Zmiana wydechu w Mustangu GT
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Szary
Re: Zmiana wydechu w Mustangu GT
Witam wszystkich ! Od marca będę posiadaczem GT i mam 3 pytania :
1) Czy wymiana stockowego tłumika na inny wpływa w jakikolwiek sposób na gwarancję jaką otrzymuje z salonu?
2) Co sądzicie o tłumikach Borla (chodzi mi po głowie S-type catback) - w tym wątku dużo mówicie o MF a borla raczej rzadki temat - jest jakas przyczyna?
3) Jeżeli już zdecyduje się na wymianę tłumika to gdzie polecacie go zakupic (ebay,firma,salon) i która firma się tym zajmuje którą możecie polecić?
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Bart
1) Czy wymiana stockowego tłumika na inny wpływa w jakikolwiek sposób na gwarancję jaką otrzymuje z salonu?
2) Co sądzicie o tłumikach Borla (chodzi mi po głowie S-type catback) - w tym wątku dużo mówicie o MF a borla raczej rzadki temat - jest jakas przyczyna?
3) Jeżeli już zdecyduje się na wymianę tłumika to gdzie polecacie go zakupic (ebay,firma,salon) i która firma się tym zajmuje którą możecie polecić?
Bart
- skurwi
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2017 GT
- Kolor: Czarny
Jak kupisz catbacka to bodajze nic nie trzeba ciąć/spawać tylko wyciągasz i wkładasz, więc nie powinno być problemów, bo w każdym momencie możesz wrócić do fabrycznego.
Jeśli sam axle to trzeba wycinać, mi wymieniali w ASO axle to z tego co pamiętam musiałem podpisać oświadczenie że zrzekam się gwarancji na cały wydech, mi to roznicy nie robilo bo jeszcze rezonator na h-pipe bede wymienial,a na resztę gwarancji nie miało wpływu
Jeśli sam axle to trzeba wycinać, mi wymieniali w ASO axle to z tego co pamiętam musiałem podpisać oświadczenie że zrzekam się gwarancji na cały wydech, mi to roznicy nie robilo bo jeszcze rezonator na h-pipe bede wymienial,a na resztę gwarancji nie miało wpływu
- janek85
- Forumowicz
- Model: 2015 GT
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Ta wymianę może zrobić nawet w ASO. Borla jest sprzedawana przez Forda. Nie wiem czy Ford już zalegalizowal go w UE bo nie czekałem, ale wiem że Ford miał takie plany. Borla to dużo lepszy wydech niz MF. Na podobnym poziomie co Borla jest jeszcze na pewno Roush i Corsa. Te trzy wydechy mają charakterystyczne własne brzmienia. Natomiast MF jest bardzo głośny i męczy. Jak podoba Ci się Borla to kup i się nie zastanawiaj.grandst pisze: 2) Co sądzicie o tłumikach Borla (chodzi mi po głowie S-type catback) - w tym wątku dużo mówicie o MF a borla raczej rzadki temat - jest jakas przyczyna?
Bart
- lukas220
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: magnetic gray
Chyba kolego nie masz porównania....janek85 pisze:Natomiast MF jest bardzo głośny i męczy. Jak podoba Ci się Borla to kup i się nie zastanawiaj.grandst pisze: 2) Co sądzicie o tłumikach Borla (chodzi mi po głowie S-type catback) - w tym wątku dużo mówicie o MF a borla raczej rzadki temat - jest jakas przyczyna?
Bart

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole
- janek85
- Forumowicz
- Model: 2015 GT
- Kolor: race red
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Lukas220 Mam porównanie. Wszystkich wydechow o których tu pisze sluchalem na żywo, co doradzam także koledze planujacemu zakup. Miałem okazję jeździć autem z MF. Dźwięk jest istotnie basowy, tj bardzo niski. Ale jest też najbardziej jednostajny i dlatego jest meczacy.
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Magnaflow to tak jak Flowmaster - srednia polka produkowana seryjnie. Zazwsze w dobrej cenie. Jakoscia wykonania nie za
wiele sie roznia z Corsa czy Borla - tu tez nie ma co wybrzydzac bo w koncu to jest tylko wydech do samochodu.
Za to roznia sie juz znaczaco konstrukcja - zupelnie inne swiaty.
wiele sie roznia z Corsa czy Borla - tu tez nie ma co wybrzydzac bo w koncu to jest tylko wydech do samochodu.
Za to roznia sie juz znaczaco konstrukcja - zupelnie inne swiaty.
- lukas220
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: magnetic gray
W tym temacie ciężko cokolwiek powiedzieć, bo dochodzi jeden podstawowy czynnik-osobisty gust.
Dobrze, że mamy możliwość odsłuchu i wyboru pod swoje upodobania...

