Mam 54 lata i mieszkam w Karpaczu. Tutaj prowadzę pensjonat. Jestem miłośnikiem Mustanga ( zamierzam go kupić ) i dlatego tutaj jestem. Będę u Was szukał porad i informacji na temat zakupu tego auta.
Pozdrowienia z Karpacza - Darek
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Czołem !aarcuda pisze:Cześć wszystkim !!
Tomek z Poznania, właściciel `68 Forda Torino 2 dr hatdtop - większego brata MustangaW niedalekiej przyszłości planuję zakup Fox body Mustanga (GT od `87 wzwyż)
No i jest już ten foxik namierzonyPavulon_ pisze:Czołem !aarcuda pisze:Cześć wszystkim !!
Tomek z Poznania, właściciel `68 Forda Torino 2 dr hatdtop - większego brata MustangaW niedalekiej przyszłości planuję zakup Fox body Mustanga (GT od `87 wzwyż)
No no foxik mówiszczekamy ! Bedzie drugi w POZ
Jestem ciekawy co by było gdybyś kupował Mustanga tak jak to zazwyczaj się do tej pory robiło czyli przez sieć z licytacji lub od kogoś ze zdjęć a po 2 miesiącach otwierasz kontenerWiercin pisze:Witam wszystkich po dłuższej przerwie!:) Dla niewtajemniczonych moja sprawa dotyczyła czerwonego Ecoboosta w pakiecie premium, na którego odbiór czekałem 8 miesięcy a przy odbiorze auta wynająłem rzeczoznawcę i okazało sie na podnośniku, że w wyniku niedostatecznego zabezpieczenia antykorozyjnego doszło do korozji kilkunastu elementów podwozia (głownie zawieszenie), podwozie było pomalowane prowizorycznie czarną masą bitumiczną, ktora w dodatku pobrudziła czerwony lakier nakładki zderzaka tylnego, zostało rowniez stwierdzone zle spasowanie elementów nadwozia do tego stopnia ze prawe drzwi miały centymetrową przerwę względem elementu nadkola! Niestety stwierdzono rowniez dwa ubytki w powłoce lakierniczej! Auto było zakupione w Opolu u Dealera BCH Chwaliński jednak ze względu na przedłużony czas oczekiwania zostało przetransportowane w stanie jak powyżej od razu z Niemiec do Warszawy bo zależało mi na wygodniejszym odbiorze. Dzięki rzeczoznawcy zostały wykryte te niedoskonałości, ktore wpłynęły na moją decyzje o nie odebraniu auta. Przyznam ze byłem załamany i nigdy nie spodziewałem sie takiego scenariusza! Rozważałem juz nawet decyzje o zakupie innego pojazdu, innej marki. Jednak czekałem na Mustanga aż ponad 8 miesięcy i ciezko było mi pogodzić sie z myślą o rezygnacji. Na szczescie firma BCH Chwaliński z Opola i Pan Krzysztof Stolecki stanęli na wysokości zadania! Zabrali auto do Opola, gdzie przeprowadzona została profesjonalna regulacja elementów nadwozia, czarna masa bitumiczna została zmyta z lakieru i podwozia a całość podwozia przeszło konserwacje z doczyszczeniem elementów z nalotu korozji.
Przy odbiorze auta, tym razem w Opolu oczywiscie ponownie wszystko sprawdziłem na podnośniku. Na prawdę jestem zadowolony z obsługi i dealera w Opolu a w szczególności Pana Krzysztofa Stoleckiego, który zadbał o, jak to nazwał oficjalnie dealer "udoskonalenie" auta:) Samochód jest świetny! Kupiłem go do jazdy codziennej i jestemstrasznie zadowolony z silnika 2.3 turbo. Po zaledwie 7 dniach mam juz przejechane ponad 1600 km a średnie spalanie 10.9 w cyklu mieszanym miasto/zabawa/trasa. Mogę śmiało powiedzieć że trafiam do szczęśliwych nabywców Mustanga mimo tych "przygód". Samochód jest teraz super spasowany i jeździ rewelacyjnie! Pozdrawiam wszystkich Klubowiczów i fanów Mustanga!