generalnie kazdy chyba z nas poprostu zapierd..... zeby zarobic na nasze samochody

No to już nie barterPiotrek86skc pisze:Ja np staram się finansować części itd świadcząc usługi wożenia ludzi do ślubu:) To też jest barter ja ich wiozę do ślubu a w zamian dostaję części tylko, że dają mi kasę a części kupuje sam;P
umowy barterowe się robi żeby się skarbówka nie przyczepiła że coś robisz komuś za darmostang67 pisze:No to już nie barterPiotrek86skc pisze:Ja np staram się finansować części itd świadcząc usługi wożenia ludzi do ślubu:) To też jest barter ja ich wiozę do ślubu a w zamian dostaję części tylko, że dają mi kasę a części kupuje sam;P
Barter polega rowniez na tym zeby wymieniane towary lub uslugi byly w zbizonej wartosci(by mial sens) a tu nie ma takich proporcji...oferujesz swoja prace ktora jest niewspolmierna do oczekiwanego rezultatu...gdybys zglosil sie do mnie i powiedzial zrobie ci strone a ty importuj auto mi za free...mialo by to sens (podobne koszta kazdej ze stron), gdybys chcial zebym kupil ci i importowal auto a ty w zamian zrobisz mi blacharke lakier i tapicerke w moim buicku+elektryke http://www.bujal78.pl/na-sprzedaz/3/0/1 ... ml?lang=pl" onclick="window.open(this.href);return false; pewnie bym sie zgodzil bo auto by też wynioslo ok 50tys pln (zaleznie od rocznika i stanu) a tymczasem nie ma to moim zdaniem sensu bo nawet robiac wymiane barterowa bedziesz musial nie tylko zrobic 60 stron ale jeszcze znalezc 60 ludzi ktorzy beda je chcieli i beda gotowi zaoferowac ci cos w zamianfastback_barter pisze:Panowie, najważniejsze że już zaczynamy rozmowę na temat, i skupiacie się na barterze.
Bujal - na pewno lepiej by było zrobić 60 stron i przeznaczyć kasę na samochód, ale... znajdź teraz 60 klientów i obskocz te 60 projektów. Rozumiem i zdaję sobie sprawę że mając kasę, szybciej temat byłby skończony.
Ale na tym właśnie polega barter, aby znaleźć drugą osobę która, raz że będzie mogła zaoferować to czego szukasz, a dwa - będzie potrzebowała tego co Ty możesz zaoferować.
Ma to ten plus, że obie strony zyskują.
Oczywiście zgodzę się z faktem - iż jeżeli ktoś ma zaoferować samochód w zamian powiedzmy za stronę, to chcąc nie chcąc on wyłoży kasę na jego zakup. Ale pamiętajcie też, że z mojej strony, wykonanie przykładowej strony to też są koszty. Czas poświęcony na projekt, opłacenie programisty, to wbrew pozorom też duże koszty.
Dlatego najlepiej barter się sprawdza, gdy akurat dana osoba dysponuje już tym samochodem, i notabene nie musi wykładać kasy na jego zakup. Ale raczej ciężko będzie dotrzeć do takiej osoby.