Sprężyny obniżające
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race Red
Sprężyny obniżające
Czy ktoś z Was zakładał może sprężyny obniżające do s550? Jeśli tak to jakie? Macie zdjęcie przed i po? Jakie wrażenia po założeniu?
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT AT CABRIO EU
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Re: Sprężyny obniżające
deeboy pisze:Czy ktoś z Was zakładał może sprężyny obniżające do s550? Jeśli tak to jakie? Macie zdjęcie przed i po? Jakie wrażenia po założeniu?
Panowie i Panie, pragnę przypomnieć pytanie kolegi do którego się dołączam
Jakie koszty?
I co na to "gwarancja"?
Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą
-
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Kolor: Oxford White
Jak serwisujesz w Warszawie, to Ci powiedzą, że wymiana sprężyn powoduje korozję drzwi i urwanie korbowodu w silniku.OZZI pisze:deeboy pisze:Czy ktoś z Was zakładał może sprężyny obniżające do s550? Jeśli tak to jakie? Macie zdjęcie przed i po? Jakie wrażenia po założeniu?
Panowie i Panie, pragnę przypomnieć pytanie kolegi do którego się dołączam
Jakie koszty?
I co na to "gwarancja"?
Borla Touring Catback, BC RS43 Forged Wheels, BMR Vertical Links - Spherical Bushings, SR Performance IRS Tie Down Kit, Steeda IRS Alignment Kit, C&L Street CAI, Ford Perf. GT350R Strut Tower Brace, Ford Perf. Oil Catch Can, DD LED Sidemarkers
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ecoboost 2.3
- Kolor: Race Red
Przecież sam Ford na oficjalnej stronie akcesorii sprzedaje sprężyny Eibacha za 760zł: https://www.akcesoria-ford.pl/mustang/2 ... duct-group" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Młodszy Forumowicz
Ha ha to fakt.. W Warszawie takie modyfikacje mogą w oczach ASO zatrzeć silnik... Dlatego serwisuje się w Łodzi.... Pytam o cenę bo jakoś enigmatycznie Łódź mi odpowiada tzn zrobimy ale zobaczymy za ile... Wiem że oni problemów nie robią z gwarancją... Tylko zastanawiam się czy jak mi niedaj Boże padnie auto w Wawie to co? Laweta i do Łodzi... Bo tutaj nikt chyba nie pomoże...
Ogólnie zmiana sprężyn poprawia znacznie precyzję prowadzenia? To kilku centymetrówe obniżenie nie przeszkadza w codziennej jeździe? Nie za twardo?
Zmniejsza się odczucie podmuchow wiatru...? Pewniej się prowadzi powyżej 160km/h
Ogólnie zmiana sprężyn poprawia znacznie precyzję prowadzenia? To kilku centymetrówe obniżenie nie przeszkadza w codziennej jeździe? Nie za twardo?
Zmniejsza się odczucie podmuchow wiatru...? Pewniej się prowadzi powyżej 160km/h
-
- Młodszy Forumowicz
Super dziękujęSaffire pisze:Przecież sam Ford na oficjalnej stronie akcesorii sprzedaje sprężyny Eibacha za 760zł: https://www.akcesoria-ford.pl/mustang/2 ... duct-group" onclick="window.open(this.href);return false;
Bardzo przydatna informacja
Witam.
Ja obniżałem swoje autko za pomocą sprężyn Eibach.
Efekt super i jestem mega zadowolony. Dodatkowo założyłem dystanse 20mm również od Eibacha.
Wymiana sprężyn ze zbieżnością i poprawką po 2k km to 740zł
W serwisie Forda chcieli 2200....
Podeślij maila albo tel na priv to Ci prześlę zdjęcia bo na telefonie mam problem z optymalizacją wielkości...
Ja obniżałem swoje autko za pomocą sprężyn Eibach.
Efekt super i jestem mega zadowolony. Dodatkowo założyłem dystanse 20mm również od Eibacha.
Wymiana sprężyn ze zbieżnością i poprawką po 2k km to 740zł
W serwisie Forda chcieli 2200....
Podeślij maila albo tel na priv to Ci prześlę zdjęcia bo na telefonie mam problem z optymalizacją wielkości...
-
- Model: MUSTANG GT 2015
- Kolor: RUBY RED
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Witam !
Mam w planach obniżenie o 30/35 mm swojego GTka. Macie może coś sprawdzonego? Zdjęcia/sugestie/wrażenia/linki przed i po ?
Mam w planach obniżenie o 30/35 mm swojego GTka. Macie może coś sprawdzonego? Zdjęcia/sugestie/wrażenia/linki przed i po ?