Mustang 2015 cena w Polsce

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Xwili
Stowarzyszenie MKP
Model: ecoboost '16
Kolor: race red
Stajnia: Stajnia Podkarpacka

Re: Mustang 2015 cena w Polsce

Post autor: Xwili » 2016-07-02, 22:21

No i jest !!!!, odebrany, mój i tylko mój konik :super: :hurra: :ok: :D :) :super: :ok: :hurra: :serce: :serce:
Jest rewelacja, nawet się nie spodziewałem, że będzie tak fajnie.
Odebrany w piątek o godzinie 12 w Krakowie, dzisiaj była wizyta w Opolu - wiadomo gdzie i u kogo :D
i tu jeszcze raz pięknie dziękuję koledze caniggia za wykonaną pracę mimo soboty i wielkich upałów - gorąco polecam !!!! :ok:
Przez te półtora dnia przejechane już ponad 1000 km :D
W najbliższym czasie zmontuję jakąś galerię - a teraz jadę dalej !!!! :)

Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.

Awatar użytkownika
Behemoth
Młodszy Forumowicz
Model: S550 GT EU
Silnik: V8 5.0
Kolor: Race Red

Post autor: Behemoth » 2016-07-02, 22:28

Xwili pisze:No i jest !!!!, odebrany, mój i tylko mój konik :super: :hurra: :ok: :D :) :super: :ok: :hurra: :serce: :serce:
Gratulacje!

Brykam od miesiąca i z dnia na dzień jest coraz fajniej :)

Pozdrawiam,
Krzysiek

piotrow
Młodszy Forumowicz
Model: s550
Kolor: Czarny

Post autor: piotrow » 2016-07-03, 01:49

Xwili pisze:No i jest !!!!, odebrany, mój i tylko mój konik :super: :hurra: :ok: :D :) :super: :ok: :hurra: :serce: :serce:
Gratuluję!
Czy Ty też jadąc po przysłowiowe bułki do przysłowiowego sklepu nadkładasz kilkadziesiąt kilometrów, żeby tylko się przejechać? :)

Awatar użytkownika
Xwili
Stowarzyszenie MKP
Model: ecoboost '16
Kolor: race red
Stajnia: Stajnia Podkarpacka

Post autor: Xwili » 2016-07-03, 11:35

piotrow pisze:
Gratuluję!
Czy Ty też jadąc po przysłowiowe bułki do przysłowiowego sklepu nadkładasz kilkadziesiąt kilometrów, żeby tylko się przejechać? :)
Po bułki jeszcze nie byłem ;)
ale jak w piątek odebrałem samochód z Krakowa to zamiast jechać autostradą do Dębicy (około 140 km)
to pojechałem do Nowego Targu a później przez Nowy Sącz do Dębicy - jakieś 270 km
Taka mała wycieczka krajoznawcza :D

Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.

Volver
Forumowicz
Model: Był GT Premium 2015
Kolor: Race Red

Post autor: Volver » 2016-07-03, 22:01

Z tymi bułkami to sama prawda!! Tylko nie utyjmy za bardzo...

Awatar użytkownika
andi74
Forumowicz
Model: GT S550 GT350 Mod
Kolor: Szary Metalik

Post autor: andi74 » 2016-07-04, 22:51

a ja po bulki kupilem Yamahe Aeroxa zeby samochodow z garazu nie ruszac :super:

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz
Model: 2016 Mustang GT
Kolor: Magnetic

Post autor: stanglex » 2016-07-05, 11:29

Wracając do tematu irytującego dźwięku silnika. Dźwięk dochodzi spod spodu i nadkola. Po otwarciu maski praca silnika zagłusza ten dźwięk. Dźwięk słychać na niskich obrotach podczas postoju już po wyłączeniu "ssania" - tak wiem nie ma ssania ;) - do czasu gdy temperatura głowicy osiągnie ok 96-98 stopni, czyli do pełnego nagrzania silnika.

Wrzucam dwa pliki audio: z tym irytującym dźwiękiem i normalnej pracy dla porównania.

Co to może być, i ilu z Was też to słyszy? Dotychczas porównywałem z jednym innym 5.0 i też to występuje. Pytanie, czy u wszystkich? Mnie to strasznie irytuje, bo stojąc na skrzyżowaniu mam wrażenie, że siedzę w aucie z przebiegiem 500k km i dogorywającym silnikiem.

http://przeklej.org/file/UZkSTA/Tarcie.m4a" onclick="window.open(this.href);return false; :wsciekly:
http://przeklej.org/file/q14DkQ/Ok.m4a" onclick="window.open(this.href);return false; :D
Ostatnio zmieniony 2016-07-05, 13:04 przez stanglex, łącznie zmieniany 1 raz.

Z: 05/2015
O: 04/2016

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-07-05, 13:40

stanglex pisze:Wracając do tematu irytującego dźwięku silnika. Dźwięk dochodzi spod spodu i nadkola. Po otwarciu maski praca silnika zagłusza ten dźwięk. Dźwięk słychać na niskich obrotach podczas postoju już po wyłączeniu "ssania" - tak wiem nie ma ssania ;) - do czasu gdy temperatura głowicy osiągnie ok 96-98 stopni, czyli do pełnego nagrzania silnika.

Wrzucam dwa pliki audio: z tym irytującym dźwiękiem i normalnej pracy dla porównania.