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole
-
- Młodszy Forumowicz
Dziękuję za Wasze odpowiedzi:-)
Kupuję borla s-type catback, ale mam w związku z tym kolejne pytanie :-) Borla można dostać z rurami o średnicy 2,5 cala i 3 cale.:
1. https://www.borla.com/products/mustang_ ... 40629.html" onclick="window.open(this.href);return false;
2. https://www.borla.com/products/mustang_ ... 40590.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Który będzie pasował do europejskiej wersji (wyprodukowany w tym roku) i dlaczego drugi nie albo mniej?
Dziękuję z góry życzliwym za pomoc
Pozdrawiam
Kupuję borla s-type catback, ale mam w związku z tym kolejne pytanie :-) Borla można dostać z rurami o średnicy 2,5 cala i 3 cale.:
1. https://www.borla.com/products/mustang_ ... 40629.html" onclick="window.open(this.href);return false;
2. https://www.borla.com/products/mustang_ ... 40590.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Który będzie pasował do europejskiej wersji (wyprodukowany w tym roku) i dlaczego drugi nie albo mniej?
Dziękuję z góry życzliwym za pomoc

Pozdrawiam
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Oba beda pasowac - w wesji EU roznia sie tylko tlumiki i caty ale to tylko "gestoscia" - sam ksztalt i prowadzenie rur to jest to samo.
Wersja 3 cale ma dodatkowo adaptery na 2,5 cala plus adaptery do long tubes. Jezeli nie planujesz znacznie podnosic mocy to 2,5 cala wystarczy.
Wersja 3 cale ma dodatkowo adaptery na 2,5 cala plus adaptery do long tubes. Jezeli nie planujesz znacznie podnosic mocy to 2,5 cala wystarczy.
-
- Młodszy Forumowicz
Wielkie dzięki za info !veeefour pisze:Oba beda pasowac - w wesji EU roznia sie tylko tlumiki i caty ale to tylko "gestoscia" - sam ksztalt i prowadzenie rur to jest to samo.
- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
- Kolor: Race Red
Jestem po przesiadce z Magnaflow Competition na Corsa xtreme. Zupełnie dwa inne światy. Magna jest tłumikiem mocno basowym głośnym ale w granicy akceptowalności. Corsa to wydech zupełnie pozbawiony basu jednak to brzmienie jest cudowne, xtreme jest duzo glosniejszy niz MF competition. Odczucia wewnątrz po zalożeniu Corsy są kapitalne. Zdecydowanie pomimo wysokiej ceny polecam Corsa. Wkrótce drobna przeróbka wyciszająca go nieco od hd customs i bedzie perfecto 

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
A zalozyles quad-tip?deeboy pisze:Jestem po przesiadce z Magnaflow Competition na Corsa xtreme. Zupełnie dwa inne światy. Magna jest tłumikiem mocno basowym głośnym ale w granicy akceptowalności. Corsa to wydech zupełnie pozbawiony basu jednak to brzmienie jest cudowne, xtreme jest duzo glosniejszy niz MF competition. Odczucia wewnątrz po zalożeniu Corsy są kapitalne. Zdecydowanie pomimo wysokiej ceny polecam Corsa. Wkrótce drobna przeróbka wyciszająca go nieco od hd customs i bedzie perfecto

Ja dzis dostalem valance Roush na quad tip i bede robil sobie customowe koncowki carbon - czekam tylko na komponenty takze niedlugo sie pochwale

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
No i git - wrzuc jakies foty. Ja zaraz cie dogoniedeeboy pisze:Tak, quad tip black. Jest ogień