejscu to jakie mamy spalanie na 100km - nieskończone:) wiec jak pokazuje 50l/100km to i tak jest optymista:)
Taka zagadka. Jak silnik pali powiedzmy 1,2l/h i stoimy w miejscu to jakie mamy spalanie na 100km - nieskończone:) wiec jak pokazuje 50l/100km to i tak jest optymista:)
Ponawiam temat.
Czy samochody ze stanów będą paliły wiecej tzn czy trzeba coś jeszcze zmieniać typu w USA jest inna mieszanka itp??
Bo cos za duzo pali...
Zrobiłem upgrade softu zobaczymy jak teraz, ale generalnie za duzo paaliii!
Czy samochody ze stanów będą paliły wiecej tzn czy trzeba coś jeszcze zmieniać typu w USA jest inna mieszanka itp??
Bo cos za duzo pali...
Zrobiłem upgrade softu zobaczymy jak teraz, ale generalnie za duzo paaliii!
- Xwili
- Stowarzyszenie MKP
- Model: ecoboost '16
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Podkarpacka
A ile to jest za dużo według Ciebie ?
Podaj jakieś wartości, nie zaraz po wyzerowaniu licznika tylko np. po kilkuset kilometrach albo kilku tysiącach
wtedy można coś powiedzieć o spalaniu na podstawie komputera,
a jak liczymy od stacji do stacji to lepiej wziąć kalkulatorek do łapki i policzyć będzie bardziej miarodajnie
Podaj jakieś wartości, nie zaraz po wyzerowaniu licznika tylko np. po kilkuset kilometrach albo kilku tysiącach
wtedy można coś powiedzieć o spalaniu na podstawie komputera,
a jak liczymy od stacji do stacji to lepiej wziąć kalkulatorek do łapki i policzyć będzie bardziej miarodajnie
Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
W kwestii spalania to najlepiej zatankować do pełna , wyjeździć i zalać do pełna kalkulator i przebywa trasa i to będzie najbardziej realne zużycie.
Co do auta sprowadzonego że stanów są już tematy na forum i powinno się auto przestroić na paliwo 95 bo tam jest inna wartość oktanowa . Ja swojego 5.0 nie przestrajalem i średnie spalanie to jest od 11-13 l.
Co do spalania na postoju to będzie spalał nieskończoność przecież auto się nie porusza to jak ma to wyznaczyć ( helooo)fizyka ?
Co do auta sprowadzonego że stanów są już tematy na forum i powinno się auto przestroić na paliwo 95 bo tam jest inna wartość oktanowa . Ja swojego 5.0 nie przestrajalem i średnie spalanie to jest od 11-13 l.
Co do spalania na postoju to będzie spalał nieskończoność przecież auto się nie porusza to jak ma to wyznaczyć ( helooo)fizyka ?
Zrobiłem tak jak Rafał napisał, do pełna i do pełna.
Momentami przy emeryckiej naprawde delikatnej jezdzie doszło 17l. Auto mam dopiero kilka dni ale to coś za dużo... Rozumiem jakbym cisnął albo był w korku non stop.
Auto jest jak nowe 10 tys przebiegu i po aktuzalicji w tym tygodniu softu.
Gdzie można coś takiego przestroić albo ugryźć temat, mam na mysli przestrojenie??
Momentami przy emeryckiej naprawde delikatnej jezdzie doszło 17l. Auto mam dopiero kilka dni ale to coś za dużo... Rozumiem jakbym cisnął albo był w korku non stop.
Auto jest jak nowe 10 tys przebiegu i po aktuzalicji w tym tygodniu softu.
Gdzie można coś takiego przestroić albo ugryźć temat, mam na mysli przestrojenie??