Co to może być, i ilu z Was też to słyszy? Dotychczas porównywałem z jednym innym 5.0 i też to występuje. Pytanie, czy u wszystkich? Mnie to strasznie irytuje, bo stojąc na skrzyżowaniu mam wrażenie, że siedzę w aucie z przebiegiem 500k km i dogorywającym silnikiem.

http://przeklej.org/file/UZkSTA/Tarcie.m4a" onclick="window.open(this.href);return false; :wsciekly:
http://przeklej.org/file/q14DkQ/Ok.m4a" onclick="window.open(this.href);return false; :D
No to nie jest normalny dzwiek - ja tak nie mam.

Ty masz manual czy auto?

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz

Post autor: stanglex » 2016-07-05, 14:22

veeefour pisze:
stanglex pisze:Wracając do tematu irytującego dźwięku silnika. Dźwięk dochodzi spod spodu i nadkola. Po otwarciu maski praca silnika zagłusza ten dźwięk. Dźwięk słychać na niskich obrotach podczas postoju już po wyłączeniu "ssania" - tak wiem nie ma ssania ;) - do czasu gdy temperatura głowicy osiągnie ok 96-98 stopni, czyli do pełnego nagrzania silnika.

No to nie jest normalny dzwiek - ja tak nie mam.

Ty masz manual czy auto?
auto, szwagier też z auto ma to samo :(

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-07-05, 14:32

No mialem teorie na manual...tez mam AT i nic takiego nie slysze. Nie mam pojecia "na odleglosc" co to moze byc :zdegustowany:

Ewidentnie cos obciera albo sie zaciera. Nie wim co dokladnie moze byc w Kojocie ale mialem tak kiedys z pompa wody w innym aucie.
Probowales do dealera na gwaracje to zglaszac?

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Model: GT
Kolor: magnetic gray

Post autor: lukas220 » 2016-07-05, 14:43

Mi to przypomina sieczkarnię :| z filmu ciężko ocenić, jak intensywnie może to być słyszalne w kabinie, ale sam odgłos nie jest zdrowy. Miałem kiedyś podobny problem z rozrządem w MINI. Plik audio wysłany @ do serwisu wystarczył, aby za 45min była laweta po samochód-efekt wadliwy łańcuch i napinacz. Jeśli szwagier ma podobny problem, to byłbym spokojniejszy. Oby nieprzyjemny dźwięk nie nasilał się z przebiegiem czy nie prowadził do awarii.

Ps. Za to mi nasila się zdenerwowanie z powodu oczekiwania na auto. 5 tygodni w porcie to trochę przesada.... :dobani: :wsciekly: Prawie 3 miesiące od daty produkcji a samochód jeszcze w Stanach :mur:

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz

Post autor: stanglex » 2016-07-05, 15:56

veeefour pisze:No mialem teorie na manual...tez mam AT i nic takiego nie slysze. Nie mam pojecia "na odleglosc" co to moze byc :zdegustowany:

Ewidentnie cos obciera albo sie zaciera. Nie wim co dokladnie moze byc w Kojocie ale mialem tak kiedys z pompa wody w innym aucie.
Probowales do dealera na gwaracje to zglaszac?
Jeszcze nie, bo to będzie wymagało zostawienia auta na noc. Jak zostawię cieple auto to wszystko będzie cacy i powiedzą, że gra gitara. Dodam jeszcze, że wystarczy lekko musnąć pedał gazu i dźwięk zanika. Tylko przy najniższych obrotach, przed pełnym rozgrzaniem auta, ale już bez "ssania" jest słyszalny. Na szczęście nie słychać tego w kabinie przy zamkniętych oknach, przy otwartych tak.

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz

Post autor: stanglex » 2016-07-05, 16:21

lukas220 pisze:Ps. Za to mi nasila się zdenerwowanie z powodu oczekiwania na auto. 5 tygodni w porcie to trochę przesada.... :dobani: :wsciekly: Prawie 3 miesiące od daty produkcji a samochód jeszcze w Stanach :mur:
Jak widzisz i słyszysz, nie warto czekać ;) ;) ;)

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz
Model: SN95 GT
Kolor: Niebieski

Post autor: Rezor » 2016-07-05, 16:21

@lukas220 Twój trop może się sprawdzić. W toyocie łańcuch mi tak chrobotał na zimnym, a potem już zawsze na luzie (no ale toyota miała 0.5mln km przebiegu...). Myślałem, że to coś z napinaczem paska osprzętu i zwyczajnie bagatelizowałem. Obecny właściciel wymienił i jest już cicho.

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Model: GT
Kolor: magnetic gray

Post autor: lukas220 » 2016-07-05, 16:42

stanglex, wyższe obroty=wyższe ciśnienie oleju. Może tu jest problem?

Informacja sprzed chwili. Prognoza dostawy samochodu do PL według systemu Vista zmieniła się tzn. opóźniła się na 6 sierpnia :mad: Żałuję, że zamówiłem samochód w tym terminie. Egzemplarze MY2017, czyli wyprodukowane po 2 czerwca ( 7 tygodni po moim ), płyną już do klientów z Niemiec :zdegustowany: I nikt mi tego nie wytłumaczy lepiej niż wpis na windows stickerze: " For PL Only" :wstyd: :zalamany:

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”